Ninnas släpper nytt album

2 Jul

NInnas är bandet som går från klarhet till klarhet. Bandet har nyligen skaffat sig en ny turnébuss som det kommer susa land och rike runt i.

Och snart släpper trelleborgsbandet sitt andra album. Denna gång gör dom det på det norska skivbolaget Tonal.
Ninna har ett nära samarbete med Micke Løvdalen som gjort detta möjligt.

Som vanligt blir det mycket egna originallåtar varvat med några få covers. Ninna själv har skrivit fem låtar tillsammans med Micke Lövdalen som svarar för musiken. Här finns en räcka andra kända låtskrivare som Cecilia ”Zilla” Ingemansson, Leif ”Mulle” Melander, Åsa Karlström och Haidi Krohn. På plattan finns två duetter. ”Tusen kyssar” som Ninna gör tillsammans med sin man Mats Lindgren samt ”Hjärtan i Sand” som hon gör tillsammans med icke helt obekante Donne Laitila från Donnez orkester.

Efter att ha ”smyglyssnat” på några spår från plattan vågar jag påstå att denna blir minst lika bra som bandets föregående album. ”Tusen vackra dagar”.
Release för hela plattan blir det på Malungs dansbandsvecka söndag 16 juli där bandet spelar på bana 5.

Åter en danskväll med härliga Hedins

2 Jul

kSå det kan bli. Inom loppet av några dagar två danskvällar till härliga Hedins orkester. Då tänker ni kanske? Okej en danskväll till med Hedins som är exakt som den på Upperudslogen. Nej det är har ni faktiskt fel. Jag citerar vad Peter Åhs som spelade klaviatur i Lotta Engbergs orkester sa en gång. Varje ställe är ett nytt ställe med en ny publik och nya förutsättningar. Och det stämmer till 100%

Det är ju aldrig bra att komma för tätt i en region. Men ibland är det så helt enkelt att man inte kan få ihop datumen så det stämmer. Därför blev det som det blev. Conny Hedin var lite osäker på om det skulle bli något folk i parken eftersom de nyss besökt Värmland och Upperudslogen. När vi landade i parken var det lite bilar på plats som det brukar. Jag tänkte att det blir väl kanske 150-160 personer kanske. Sen kom det lite mer bilar som rullade in… och lite fler…. och sen kom det ytterligare lite bilar. Ja ni förstår säkert vart det slutade. Säsongsrekord!!!
Det måste vara lätt att vara dansbandsmusiker vid sådana här tillfällen. Då glömmer man bort de kalla vintrarna då man packat in och ur i minus 15 grader.

Ja det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga om denna fantastiska kväll i Degerfors. Vädret och musiken på topp och en massa glada dansare. Tycker bilderna får tala lite för sig själva. Du hittar som vanligt fler på danslogen.se