Jessica Sjöholm ny sångerska i Canyons

30 nov

jessicacanyons
Foto/Copyright: Jessica Sjöholm

Sedan November så har Canyons fått en ny sångerska. Jessica Hyvärinen har lämnat bandet och ersatts av en ny Jessica med Sjöholm i efternamn. Jessica Sjöholm vi igen som sångerska i Wizex där hon sjöng både som ensam vokalist och ihop med Paula Pennsäter och senare även Wizex nuvarande sångerska Anna Sköld.

canyosnorkester16
Foto/Copyright: Canyons


Publicerad: 2016-11-30 01:02:04

Trivsam söndagsdans med Gideons

29 nov

gideons161101

Vad har Robert Hallblad, Conny Eriksson, Hans Östlund och Peter Berg gemensamt? Jo dom spelar i samma orkester med namnet Gideons. Bandet härstammar från Eskilstuna och är en mycket väletablerad orkester som har existerat enda sedan 1968! De spelar en gedigen, publiktillvänd dansmusik, moget blandat med moderna tongångar. Och just denna söndag hade dessa herrar bestämt sig för att styra kosan till Storfors och kulturhuset. Mycket bra idé det hade eftersom jag hade samma tanke.

gideons161102

gideons161103

gideons161104

gideons161105

gideons161106

Gideons är ett band jag följt under flera års tid. Första gången jag såg dem live var under en kryssning på Viking Line Cinderella för en herrans massa år sedan. Mycket har hänt i bandet sedan dess och några medlemmar har lämnat bandet och några har även kommit tillbaka efter att mussiserat på annat håll. Det är ett humoristiskt och gött gäng som stod på scenen i Storfors i söndags. ”Tänker du på mig ibland” och ”Än idag” fick inleda danskvällen som så många gånger förr. Det är oftast så att banden har sina speciella låtar som de alltid brukar dra igång en danskväll med. Lite bättre fart på det i låtarna ”chattanooga choo choo” och ”Let me there”. Så var danskvällen i gång i Storfors.

gideons161107

gideons161108

gideons161109

gideons161110

gideons161111

Det blev många härliga danslåtar som de framförde under kvällen. Många kända ”gamla” bekant låtar som går hem hos publiken. Sånt är alltid trevligt. Kanske de skulle repa in några nya bekantingar på repan? Sen är det alltid svårt att som deltidsdansband få tid till att repa in nya låtar. De har ju trots allt ett ”vanligt” jobb vid sidan av spelandet. För er som inte visste det så kan jag berätta att de faktiskt spela in några skivor. Detta kan man läsa mer om på deras hemsida. En favoritlåt från deras cd som kom 1992 är ”Efter regn kommer sol”. En härlig danslåt som de tyvärr inte spelade i Storfors. Men de spelade mång andra härliga danslåtar som fick fart på dansfötterna.

gideons161112

gideons161114

gideons161115

gideons161116

gideons161117

Jag plåtade som vanligt lite dansbilder till bandets hemsida samt danslogen.se och min blogg. Efter spelningen tog jag en gruppbild på bandet. Det kommer väl till pass när jag i slutet av året skall sammanställa 12 bilder i en almanacka. Det är ett par dansare som alltid beställer en sådan av mig. Det är kul när mina bilder uppskattas. Jag brukar för det mesta samla bandet efter spelningen för att föreviga dom. Alltid kul att kunna använda sina egna gruppbilder i marknadsföring och reportage av danskvällar.

gideons161118

gideons161119

gideons161120

gideons161121

gideons161118

Klockan rullade på och kvällen började lida mot sitt slut. Som kvällens sista snabba dans bjöd grabbarna på en enormt medley med saxlåtar. Robban blåste sax som aldrig förr och det verkade som han avverkade 648 låtar i detta makalösa medley. Tänk om man kunde spela sax som honom,och tänk om man kunde spela sax över huvud taget. ”Jag för alltid är din” fick avslutade denna trevliga kväll i Storfors. Tack samtliga inblandade för en trivsam afton. Nu laddar vi om inför nästa dans i Storfors då Matz Rogers kommer på besök. Då fyller jag dessutom år.

gideons161119

gideons161120

gideons161121

gideons161122

gideons161123

gideons161124

gideons161125

gideons161126


Publicerad: 2016-11-29 00:09:00

Trevlig kväll med Lövgrens kapell

28 nov

clfhaga01

I lördags var det dans i Forshaga Folkets Hus med de trevliga vännerna i Claes Lövgrens på scenen. Meningen var först att jag skulle åkt till Kil på dans där Ninnas orkester stod på scenen men arrangören där hade ställt in samtliga danser på grund av för dålig lönsamhet. Så då fick det bli Forshaga med brorsan i stället. Det är inte illa. På vägen dit spånade vi lite i hur mycket folk det skulle tänkas komma. Det fanns ju trots allt en del alternativ denna kväll. I Säffle denna kväll stod Streaplers och Flamingo. Brunnsparken Örebro bjöd på Mats Bergmans och på Eurostop hotell var Black Jack. Lite trist när allt sker på samma dag och att man ”slåss” som samma publik.

clfhaga02

clfhaga03

clfhaga04

clfhaga05

clfhaga06

Strax efter klockan åtta landade vi med blåa faran på den nya asfalterade parkeringen. Hälsade som vanligt på vakten Patrik. Han har förresten varit dansbandsmusiker. I kassan satt Inge Sandin och tog betalt. Stämplad på handen blev man av Kessy Iker som är sångerska i Sandins. Hon jobbar även i cafét på danskvällarna. Sen har vi vaktmästare Hedlund. Ja ni förstår. Det är en härlig personal här i Forshaga Folkets Hus.

clfhaga07

clfhaga08

clfhaga09

clfhaga10

clfhaga11

Från scenen är det som vanligt glada leenden när det Lövgrenska kapellet står på scenen. Några observerar att de de är en ny medlem på scenen. Det är Henrik ”Turbo” Wallrin som greppat basen efter Andreas Olsson. Mycket trevlig och kompetent grabb som jag lärde känna när han spelade i Wahlströms som då ofta gästade Kristinehamn. Han kommer senast från Lasse Stefanz men har även lirat i Drifters.

clfhaga12

clfhaga13

clfhaga14

clfhaga15

clfhaga16

Stämningen på bandet och publiken är i topp. Calle Stifors tar sig ton i ”Gammal kärlek rostar aldrig”. Publiken buggar som aldrig förr. Här kan man verkligen snacka om ”Klackarna i taket”. Lite trist bara att det skulle bli en sådan krock. Men det är ju tyvärr sånt som händer. Men som sagt. På golvet är det full fart. Classe klämmer i med ”Varje ögonblick” från näst nyaste skivan. De blandar friskt mellan egna skivlåtar och välkända örhängen. Lite lugnt i dansen efter. På begäran blev det ”Ljus och Värme”. En otroligt fin låt som Åge Alexanderson gjort mens om vi i Sverige nog förknippar mest med Vikingarna. Claes Lövgrens har några låtar från Vikingarnas repertoar. Och hans röst är ju som klippt och skuren för det. Jag minns att jag lyssnade på en intervju på SR Östergötland som spelade Claes Lövgrens med Vikingarnas ”Vi lever nu”. en äldre herre ringde in och sa att nä nu luras ni. Det är Sjögren som ni spelar.Och jag kan hålla med om detta. Även om herr Claes Lövgren har en unik röst osm ingen annan besitter så är det inte Sjögren över den.

clfhaga17

clfhaga18

clfhaga19

clfhaga20

clfhaga21

Så var det dags för kvällens paus. I vanligt smög vi oss ner en trappa till ”Café Myra” där Kessy och en tjej till serverade goda mackor, bakverk, kaffe och läsk. Jag och broder högg som vanligt in på goa köttbullemackor. Det slår det mesta måste jag villigt erkänna. Och jag tror att broder håller med. Gott och bra fika är A och O när man är på dans. Och jag tycker Forshaga Folkets Hus lyckas mycket bra med detta. Jag som är allergisk förfäras ofta över att i stort sett alla bakverk innehåller mandel, nötter eller choklad. Vad är det för fel på klassiska kanelbullar?

clfhaga22

clfhaga23

clfhaga24

clfhaga25

clfhaga26

Uppe i danssalongen hade bandet nyss tagit paus och vi tog oss ett litet snack med grabbarna innan det var dags för dem att gå och äta lite tacos som man bjuder alla orkestrarna på här i Forshaga. Av danssäsongen i Forshaga återstår det tre danser som vi alla hoppas skall bli mycket välbesökta. Lördag 10 december kommer härliga Per-Håkans orkester på besök. Helgen efter är det kungarna från Kungälv som ändrar scenen, det vill säga Streaplers. Sen avslutas det hela på årets näst sista dag då Matz Rogers spelar upp till dans. Hoppas som sagt på att detta blir tre välbesökta danskvällar.

Det hela artade sig till en mycket trevliga afton med Lövgrens kapell. Tack till samtliga inblandade som gjorde kvällen så enormt trevlig.


Publicerad: 2016-11-28 00:53:04

Trevlig Birkakryss med Bob Stevens och Black Jack

27 nov

birkabrev16

I bland kan det vara skönt med ett avbrott i vardagen och bara fly bort. Varför då inte dra på kryssning? Det finns ju så många trevliga båtar att åka på. Birka Stockholm är en båt som jag åkt på en del de senaste åren Och nu var det så dags igen för att ta med mig familjen på en kryssning. Jag och broder satt och planerade när vi skulle åka och vilka som spelade. Vi kom fram till att datumen 22-23 november passade bra. Våra vänner i Bob Stevens skulle spela nonstop på båten tillsammans med Black Jack.

birkakryss161101

birkakryss161102

birkakryss161103

birkakryss161104

birkakryss161105

Runt lunchtid lämnade vi Kristinehamn för avfärd mot Stockholm Stadsgårdskajen och Birkaterminalen. Vi gjorde ett stop för lite mat i Örebro på ett för oss nytt ställe. Truckstop Eat. Med en miljö som andas 50-tal och med ett En stor restaurang som erbjuder ett brett sortiment av riktigt god mat, lagad från grunden. Allt från frukost, mackor och fika till dagens rätt och à la carte. Rekommenderas varmt! Idag var det inte så många stopp vi skulle göra efter vägen så vi fick gott om tid på oss att äta.

birkakryss161106

birkakryss161107

birkakryss161108

birkakryss161109

birkakryss161110

Vi började så sakteliga närma oss Stockholm och trafiken började tätna på. Det är på något sätt alltid lika fascinerande att vistas i Stockholmstrafiken. Vår busschaufför som jag inte minns namnet på eskorterade oss tryggt och säkert. Han berättade att han under många år kört tunga fordon här så han hittade rätt så bra. Strax efter halv fyra styrde vi in på terminalen där vi checkade in på direkten. Sedan klev vi ombord och besökte Club Maritim där jag tog en cider. Broder och jag passade på att dokumentera lite av stockholmskvällen från akterdäck.

birkakryss161111

birkakryss161112

birkakryss161113

birkakryss161114

birkakryss161115

Nu när det närmar sig julen så har man på båtarna bytt ut smörgårdsbordet mot julbord. Och det var något vi sett fram emot. Trots att jag i Örebro åt en otroligt god fiskgratäng så var jag rejält hungrig. Sjösalen där vi åt mat är en stor restaurang på Birka med stort utbud. Här fanns det mesta som man kan kräva av ett julbord. Det enda som jag saknade var julkorv. Men det fanns så otroligt mycket annat gott så saknaden var inte så står som man kunde tro.

birkakryss161116

birkakryss161117

birkakryss161118

birkakryss161119

birkakryss161120

En rolig episod utspelade sig vid matbordet. Jag vänder mig bort för ett ögonblick. Har damen ätit klart frågar servitrisen? Jag vänder mig om. Ohhh ursäkta jag menar hern!!! Ja man kanske ser lite feminin ut?? :D hahaha Du servitris på Birka behöver inte skämmas. Jag bjuder på detta.

birkakryss161121

birkakryss161122

birkakryss161123

birkakryss161124

birkakryss161125

På Birka har man ett stort nöjesutbud. Här finns disco, dansband, barpianister och en mängd olika barer. Själv parkerade vi oss i Club Maritim där dansen skulle ta sin början. Bob Stevens var först ut på banan. De blev riktigt glada av att se mig och broder ombord. Bandet som kommer från Skåne består av Dan Gustafsson på gitarr, sax och sång, Mikael Langen spelar trummor och sjunger. Mats Kärrlid lirar gitarr och svarar för det mesta av sången. Mats Olsson spelar klaviatur, dragspel samt sjunger en del han med. Huvudsångaren Kärrlid var tyvärr lite krasslig i sin hals men gjorde mycket bra ifrån sig ändå. Han skall ha en enorm eloge för att han klarade sig igenom kvällen. Men ”the show must go on”.

birkakryss161126

birkakryss161127

birkakryss161128

birkakryss161129

birkakryss161130

Efter tre kvart ungefär blev det ett avbrott för julshow med Birkas nöjesteam. Denna gång var det David Ringblom, Kristian Tåje, Emelie Clausen förstärkta med saxofonisten Peter Zimny som var ombord. Det var en gnistrande show med många härliga jullåtar. Det hela avslutades pampigt med jullåtarnas rolls-royce enligt vissa, O helga natt. Otroligt vilka röster dom har och vilka entertainers de är. Men fint var det och man kom i riktig julstämning. Det är ju inte så rysligt långt kvar till jul när man tänker efter.

birkakryss161131

birkakryss161132

birkakryss161133

birkakryss161134

birkakryss161135

Black Jack är ett band som jag tyvärr inte sett live allt för ofta. Jag vet inte varför det är så, Dom är ju så himla bra. Kanske beror det på att de inte är så ofta i Värmland? Nu sen Tony Ljungström (känd från filmen Black Jack) har de fått en ny sångare vid namn Kjelle Danielsson. Förutom Kjelle heter medlemmarna Black Jack från Sundsvall består av:
Peder Matz som trakterar keyboard, dragspel, bas. Morgan Östlin lirar saxofon, keyboard och mandolin Sen har vi Ove Olsson som spelar gitarr, bas och som sjunger lite. Bakom trummorna finner vi Mikael Östlin. Jag och broder hade sett fram emot att få höra Kjelle igen.. Och vi blev absolut inte besvikna. Jösses vilken sångare han är. Han är som juten för fronten i Black Jack även om det var inte ovant att inte se han banka trummor.

birkakryss161136

birkakryss161137

birkakryss161138

birkakryss161139

birkakryss161140

Lite variation skadar ju aldrig på en kväll. Även om dansmusiken var jättebra ville pappa och jag ta del av de övriga nöjesutbudet på Birka. Så vi vandrade upp till seglarbaren där barpianist Mattias Strömberg hade ”på begäran”. Han var kvällen till ära förstärkt med Daniel Yngwe från gruppen ”Fantastic four”. Han har tidigare jobbat ombord som nöjesvärd. Han sjunger alldeles gudomligt och spelar saxofon som en gud. Det blev många musikaliska gobitar från dessa herrar. En fröjd för örat må jag säga. Att sitta där med ett glas cider och bara njuta av skön musik var underbart. Livet när det är som bäst.

birkakryss161141

birkakryss161142

birkakryss161143

birkakryss161144

birkakryss161145

Tillbaka i danssalongen var dansen i full gång, Mycket folk på dansgolvet var härligt att se. Black Jack spelade en härlig mix av 60-tals klassiker varvat med sina egna hits från de tio olika studioalbum som man spelat in sedan starten 1991. Lite ungdomar hade hittar upp på dansgolvet fram på småtimmarna. Det blev fullt ös och allsång när det var dags att för sista gången var dags att lämna över till skånegrabbarna. Bob Stevens rivstartade med Hasse Anderssons guld och gröna skogar. När dansen var över var det två trötta med nöjda bröder som gick till sängs.

birkakryss161146

birkakryss161147

birkakryss161148

birkakryss161149

birkakryss161150

Dagen efter var det uppe med tuppen som gällde. Eller i alla fall runt åttasnåret på morgonen för att avnjuta en god sjöfrukost. Allt för att timmen senare bänka oss för att spela bingo Det är ju ett måste när man åker båt. Tyvärr blev det inga vinster men det var trevligt ändå att vara med och ha chansen på de stora slantarna.

birkakryss161151

birkakryss161152

birkakryss161153

birkakryss161154

birkakryss161155

Efter bingon var det så dags för lite allsång med David Ringblom, Kristian Tåje tillsammans med pianisten Mattias Strömberg. Det blev mycket sång och humor när de satte i gång. Det är så himla kul med allsång. Alla sjunger efter egen förmåga. Och jag säger som en dansbandsmusiker sa till mig en gång. Alla kan sjunga fast med varierat resultat. Medans inloppet till Stockholmsskärgård seglade förbi utanför bjöds det på bland annat ”Calle Schewens vals” , ”Drömmen om Elin”, ”En kväll i juni”, ”I natt jag drömde” och ”Guld och gröna skogar”.

birkakryss161156

birkakryss161157

birkakryss161158

birkakryss161159

birkakryss161160

Utanför fönstret hade solen börjat titta fram. Vi gick ut på däck och kikade lite på den fina utsikten och alla fina stugor, kobbar och skär samt andra båtar som befann sig i skärgården denna dagen. Stockholms skärgård är oslagbar. Alla årstider i skärgården har sin tjusning.

birkakryss161161

birkakryss161162

birkakryss161163

birkakryss161164

birkakryss161165

Eftersom vi inte vann något på bingon var vi tävlingssugna igen. Då passade det bra att bänka sig för lite musikquiz. Det var riktigt roligt och varierande svårighetsgrad på frågorna. Med facit i hand gick det skapligt. Skrapade väl i hop 7 poäng av 10 möjliga. Det får man vara nöjd med. Sen lär man sig ju en massa på dessa quiz. Denna gång lärde jag mig bland annat att Helene Sjöholm kommer från Sundsvall.

birkakryss161166

birkakryss161167

birkakryss161168

birkakryss161169

birkakryss161170

Efter quizen blev det en sväng ner till taxfree där lite godis inhandlades. Jag valde att inte släpa på någon flytande föda denna gången. Jag är ju ingen storkonsument så det jag behöver köper jag här hemma hos ”gröna skylten”. Men man vill ändå kika på vad som finns att inhandla. Min bror köpte öllåda som vanligt. Tyvärr brast förpackningen på väg till bussen så att det rullade burkar lite här och där. Han fick lite panik för ett litet ögonblick. Men snäll som jag är så hjälpte jag honom så klart att plocka upp burkarna.

birkakryss161171

birkakryss161172

birkakryss161173

birkakryss161174

birkakryss161175

När vi shoppat klart slappade vi mest i club Maritim och lyssnade på Bob Stevens och Black Jack som spelade lite härlig dansmusik på väg in mot Stockholm. Det var skönt att bara sitta och slappa och njuta av härlig dansmusik när den är som allra bäst. Det finns nog inget bättre. Runt halv fyra äntrade vi Stadsgårdskajen och vi kunde då se tillbaka på en riktigt trevlig kryss med god mat, trevlig musik och underhållning. Tack alla inblandade för en trevlig kryssning.

birkakryss161176

birkakryss161177

birkakryss161178

birkakryss161179

birkakryss161180


Publicerad: 2016-11-27 18:56:31

Grönwalls till Malungs dansbandsvecka

26 nov

gronwalls16

Nu så kan Svenska Dansbandsveckan avslöja ett nytt ett namn till 216 års upplag av dansfestivalen. Det är hässleholmsbandet Grönwalls som kommer spela på bana 4 söndagen den 16 juli.

Grönwalls kommer under sommaren 2017 göra ett fåtal exklusiva spelningar och har valt att lägga en av dessa just i Malung säger Bertil Elfström ordförande för Svenska Dansbandsveckan.

Källa: Dansbandsveckan


Publicerad:

Kils PRO-danser fortsätter som tidigare

25 nov

kenneths16

Vill göra ett förtydligande då en del blandat ihop de nedlagda lördagsdanserna med PROs danser. PRO Dansen med Kils Pro som arrangör i Edsvalla Folkets Hus fortsätter som vanligt. Det är danserna på Sannerudsskolan som lagts ner. Kommande danstillfällen är onsdag 30 nov med Tång & Co samt säsongsfinalen onsdag 14 december Kenneths


Publicerad: 2016-11-25 11:49:12

Danserna på Sannerudsskolan i Kil ställs in

24 nov

piapkil16
Foto/Copyright:

Trots att det var en superbra orkester på scen så blev det tyvärr inte så som arrangören hade hoppats på. Det kom betydligt färre danssugna till premiären i Kil än man hade råd med.

Detta medför tyvärr att man redan nu tvingas ta det tråkiga beslutet att ställa in samtliga inbokade danser framöver. Vidare skriver de på sin facebooksida att de så klart är ledsna över att ta detta beslut men hoppas kunna återkomma i framtiden.


Publicerad: 2016-11-24 01:46:04

Highlights spelar till förmån för Barnmuskelfonden.

23 nov

highlights16

Fredagen den 25 november kl 20 – 24 kommer det arrangeras dans i värmländska Grums. Det är Highlights som kommer att svara för dansmusiken. Dansen är en välgörenhetsdans till förmån för Barnmuskelfonden. Entrén är 180 kr. Fika och lite annat smått och gott kommer att kunna köpas under kvällen.


Publicerad: 2016-11-23 22:58:26

Nya Vikingarna till Malung 2017

22 nov

Programmet för 2017 års upplaga av dansbandsveckan i Malung. Nu kan arrangörerna meddela ett relativt ”tungt” namn på dansbandshimlen. Nya Vikingarna är nämligen klara för dansbandsveckan i Malung nästa år. Som om detta inte vore nog så kommer bandets tidigare sångare Christer Sjögren exklusivt att delta vid denna spelning som äger rum lördagen den 22 juli.


Publicerad: 2016-11-22 23:07:45

Trivseldans på Sannerudsskolan Kil

22 nov

danskil16

Hammarö Media & Event kommer att arranfgera danskvällar på Sannerudsskolan Kil. Allt kommer att ske på lördagar med premiär nu på lkördag 19 november. I samband med detta arrangeras även en Helgen livsstilsmässa i Värmländska den 19-20 november.
Danstiden är 18.30 – 22.00 och entrén blir 100 kr För mer information besök arrangörens hemsida www.hammaromedia.se

2016-11-19 Pia Pihlgrens -Åmotfors
2016-11-26 Ninnas – Trelleborg
2016-12-03 Thoniez – Skåpafors
2016-12-10 Freqvens – Mellerud
2016-12-17 Reset – Karlstad
2017-01-07 Lady Amek & The Scat Cats – Örebro
2017-01-14 Löpsjötorparns – Katrineholm
2017-01-21 Sandréz – Uppsala
2017-01-28 Rivalerna – Vadstena
2017-02-04 Ankies – Borlänge
2017-02-11 Platina – Gävle
2017-02-18 Hovasound – Hova
2017-02-25 Strike – Hudiksvall


Publicerad:

Vårens danser Storfors Kulturhus

22 nov

junixstfs161122

Jag tänkte delge er läsare danser för Storfors Kulturhus Våren 2017
Danstid är som vanligt 17.00 – 20.30 med en entréavgift på 100:-

2017-01-08 Kjell Dahls
2017-01-15 Stickan & Classe
2017-01-22 Hedins
2017-01-29 Edwings
2017-02-05 Matz Rogers
2017-02-12 Junix
2017-02-19 Gideons
2017-02-26 Sandins
2017-03-05 Jonnys
2017-03-12 Hilltons
2017-03-19 Stefans
2017-03-26 Holens
2017-04-02 Svantes
2017-04-09 Matz Rogers
2017-04-16 Stickan & Classe
2017-04-23 Kjell Dahls


Publicerad:

Grymt sköna skinnbrallor

22 nov
En liten selfie. #mackanz #selfie

Vilken lycka när man rotar och hittar fram brallor som man trivs med. Dessa skinnbrallor är nog de skönaste jag haft på länge. Kombinerade dem med en t-shirt från New Worker och en kepa från Lager157

Alla har en baksida. Så ä jag ;) En liten selfie. #mackanz #selfie b

meskin121103

meskin121104

meskin161103


Publicerad:

Söndagstrivsel med Hedins i Storfors

21 nov

hedinsstorf1101

Hedins gör ingen besviken. Dom kan man lita på att de alltid levererar. Och det var precis vad dom gjorde när det i söndags gästade Storfors kulturhus och Korpens motionsdanser. Om det mot förmodan skulle vara något där ute som inte känner till detta band kan jag säga att bandet kommer ursprungligen från välkända Bengt Hedins orkester som startades 1963. Bandet idag både som trio och som kvartett, helt enligt önskemål. Dagens Hedins består av Conny Hedin som varit med tidigare, samt Ola Nordén som idag är sångare i bandet och trumslagaren Christoffer Olofsson.

hedinsstorf1129

hedinsstorf1128

hedinsstorf1127

hedinsstorf1126

Det märktes att julen är i antågande. När vi körde på Djupadalsgatan som är den stora centrumgatan genom Storfors hade man dekorerat lyktstolparna med juldekorationer. Så himla mysigt. Lite snö på detta så hade det varit rena rama julkortet. När vi kom fram till Folkets Hus var det redan massor med bilar på parkeringen. Så härligt att se. I dag fanns det ju några alternativ på söndagsdanser i regionen. Bland annat spelade Holens i Kumla och Kenneths på seniorerna hus. Men det kom rikligt med folk ändå.

hedinsstorf1125

hedinsstorf1124

hedinsstorf1123

hedinsstorf1122

hedinsstorf1121

”Sången till dig” och ”Sitter här i regnet” ledde danskvällen. Mycket applåder blev det efter att Conny hälsat alla välkomna till Storfors Kulturhus och aftonens dans. Som vanligt blev det en del hälsande under aftonens första dans. Jag kikade ut på parkeringen och såg fler bilar och dansare strömma till. Med facit i hand blev det riktigt trevlig kväll med mycket folk. Arrangörerna Sven och Kerstin var så nöjda med publiktillströmningen och kvällens dans.

hedinsstorf1120

hedinsstorf1119

hedinsstorf1118

hedinsstorf1116

Jag har ju tidigare vurmat och skrivit väl om de band som har saxofon i bandet. Hedins har ingen som spelar sax. Däremot har dom något annat som är rätt så unikt i dansband. Nämligen trumpet. Flertalet gånger under kvällen plockar han fram trumpet och bjuder oss på fina låtar såsom ”O mein Papa”, ”Klockornas sång” ,”C’ t si bon”, ”No matter what” och ”Pokarekare Ana”. Den sista är en favorit för min bror. Och jag gillar den också. Det är förresten inofficiellt Nya Zelands nationalsång sägs det. Hur som helst är det underbart att höra Conny spela trumpet. Det är ju som sagt inte så vanligt förekommande i dansband.

hedinsstorf1115

hedinsstorf1114

hedinsstorf1113

hedinsstorf1112

hedinsstorf1111

Innan paus blev det som vanligt lite vals. ”Ålefeskarns vals” som sångaren Kjell Kraghe gjorde sig känd med bjöd grabbarna på. Det samtalades om det mesta kring kaffeborden där folk satt och smaskade på sitt medhavda fika. Här är det knyt som gäller. Det vill säga att var och en tar med sig det som de vill fika på. Hur e enkelt och smidigt som helst. Själv blev det goda skink och ostmackor med gurka på. Jag dricker ju inte kaffe så jag tar hellre en läsk vilket jag tycker fungerar lika bra.

hedinsstorf1110

hedinsstorf1109

hedinsstorf1108

hedinsstorf1107

Lyssnar man mycket på vissa orkestrar så mörker man när de skiftar ut låtar i repan. Idag märkte jag att de tagit upp en del ”nya” på repan som inte inte funnit där förut. Otroligt kul med lite nytt. En styrka Hedins trio har är att samtliga medlemmar sjunger. Det ger verkligen variation på kvällen. Och som jag skrev tidigare blir det ju en hel del instrumentalt med. Ola Nordén har ju tidigare varit sångare i Dannys under många år och då känns det ju självklart att plocka upp en del av deras låtskatter på repan. Personligen tycker jag Hedins har en riktigt bra mix mellan egna låtar och covers.

hedinsstorf1106

hedinsstorf1105

hedinsstorf1104

Kvällen löpte på utan några incidenter vare sig på scenen eller dansgolvet. Alla verkade trivs och ha det så där trevligt som man kan ha det i Storfors kulturhus en söndagkväll i november. Ute var det regn och rusk med i danslokalen var det värmande dansmusik och idel glada leenden från både scenen och dansgolvet. Publiken var verkligen med på noterna denna afton. Extranummer blev det också eftersom applåderna blev så våldsamma efter aftonens sista låt som blev ”Öppna landskap” instrumentalt på trumpet. Vad mer kan man begära av en sådana här trevlig kväll.

hedinsstorf1103

hedinsstorf1117

hedinsstorf1102

hedinsstorf1130

Stort tack tack till samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll. Hemfärden mot Kristinehamn gick i regnets tecken. Som tur var hade tempen inte smugit sig under nollan så det var tämligen bra väglag. Nu laddar vi kom batterierna till nästa söndag då Gideons från Eskilstuna kommer på besök. Vi ses då.


Publicerad: 2016-11-21 01:06:27

Julmarknad i Kväggeshyttans Bygdegård

20 nov
Kvä Bygdegå. #bygdegå #kväå #kvä

I lördags var det julmarknad vid vår mysiga bygdegård i Kväggeshyttan. Som vanligt var det många säljare på plats som pressenterade mycket fina hemgjorda saker. Det är alltid här som det blir premiär för gröt och skinkmacka. Mums vad goddet är. Måste även få skryta lite att jag vann i lotteriet med. Tre par fina tomteglas. Alltid något.
Bjuder er på lite bilder från marknaden.

kvaggem1612

Kvä Bygdegå. #bygdegå #kväå #kvä
Kvä Bygdegå.

julmarkkvagg1608

julmarkkvagg1607

julmarkkvagg1606

julmarkkvagg1605

julmarkkvagg1604

julmarkkvagg1603

Kvä Bygdegå. #bygdegå #kväå #kvä
Publicerad: 2016-11-20 23:11:17

I Danshallen Karlskoga med Thoniez

20 nov

thoniezkga1601

En fredagskväll styrde brorsan och jag kosan mot Karlskoga för att möta upp ett band som jag arbetar lite med. Det är dansbandet Thoniez från Skåpafors som kvällen till ära skulle spela på danshallen Karlskoga. Det var från början tänkt att vi skulle åka med bandet dit men tyvärr ville bilprovningen annat vilket medförde att de fick igenom sin stora buss så de fick ta en annan modell mindre. Så vi rullade dit med bil. Det funkade precis lika bra. Väglaget var bra och lite trafik trots det var fredag eftermiddag.

thoniezkga1602

thoniezkga1603

thoniezkga1604

thoniezkga1605

thoniezkga1606

thoniezkga1607

Fram kom vi strax efter klockan fem. Vi smög in bakvägen där höll grabbarna på att rigga upp inför kvällen. De blev så glada av att se mig och broder. De kom tog en kort paus i roddandet och fram direkt och hälsade glatt. De packade upp kablar hit och kablar dit. Plötsligt spred sig en liten oro. Vart var mikrofonerna? Jo de hade de glömt hemmavid när det packade om till lilla bussen. Men det löste sig som tur var. Så var det sedan dags soundcheck. Och vad glad man blir när de testar med min favoritlåt ”Du lämnar mig”. Sen blev det på med arbetskläderna för att kort där på vara redo att köra igång danskvällen.

thoniezkga1608

thoniezkga1609

thoniezkga1610

thoniezkga1611

thoniezkga1612

Klockan slog sju och scenlamporna tändes upp. Jarmo bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Evig kärlek” och efter den Fernandoz ”Om jag ber dig att stanna kvar” fick inleda denna danskväll. Ut på golvet gled några danspar och gav direkt tummen upp till orkestern. Sånt måste värma något enormt som musiker. Att få med sig publiken från start. Lite lite snabbare fart i dans nummer två ”En natt med dig” och därefter ”Tre goda skäl”. Spelar man Streaplerslåtar ligger man alltid på plus hos mig och broder. Det buggades så det stod härliga till. Underbart att se hur duktiga folk är. Bra fart både på scenen och ute på dansgolvet.

thoniezkga1613

thoniezkga1614

thoniezkga1615

thoniezkga1616

thoniezkga1617

”En bättre värld” och sedan ”Du lämnar mig”. Den sistnämnda är en riktigt favorit som jag hörde för första gången med Thoniez när de soundcheckade på Seniorernas Hus i Karlstad. Sångaren Ralf berättade sedan att de lånat låten av Per-Håkans som spelade den live på svenska och även spelat in den på platta då i engelsk version. Hur som helst är det en riktigt bra låt som broder även filmade på.

thoniezkga1618

thoniezkga1619

thoniezkga1620

thoniezkga1621

Det hela blev en riktigt trevlig kväll. Dock hade det kunnat varit lite fler dansgäster än de som var där. Men alla som var där dansade och hade det supertrevligt. Tyvärr är en del lite ängsliga när det kommer ”nya” band som de inte hört förut. Då stannar det hellre hemma än att gå ut och få sig en positiv upplevelse. För med mina mått mätt kan man inte få något annat med dessa härliga pojkar på scenen. Så ärade danspublik ingen nämnd ingen glömde. Ser du att ett ”nytt” band spelar i närheten där du bor. Sitt inte hemma utan ut och ta dig en sväng om. Kanske du kan få något nytt favoritband.

thoniezkga1622

thoniezkga1623

thoniezkga1624

thoniezkga1625

thoniezkga1626

Tiden rann i väg och det blev dags för kvällens paus. Broder och jag gick för att köpa oss fika. Goda ostmackor och en läsk som smakade mycket gott. Vi satt och snackade med grabbarna som var så glada och otroligt positiva. Alla i bandet är otroligt vänliga och har en stor portion humor vilket smittar av sig. När halvtimmen hade gått stod de åter på scenen. ”Mary Ann” och en låt om kannibaler inledde andra halvan av danskvällen. En otrligt härlig mix av låtar bjuder Thoniez på. Jag har sagt det förr och säger det igen. Åk ut och dansa till dessa trevliga killar. Du kommer INTE att bli besviken.

thoniezkga1627

thoniezkga1628

thoniezkga1629

thoniezkga1630

En kväll går tyvärr för fort då man har trevligt. Denna kväll verkade gå extra fort. Men vilken kväll det blev. Kanske inte så mycket folk som man hade hoppats på men Thoniez är ett ganska nytt namn så en del stannade hemma eller åkte på dans på annat håll. Det fanns en del alternativ denna kväll inom regionen. Efter att bandet spelat sista dansen applåderades det in till ett extranummer. Brorsan och jag stannade kvar och snackade med bandet medans de packade i hop alla sina grejer. De berättade att nästa spelning blir på restaurang Playa Del Sol på Playa del Inglés. De skall nämligen ner och spela två veckor på Gran Canaria. Lycka till där nere grabbar. Tack även för en riktigt trevlig kväll i Karlskoga. Tack även till arrangören Karin som gör ett fantastiskt jobb. Och kära dansmänniskor, åk till Karlskoga och Danshallen. Vilket fint ställe.


Publicerad:

Söndagsmys med Junix

19 nov

junixstfs161101
(Bilden lånad från bandets facebooksida)

Från Eskilstuna kommer Junix. Ett band som jag sett otaliga gånger. Första gången tror jag det var på Upperudslogen i Molkom en midsommardag. De hade ju som tradition att alltid spela där på midsommardagen under många års tid. Idag var det så Storfors som stod på turnéplanen för dessa grabbar från Eskilstuna. Ja nu kommer ju inte alla medlemmar från smestan men bandet har detta som utgångsort.

junixstfs161102

junixstfs161103

junixstfs161104

junixstfs161105

junixstfs161106

Det är alltid lika trevligt att få höra dessa trevliga pojkar musicera. Fyra otroligt kompetenta musiker som gör sitt yttersta för att danspubliken skall trivas. Och här i Storfors är det lätt att trivas med Sven, Kerstin och Olle som arrangörer. Det lite familjär stämning och man har genom åren lärt känna en del av danspubliken som är här och dansar.

junixstfs161107

junixstfs161108

junixstfs161109

junixstfs161110

junixstfs161111

”Livet har varit gott mot mig” och ”Tiden den går” inleder kvällen i Storfors. Efter detta har bandet c:a 50 låtar till att avverka under kvällen. Bugg, foxtrots, hambo, vals, tango, pariserpolka och schottis. Danserna som Junix spelar under kvällen varierar. Allt för publikens skull. Lite variation skadar ju som sagt inte och det vet jag flera i publiken som överens om med mig.

junixstfs161112

junixstfs161113

junixstfs161114

junixstfs161115

junixstfs161116

Junix är ett flitigt turnerande dansband och gör ungefär 100-120 jobb per år. Deras spelställen är allt från folkets hus och parker, danslogar, båtspelningar på Birka och Viking Line. Det är trivseldanser, motionsdanser, kvällsdanser, pro-danser, båtdanser ja kort sagt så spelar det allt överallt. Så söker du ett varierat dansband med mogen tutch så skall du absolut boka upp dig på en kväll med Junixgrabbarna. Jag kan till 99,9% garantera att du inte kommer att bli besviken. Och besviken är det ingen som verkar vara här i Storfors och man räknar alla leenden.

junixstfs161118

junixstfs161119

junixstfs161120

junixstfs161121

junixstfs161122

Det hela artade sig om vanligt till en riktigt trevlig kväll i Storfors. Någon annan förhoppning hade jag inte innan jag for hit. Jag har aldrig haft en tråkig kväll i Storfors. Det är alltid så härlig stämning här. Så har du inte varit här på söndagsdans bör du prova på det. Programmet finner du så klart på danslogen.se där du även hittar fler dansbilder från kvällen. Jag vill tacka alla inblandade för ett trevlig kväll. Ta det lugnt på vägarna Nisse, Gunnar, Niclas och Peter. Vi ses när ni minst anar det.

junixstfs161123

junixstfs161124

junixstfs161125

junixstfs161126

junixstfs161127

junixstfs161128

junixstfs161129

junixstfs161130


Publicerad: 2016-11-19 03:20:20

Thoniez backdrop

18 nov
Lite fr? att se en logotyp man sjä skapat. #dansband #thoniez #danslogen

Lite ego måste man ju få vara och känna sig lite stolt när man ser en backdrop man själv är orsaken till. Den gulfärgade loggan som jag skapat åt bandet gör sig bra mot det svarta må jag säga.


Publicerad: 2016-11-18 01:44:02

Nya dansbilder

15 nov

donnezfhagah1626

Har länkat upp en uppsjö av nya dansbilder som danslogen publicerat. Du hittar dessa länkar under dansband/dansbilder. Har du kommit med mot din vilja på kort. Kontakta inte mig utan danslogen så plockar dom bilden.


Publicerad: 2016-11-15 01:11:23