Lasse Stefanz släpper nytt till midsommar

15 jun

I januari 2007 fick Lasse Stefanz sin första 1:a på den svenska albumlistan med plattan ”40 ljuva år”. 10 år senare, i januari 2017, kammade bandet hem sin 50:e albumetta! Ett svårslaget rekord.

När nya plattan ”Wind me up” som släpps till midsommar inleds jakten på vecka 100. Detta görs med ljuva sånger signerade trotjänare som Kent Fingal och Haidi Krohn m fl.
Håll ett extra öga på låten ”En gubbe till” som Niklas Stömstedt skrivit till Lasse Stefanz.

Följande låtar finns med albumet
1. Du hinner med en gubbe till
2. Släpp taget
3. Ännu en vår
4. Sunset Cantina
5. Ensam
6. En dag tillsammans
7. Would you like to play with fire
8. Du får aldrig hennes kärlek
9. Nu står jag ensam kvar
10. No more
11. Jag kysser namnet på brevet som du skrev
12. Där vildrosor blommar
13. Min resa genom livet
14. Carrie me, Carrie
15. Kärleken är röd


Publicerad: 2017-06-15 21:48:47

En helkväll med hemmafavoriterna på Upperudslogen

15 jun

Alla ställen i Värmland som vi spelar på räknar vi som hemmaplan sa Anders Nordlund en gång. Och att komma till Upperudslogen är ju som att komma hem för många dansband. Den gästfrihet som man möts utav och den värme både från arrangör och publik är enorm. Fernandoz är alltid ett säkert kort på logen. Många husbilar möttes vi av när vi svängde in på logen. Vi startade med en fika och satt och kika på när bilarna en efter en rullade in på parkeringen. Efter ett tag slutade vi räkna och gick i stället upp till logen för att hälsa på grabbarna.

När klockan slog ni och Thomas bakom trummorna räknade in till första dansen blev det ett välfyllt dansgolv redan från start. Detta bådade gott. Det var kö för att komma in på logen. Underbart när det är så här mycket folk. Det skulle senare visade sig bli säsongsbästa. Man brukar ju säga att man aldrig blir profeter i sin egen hembygd men i detta fallet tror jag de som påstår det har fel. Fernandoz har en härlig dansat repertoar där de blandar egna låtar med covers. Moget med en tusch av country. Varierad repan som ändå håller en linje. Varannan bugg och varannan foxtrot var det som gällde under hela kvällen. Dock hörde jag ett par som tyckte det var för lite foxtrot, Hm.. man kan ju undra hur dom lyssnade och vad en foxotrot är med deras mått mätt.

Fernandoz var på ett strålande spelhumör och det var riktigt kul att höra dem. Jag vågar påstå att dom är bättre än någonsin. Jag och brorsan njöt hela kvällen. Jag har skrivit det förr men detta var också en sådan där kväll som man önskade aldrig skulle ta slut. Men tyvärr har ju allt en slut. Anette med personal var otroligt nöjda med kvällen och det verkade publiken också vara. Som vanligt blev det lite bilder som ni kan kika på nedanför. Fler publikbilder finner du på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida.

Tack alla i Fernandiz för en trevlig kcäll. Kunde inte bli så mycket bättre. Efter sedvanligt snack styrde vi sedan kosan hemåt Lusasken.


Publicerad:

Norska tongångar i Kristinehamn Arena

15 jun

Under fyra dagar hölls det en fritidsmässa i Kristinehamn Arena. Mässan som hade på husbilar, husvagnar och fritid och pågick från 25 maj till 28 maj. I samband med mässan hade man förra året arrangerat et ”showkväll” med mat och dans till Arvingarna. I år hade man utökat till tre på kvällar. På torsdagen besöktes mässan av Larz Kristerz, fredagen Ole Ivars och lördagen Nya Vikingarna. det som lockade mig mest var så klart Ole ivars. Ett band som jag länge velat se men aldrig haft chansen. Tack vare otroligt snälla chefer blev detta möjlighet. De hade bokat en mat och showbiljetter.

Kvällen inleddes med bandet Young66. Det är Leif och Gunilla som är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick. Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken. Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig. Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar. Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurans med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer bland andra Berth Thores och Splitz. Det var en del som passade på att ta sig en sväng om mellan tuggorna. En kåt som skapade ”fullt golv” var Benny Anderssons ”Du är min man”. De fick mycket applåder av publiken som verkade tycka om deras musik.

Efter att Young66 spelat två pass så var det så dags för norrmännen, de stiliga gossarna i Ole Ivars att äntra scenen. Till publikens stora jubel klev det upp och drog i gång dansmusiken. Det dröjde inte länge innan golvet var fullt med dansanta gäster. Många var det som nöjde sig med att bara sitta vid sidan av scenen och bara njuta av deras musik. Deras musik passar ju lika bra att vara lyssna till som att dansa till.

Ole Ivars kom med en annan sättning till Kristinehamn. Man hade nämligen med sig en vikarie vid solistmikrofonen. Deras ordinarie sångare Tore Halvorsen fick akut hjärtopereras. Och för att inte ställa in spelningen så valde man att ta in en vikarie i stället. ”The show must go on” heter det ju. Och det var ingen vikarie som helst man hade plockat med sig. Espen Hagen Olsen 311 år. Han är sångare i Songs orkester. Totalt har han sjungit i dansband i nästan 10 års tid och jobbar till vardags som trafiklärare. Han har en mycket bra sångröst som passar perfekt in i Ole Ivars. Och enligt norska tidningarna finns det nog ingen som känner till repertoaren så bra som han. Och jag kan bara hålla med. Oj oj oj vilken jättebra röst grabben besitter.

Man hade ju förväntat sig att höra en del favoriter. Och kan ni tänka er att alla låtar jag hoppades att de skulle spela framförde dom. Vilken lycka! ”Samefolkets land”, ”Kalle med Fela”, ”Jag trodde änglarna fanns”, ”Nei så tjukk du har blitt”. ”Kongen av campongplassen” , ”En Får Væra Som En Er” för att nämna några. De ha rju en eneorm låtskatt att ösa ur så jag förstår att det måste vara svårt att välja låtar till en danskväll. Sen är det roligt att man hittar nya favoriter. En av dom är en låt som jag fastande för och som de framförde var ”I Louises gate 7”.

På det stora hela blev det en jättetrevlig danskväll som jag sent kommer att glömma. Ole Ivars är riktiga musikanter som verkligen kan sin sak. Man svävade på moln efter att ha hört dem. Och vilken final det blev. Publiken gav dem stående ovationer och visade inga som helst tecken på att vilja gå hem. Så som extranummer spelade dom en buggversion av ”Jag trodde änglarna fanns”. Tack tack och åter tack till Ole ivars. Tack även till mina underbara chefer på MT Trading & Design som ordnade med så fina biljetter.


Publicerad: