Publikrekord med Matz Rogers

28 feb

Det har nästan blivit mer en regel än undantag för Matz Rogers att det blir publikrekord när det gästar Sven och Kerstin i Storfors. Och kan ni tänka er. Det blev rekord även denna söndag. Man kan undra vart folket kom i från. Men roligt är det. Och enormt kul för grabbarna i Matz Rogers att de har sådan flyt. Överallt där de spelar är det mycket folk som dyker upp.

När klockan slog fem och Janne hälsade alla välkomna var det redan fullknökat på golvet. Ute i entrén var det fortfarande kö med dansanta gäster som väntar på att komma in och ta sig en sväng om till dessa trevliga Fryksdalingar. De har verkligen en repertoar som tilltalar folket här i Storfors. Det märks.

Denna danskväll var inget undantag. Det skötte sig med den äran grabbarna. Alltid så stiligt och propert på scenen. Mogen dansmusik när den är som bäst. Sen variationen mellan bugg, fox, gammaldans, instrumentala saxgodingar varvat med gitarrgodingar. Ja ni hör ju själva. Jag kan varmt rekommendera Matz Rogers om ni gillar mogen dansmusik.

Kvällen löpte på bra utan några incidenter. En och annan ny låt hade de även kryddat repan med. Sånt uppskattas av oss i publiken. Och som vanligt blev det en del dansbilder på publik och orkestern som ni kan se nedan. Fler finns att beskåda på danslogen.se


Publicerad: 2017-02-28 14:13:08

Nya länkar

27 feb

Nu har jag lagt till tre nya länkar i högerspalten. Det är till tre härliga dansband. Hedins. Micke Ahlgrens och Högtryck. Jag har även sorterat upp lite bland länkarna och sorterat dem lite bättre. Att på min sida ha med en länk är så klart kostnadsfritt. Det samma gäller nyheter och reportage. Har ditt band eller dansställe något nytt att berätta. Kontakta mig så skriver jag om det. Givetvis helt kostnadsfritt. Allt för dansbandens fortlevnad.


Publicerad: 2017-02-27 17:19:16

Edwings bjöd på nostalgi i Storfors

26 feb

Edwings var för mig en ny bekantskap. Ett jag hört tals om med aldrig upplevt live. Det är en synnerligen kompetent och musikalisk orkester. Edwings är en Orkester som spelar mest 50-60 och en del 70-talslåtar. Det kan vara dina ungdomsdanslåtar för dej som var ute och dansade på den tiden. Det har inte så många moderna svensktoppslåtar med sig i sin repa. Men det är mycket dansant musik ändå. Ett danspar jag pratade med innan sa att det kommer bli ”minnenas afton”.

Och minnenas afton var precis det som det blev. Tänkte bjuda er på ett axplock av de låtar de spelade: Perfidia, Spanska ögon, See you later alligator, Lover please, Corrina Corrina, Blue Moon, Stupid Cupid, It´s now or newer, Ingen vind ingen våg, Walk on by, There goes my heart, Rock around the clock, Only you, Oh Carol, Judy, Crazy Arms, Good luck charm och Storms never last för att bara nämna några.

Alltid när man kommer till ett dansställe så möts man oftast av en härlig affisch. I detta fallet var det nog en av de tråkigaste affischer jag sett. Men å andra sidan sett har jag förstått lite varför den ser ut som den gör. Edwings spelar både som duo, trio och kvartett. Så det blir nog kostsamt att trycka upp en affisch för varje konstellation.

Musikliskt sett spelade de mycket bra. Samtliga är mycket bra instrumentalister med bra sånginsatser. Vill du dansa till ett varierat dansband så skall du absolut ta dig ut när Edwings spelar upp till dans. Du kommer inte att bli besviken. Tyvärr glömde jag filma något. Men å andra sidan gör det inget. Desto större anledning har Du anledning att åka ut och uppleva dessa live.


Publicerad: 2017-02-26 14:02:49

Sandins med ny trummis

25 feb

Värmlandsbandet Sandins meddelar att det har fått en ny trummis. Värmlänningen Emil Larsson kommer att vikariera under våren som ersättare för Simon Åhs som har slutat och hoppat vidare till Fernandoz.


Publicerad: 2017-02-25 16:34:32

Skånskt mogengodis i Storfors

24 feb

Första söndagsdansen i Storfors för året för våran del. Hedins glada trio från Ängelholm i Skåne svarade för dansmusiken. Lika trevligt som vanligt att återse våra skånska vänner. Mycket folk var det i Storfors. Många kända bekanta ansikten som vanligt. Sven och Kerstin var lika glada som orkestern att se oss ute på banan igen. Det var ju ett tag sedan sist vi var här i Storfors.

Hedins spelade lika bra som vanligt med sin härliga dansmusik. Kul att höra att de lag tin lite nya låtar på repan. Sådant behövs ibland. Conny spelade någga härliga instrumentala godingar på sin trumpet till publikens förtjusning. Jag har ju tidigare skrivit hur härligt det är med saxofon i dansband men jag kan även skriva under på att trumpet är minst lika härligt.

Kvällen i Storfors löpte på bra. Härlig stämning hela kvällen rakt igenom. Orkestern fick mycket applåder mellan låtarna. Inte så konstigt med tanke på hur bra de låter om dem. Detta är en trio som jag varmt kan rekommendera. När arrangören så önskar utökare de till kvartett. Men normalt är det trion med Conny Hedin på sång, dragspel, klaviatur och trumpet, Ola Nordén på gitarr och sång samt Christoffer Olofsson på sång och trummor som är ute på vägarna.

Tack Hedins för en alldeles trevlig danskväll. Nedan följer lite blandade dansbilder som jag plåtade under kvällen. Önskar du se fler surfar du in på www.danslogen.se och tar del av dessa.


Publicerad: 2017-02-24 14:08:59

Trettondagsparty med Casanovas i Kristinehamn

22 feb

Flera år på raken har det varit tradition att Casanovas spelar upp till dans i Kristinehamns på vårt Conferense center (fd Folkets Hus). Arrangör har varit Nina Fyhr på vänerdansen med stöd av KCC och Ekman Event. Nu i år skulle det skötas helt utan Ninas hjälp. Nina hade via facebook skickat lyckönskningr och hoppas på en trevlig kväll med mycket folk. Och med facit i hand blev det precis så. Kanske inte lika mycket folk som det brukade vara föregående år men väl en härlig stämning med klackarna i taket. Sen är det alltid svårt att få folk till ett ställe som numera normalt inte har dans annars.

Casanovas höll i gång från början till slut. Personligen är detta ett riktigt bra band som spelar musik för de flesta som gillar svängig dansmusik. de har hela tiden kört sin stil och aldrig tittat i backspegeln eller åt sidan på vad deras kollegor i branschen gör. det tror jag personligen att det vinner mycket på.

Kvällen på Folkets hus blev en underbar kväll med skön stämning. Fullt dansgolv från början till slut. Precis så som det skall vara. Casanovas var som vanligt i toppform. Henric besvisar gång på gång vilket stor frontfigur han är. Tillsammans med sina bandkamrater blir det något unikt.

Som vanligt tog jag lite bilder som ni kan ta del av här nedan. På grund av lite diskussioner om fotograferande av danspublik nöjde jag mig med att plåta bandet på scenen. Så håll till godo kära läsare.

Tack Casanovas för en fantastiskt trevlig kväll. Det gör vi om nästa år med.


Publicerad: 2017-02-22 13:57:06

Donnez spelade in nyåret i Örebro

20 feb

Efter att i tio års tid haft Drifters inbokade på nyårsafton så hade man i år valt att boka in ett annat band. Det var nämligen det eminenta bandet Donnez som skulle svara för dansmusiken på Brunnsparkens nyårsfirande. Detta är ju ett band som drar väldigt mycket folk. Jag brukar inte skriva ut publiksiffror i vanliga fall men kan berätta att det denna afton kom lite mer än 900 personer till Regnbågen för att fira nyår. Inte så illa. Vi hade förköpt biljetter vilket var en god idé. Då slapp man köa i den ordinarie kassakön samt att man blev insläppt en kvart innan alla andra som inte köpt förköp. En mycket bra idé för att slippa ”korvstoppning” vid garderoben.

Nyårsafton är ju trots allt lite speciellt. Inte vilket danskväll som helst. Och det tror jag att Brunnsparkens med Ewa Neogard tog i beaktning när man valde band. De bokade ju in ett av de band som drar mest folk på landets dansbanor.

Vi hade dagen innan varit i Forshaga på dans. Det var en del folk som man saknade på den dansen. De flesta av dansfolket som jag saknade i på plats i Brunnsparken. Mycket hejande blev det.

Klockan slog 20.00 och det var daga att äntra scenen. Nyårsafton och allt var man ju lite spänd på vad orkestern hittat på för outfit. De hade inte något speciell outfit eller så bara för att det var Nyårsafton. De körde sin vanliga stil med slitna jeans, mönstrad skjorta och skinnjacka. Det är ju Nyårsafton en gång om året så man kanske kunade ha lagt ner sig lite i alla fall. Men som någon sa till mig en gång inte är kläderna som gör bandet utan musiken. Men jag hävdar att det är en kombination. Det var även några dansare som jag tyckte kunnat skippat ”träningsoutfiten” denna afton.

Men det blev en riktigt trevlig kväll med ett Donnez som verkligen var i högform. Det märkets att de taggade till lite extra denna kväll. Sen i hösten har man med sig två nya medlemmar. På trummor finner vi Jonathan Nöjd som kommer från Jontez och på bas finner vi Johan Karlsson som kommer från Stensons. Två duktiga pojkar som smällt in i bandet.

Det är en fröjd att höra bandet lira och blocka ut över detta fullpackade dansgolv med nyårsfirare. Trots att det kan bli en krock lite då och då så är det idel glada leenden på golvet. Lite mycket leenden som det är på scenen. Donnez vet hur man underhåller en publik och showar med stil.

Klockan börjar så sakteliga närma sig tolvslaget och det var dags för bandet att ta en paus. Vi passade på att ta en smarrig fika innan. Goda mackor och lite läsk blev det. Det satt som handen i handsken kan jag säga. Vi hade ju innan vi for hit avnjutit lite mat hemma vid i form av fläskfilé och potatisgratäng.

Innan klockan slog tolv spelades det upp ett inspelat tolvslaget från skansen. När klockan slagit tolv och vi skålat blev det traditionsenligt nationalsången med grabbarna i Donnez. Efter detta klev Sören och Eva upp på scenen för att hålla sitt nyårstal. Vi fick bland annat veta att man arrangerat 124 danser i parken under året vilket gör parken till en av landets mesta dansarrangörer. Dessa danser har lockat över 40 000 besökare. Hon avfärdade även ryktena som spridit sig om att man Brunnsparken kommer upphöra med dans för att stället skall rivas till förmån för bostäder. Det är ett enormt arbete Ewa med personal på Brunnsparken gör för oss som älskar dans och dansband. Vissa veckor arrangerar man tre danskvällar.

Efter tal och skål var det dags för grabbarna att fortsätta spela ända in i kaklet till klockan slog ett. Kul att så många stannade kvar till slutet och gav bandet sådana ovationer. Två extranummer blev det. Inte illla dansstart på 2017. Efter att vi tackat av bandet for vi i sakta mak hemåt Värmland igen. Tack samtliga iblandade för en riktigt trivsam nyårsafton. Om ni undrar varför det inte är några publikbilder i reportaget så beror det på att man har ett fotoförbud mot publikbilder och att speciellt tillstånd krävs. Men njut i alla fall av de trevliga bilderna på Donnez.


Publicerad: 2017-02-20 23:57:07

Titanix inleder samarbete med Atenzia Records

17 feb

Titanix har varit i studion och spelat in lite ny musik. På fredag släpps vår nya singel, balladen ”Det är du”. detta är bandets första låt i det nya samarbetet med Atenzia Records. Så missa inte att slå på Spotify på fredag och njut av Maria Rolfs skönsång


Publicerad: 2017-02-17 00:19:31

Fernandoz byter medlemmar

16 feb

Fernandoz meddelar på sin hemsida att man kommer att byta medlemmar i bandet. Kevimn Björk Nordlund som spelar klaviatur och dragspel kommer att lämna bandet. Ersättare blir Simon Åhs som närmast kommer från Sandins orkester.

Kevin har varit sjukskriven i 2,5 månad pga utbrändhet. Att kombinera hårt turnéliv med privatliv kan ibland vara komplicerat, och Kevin kände att han behövde en ”Time-Out”. Han känner sig i skrivande stund mycket bättre, men har ändå valt att för tillfället lägga dansbandslivet på hyllan.

Källa: Fernandoz


Publicerad: 2017-02-16 23:40:30

Danstipset: Ola & Jag

13 feb

Får jag lov att tipsa om en enormt trevlig dansbandsduo från Örnsköldsvik?
Ola&jag heter denna eminenta duo som spelar traditionell dansmusik.Båda medlemmarna har stor erfarenhet av dansmusik då de tidigare spelat med flera kända norrlandsband som Norrländers, Thor-Görans och Nordix för att nämna några.

Mottot är för dessa grabbar är att alla låtar ska vara lätta att dansa till, och att en danskväll ska ha bra fart.

Speltillfällena är för de mesta i norra Sverige. I denna konstellation har man spelat sedan 1998.

På skivfronten har bandet gett ut fått flertalet cd-plattor som jag har fått förmånen att lyssna in mig på. Det låter mycket bra om denna trevliga duo. Väldigt dansant musik passar både att dansa till eller bara sitta och lyssna på-

Klicka här här för att besöka bandets hemsida


Foto: Lånad bild från Ola & Jag


Publicerad: 2017-02-13 00:50:53

Blender vann manifestpriset för andra året på rad

10 feb

Jag lyfte på hatten och säger Stort grattis till Blender som vann Manifestpriset för bästa dansbandsplatta. Det var andra året i rad som bandet vann Manifestpriset i kategorin dansband. Manifestgalan ägde som vanligt rum på Nalen i Stockholm.

Övriga tävlande dansband var:
Sannex – Din sida sängen (Atenzia Records)
Casanovas – Kom och sjung halleluja (Atenzia Records)
Highlights – Vackrare än någonsin (Neptun)


Publicerad: 2017-02-10 01:14:12

Drifters i Bingolotto

9 feb

Missa inte Bingolotto nu på söndag. Leif ”Loket” Olsson är vikarie för Ingvar Oldsberg. Och då vet ni alla att då är det dansband som gäller. Drifters och Erica Sjöström gästar programmet nu på söndag. Tv4 kl 18.00 är det som gäller.


Publicerad: 2017-02-09 02:05:15

Junix med nya medlemmar

3 feb

Nu sker det lite förändringar i Junix från Eskilstuna. Bandet är mycket glada över att kunna hälsa John Bohlin välkommen tillbaka i bandet igen.
John är en mycket duktig gitarrist som även sjunger. Han kommer närmast från Stensons som nu lagt ner. Genom att John börjar så kommer Junix att utöka sina trio-jobb, men självfallet även fortsätta som fyrmannaband när så krävs. Då bandet spelar som kvartett är det tidigare medlem Göran Johansson som kommer att vara med. Junix består av Gunnar Renwall på klaviatur sång och dragspel, John Bohlin på gitarr och sång, Nisse Uddin trummor och sång samt Göran Johansson på gitarr och sång.


Publicerad: 2017-02-03 12:55:43

Pro Mariestad dansar i ”nya lokaler”

2 feb


Foto: Charlies orkester

Mariestads PRO meddelar att man kommer byta lokal för några danser samt att det är oklart om vissa av vårens danser går att genomföra. Detta då Rotundan på Karlsholme renoveras. Under ombyggnationen dansar man på jubileumsteatern på KarlsHolme.
Man kommer annonsera ut i Mariestads Tidningen om lokal till vårens danser.

15/2 Kalle o Stefan – Dansen ålls hi Hassle Kommunalhus, Hasslerör
1/3 Stickan & Classe – Osäkert om denna dans kan genomföras p.g.a. lokalbrist
15/3 Tång o Co – Osäkert om denna dans kan genomföras p.g.a. lokalbrist
29/3 Charlies – Jubileumsteatern Karlsholme
12/4 Janne Stefans – Jubileumsteatern Karlsholme
26/4 Mats Rogers – Jubileumsteatern Karlsholme
10/5 Hazzes – Jubileumsteatern Karlsholme


Publicerad: 2017-02-02 00:54:23

Nya dansbilder

1 feb

Nu finns det nya dansbilder. Det är från danserna i Storfors med Hedins och Edwings.


Publicerad: 2017-02-01 00:45:12