Full fart med Holidays i Degerforsparken

27 aug

Så var det dags för grabbarna att inta parken Degerfors och bjuda på härlig dansmusik. Näst sista danskvällen i parken för säsongen. Dessa grabbar brukar oftast få folk att vallfärda till parken. Och så var det även denna dansafton. Många var det som styrt kosan hit. När klockan slog 19.00 räknade Nicklas in till aftonens första dans. Snabbt fylldes golvet av glada dansare.

Det märktes att det var en del nya dansare på plats som inte annars brukar vara på plats på onsdagarna. Man får hoppas de kommer tillbaka. ”Är det mig du tänker på” sjöng Björn Björklund inledningsvis. Dansgolvet blev fullt direkt och de fick en rejäl applåd av publiken. Björn tar till orda och hälsar alla välkomna till Degerfors. Det blev en hel del bugg och foxtrot denna kväll varvat med lite gammeldans.

Holidays är grabbarna som vet vad publiken vill ha. En dam jag snackar med tycker dom är jättebra. Dom spelar kanske lite mer bugg än dom andra orkestrarna som brukar spela här, men det kan vara gott det med. Vi äldre behöver lite fart vi med säger hon innan dom seglar ut på dansgolvet till tonerna av låten ” En stunds love”.

Precis som deras kväll i Upperud blev denna fantastisk med en massa bra låtar. Finns egentligen inte så mycket att tillägga om denna kväll. Jag låtar bilderna få tala för sig. Tack till samtliga inblandade för en trevlig kväll. Vi ses snart igen.


Publicerad: 2017-08-27 20:50:30

Säsongsfinal med Bergmans i Upperudslogen

26 aug

Så har i då kommit fram till sista lördagsdansen för säsongen på Upperudslogen i Molkom. Lite soligt ändå. Det är liksom ett litet avstamp. för att sommaren är över. Även om detta var sista dansen så dansas det lite till på logen. Första söndagen i september håller PRO säsongsfinal med Matz Rogers.

Det det de stiliga grabbarna i Mats Bergmans från Nyköping som stod för musiken denna kväll. Dessa grabbar har spelat på logen i flera år och varit ett givet och säkert kort varje säsong. vädrets makter var på vår sida denna afton vilket kändes betryggande. Allt var som förberett för en given succé. Denna kväll var lite speciell. Vi hade utan den underbara arrangörerna Annette och Marianne med personal blivit ditbjudna på middag innan dansen skulle ta sin början. Jösses vad mycket gott hon gjort i ordning åt oss.
Tusen tusen tack för underbart god mat. Det är så lätt att känna sig välkommen på denna vackra loge.

Eftermiddagen blev det kaffe/läsk med tilltugg. Sedan var det en fröjd att se bilarna en efter en rulla in på parkeringen. En massa husbilar och husvagnar var redan på plats. Detta bådade gott. Kanske var det så att folk tänkte att nu tar vi en sista utedans innan hösten gör sig påmind. Mycket folk var det i alla fall som äntrade grindarna.

Mats Bergmans levererade förstklassig musik som alltid. Det är alltid lika kul att åka ut och dansa till detta band som jag följs sedan 1994. Magnus, Tobbe, Gullmar och Micke sprider alltid en glädje från scenen som smittar av sig på danspubliken. De har verkligen publikkontakten. Många av jag pratade med under kvällen öste berömmelse över grabbarna i Bergmans kapell. Och jag kan avslöja att de kommer tillbaka även säsongen 2018.

Under kvällen passade brorsan och jag på att överraska arrangören Annette och Marianne. Mitt i mellan två låtar tog vi till orda och passade på att arrangörens vägarna tacka all denna fantastiska danspubliks om dansat på logen denna sommar. Jag ställer mig bakom arrangörerna och säger att vi har en fantastisk publiks om kommer och dansar på logen vecka efter vecka. vad vore vi utan er? Vi hade gjort en specialdesignad tavla som Annette fick tillsammans med lite blommor. Marianne fick en specialdesignad kaffemugg. Vi passade även på att säga grattis till Mats Bergmans som i år firar 30 år som turnerande dansband.

Sedan var det åter dags för Mats Bergmans att bjuda på härlig dansmusik ända fram till midnatt. Det kändes lite konstigt när de sista tonerna ebbat ut i natten. Men publiken ville inte att säsongen skulle ta slut. Stående ovationer gjorde att Bergmansgrabbarna fick bjuda på ett extranummer. Efter lite snack med bandet blev det en korv vid kôrvboa innan vi kryssade sakta med säkert hem i natten.

Tack än en gång till Annette och Marianne med personal. Alla andra som arbetat vid Upperudslogen denna sommaren. All underbar danspublik som dyker upp när det arrangeras dans Vad skulle vi utan er? Sist men inte minst tack till samtliga dansband som förgyllt kvällarna vid logen. Utan er vore vi ingenting.


Publicerad: 2017-08-26 21:19:20

Dansglädje med Samzons i Degerforsparken

25 aug

Onsdag är synonymt med dans i Degerforsparken. Och när det kommer så fina orkestrar som Samzons kan man ju inte sitta hemma. När Conny och grabbarna kallar så kommer man. Så enkelt är det. Det har blivit några spelningar med Samzons genom åren. Jag såg dem första gången för 24 år sedan. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland som jag hörde dem. Jag minns att jag fastnade så för deras otroliga musikalitet. Och musikaliteten håller i sig än idag.

Det var flera än mig som styrt kosan hit denna trevliga onsdag. Samzons spelade precis som jag trodde att dom skulle göra. Det var riktigt trevligt mogengodis dom bjöd på, med härliga låtar både instrumentala och med sång. Dubbla saxar är det inte många som har. Det är en fröjd för örat att höra Jerzy Gancarz och Christer Karlsson spela instrumentalt.
Jerazy spelar även Klaviatur och dragspel och Christer trakterar även klarinett, flöjt, och svarar för körsång. Sen har vi så klart Conny på bas och sång. Som trummis denna dag hade man ingen mindre än Stefan Svensson Pousette som annars spelar Icaros. Han sjunger även en del och gör det riktigt bra.

Jag förstår att dom är populära och flitigt anlitade av arrangörer. Inte en enda dålig låt levererade dessa gossar under kvällen. Jag njöt av varenda sekund. Och det gjorde publiken också. Kvällen i Degerfors var så trevlig som det alltid brukar vara. Har ni inte dansat till detta band kan jag varmt rekommendera det. Spelplanen finner du så klart på danslogen.se

Jag tackar bandet för en trevlig kväll tillsammans i Degerfors. Tack även för låten som ni spelade för lilla mamma. ”Du läser mellan radera Carina”. Det är en av henns favoriter. En annan favorit som hon har är ”När drömmarnas tid är förbi”. Men som jag skrev innan så spelade dom inte en enda dålig låt på hela kvällen. Tack för det grabbar!!!


Publicerad: 2017-08-25 21:07:38

Danskul med Holidays på Upperudslogen

20 aug

En glatt gäng med humor på hög nivå kom till Upperudslogen denna afton. Bandet jag snackar om är mina vänner i Holidays. Bandet kommer från Åmål och Svaneholm. En trummis har de i Götet och sångaren i Karlstad.Jag tror det var premiär för detta bandet här även om Björn Björklund musicerat här tidigare. Då med Danslogen och Ji Coos.

Man hade knappt rest sig efter förra helgens håll i gång med Donenz på logen innan det var dags igen. Detta blev en minst lika bra kväll som Donnez. Publiken strömmade även till denna afton. Många norrmän hade tagit bilen över att ta sig en sväng om till detta härliga band.

Holidays drar en mycket blandad publik. Det märktes att alla som var där gillade deras sprittlande dansmusik. med sig i bagaget hade de sin helt nya cd ”Roadtrip” En skiva som jag absolut tycker ni borde införskaffa, Inte minst för det för omslaget som undertecknat designat. Under kvällen bjöd de på flera goa låtar från detta platta. Tillsammans med en rad andra dansgoa låtar är de en fröjd för örat.

Som ni åter igen kan se på bilderna så var det en riktigt trevlig kväll. Tänk om bilderna kunde tala. Anette skämde som vanligt bort pojkarna med en massa godsaker i form av laxgratäng, pajer, smörgåsar, korv och en massa andra godsaker. Det hela handlar ju om en win-win situation. Banden åker ofta långt och spelar en hel kväll. Orkestervård deluxe. Det behövs så lite för att få en orkester att trivas och få de att göra ett bra jobb.Nöjd orkester är oftast lika med nöjd danspublik.

Som vanligt plåtades det en del under kvällen. En del av dem kan ni beskådas. De andra finns bland annat på danslogen och Upperudslogens facebookgrupp.

Jag vill rikta ett stort tack till grabbarna för en trevlig kväll på logen. Vi ses snart igen. Och då är det Degerforsparken som står på menyn.


Publicerad: 2017-08-20 21:33:37

Dansglädje från Vingåker i Degerforsparken

17 aug

Om ni trodde att Vingåker är mest kända för Vingåkers Factory Outlet, Göran Persson och Åke Gren har helt fel. Ortens mest kända personer heter Kent och Miica Holen och driver sedan 199 dansbandet Holens. De far land och rike runt tillsammans med Jerka och Kenneth och bjuder på härlig dansmusik. Denna kväll hade de turnéstopp i fotbollsmetropolen Degerfors. Det blev en trevlig kväll där det i paus stod 1-2 till publiken.

Jag läste i en tråd på nätet för ett tag sedan om en del som tyckte vissa dansband var så enkelsidiga som bara spelade fox och bugg hela kvällen. Då tänkte jaga tt dessa nog aldrig varit ute och dansat till Holens. I Degerfors bjöd bandet på det mesta. Schottis, foxtrot, hambo, vals, Tango, bugg, pariserpolka och stilla vals för att bara nämna några dansstilar de spelade. Den som inte tyckte det var till fylles skall nog inte vara på en dansbana. Allt var perfekt med mina ögon mätt. Och med tanke på alla ovationer från golvet så tror jag de tyckte likadant.

Jag har tidigt skrytigt med att det aldrig regnar i Degerfors när man ställer till med dans och så var det även idag. Inte en enda droppen på hela kvällen. Det är som att någon har kontakt med vädergudarna. En möjlig orsak kan kanske vara att solskenslåtar som Holens böjd på under kvällen. En favorit är faktiskt Kikki Danielssons fina ”Som en sol”

Ja gott folk. Det finns inte så mycket att tillägga om denna fantastiska kväll. Kent, Monica, Jerka och Kenneth hade skapat magi än en gång i Degerforsparken. Tack samtliga inblandade för en fin kväll. Se alla fina dansbilder nedan. Fler finns så klart på danslogen.se


Publicerad: 2017-08-17 20:18:29

Bob Stevens söker sångare

17 aug


Foto lånat från Bob Stevens

Nöjeskällan söker sångare till Bob Stevens eftersom Mats Kärrlid slutar vid årsskiftet. Något som vi skrivit om tidigare.
Bandet utgår från Ljungbyhed i Skåne. Om du är intresserad så kontakta Mikael Wängkvist Nöjesällan på tel 0513 – 102 60, 0705 – 12 31 11, ev micke@nojeskallan.se


Publicerad:

Säsongsrekord med Donnez på Upperudslogen

16 aug

Oj oj oj vilken kväll det blev med Donnez på Upperudslogen. Bilderna nedan i galleriet talar sitt tydliga språk. Lång kö för att komma in bådade gott tänkte jag och broder när vi från 2köksfönstret2 såg fler och fler dansare ansluta sig till entrén. Som vanligt när Donnez är i faten mynnade detta ut i säsongsbästa. De kom folk från när och fjärran. Alla för att dansa till dessa härliga personer från Skåne.

Full bana från start är inte ofta man ser. Det är ju oftast så att folk slntar in lite när som helst den första halvtimmen. Men i dag ville de flesta vara med från start. idel glada miner på dansgolvet och scenen.

Donnez var denna kväll på ett riktigt glatt spelhumör. De hade dagen innan spelat hos Kent och Birgitta på fina Bergviksparken. Där hade liksom här på Upperudslogen blivit enormt bortskämda av arrangören. Glädjande denna kväll var att det var mycket nytt folk som inte annars brukar besöka logen. Bara att hoppas att dessa kommer tillbaka på resterande danskvällar.

I Donnez spelar Mikael Strömqvist som i år belönades med en guldklav som ”Årets musiker”. Det ville ju publiken och personalen uppmärksamma. Broder och jag hade köpt en fin present samt gjort en specialtavla med bilder som vi genom åren tagit på Micke. Så mitt under en dans klev vi upp och överraskade Micke som blev glatt överraskad. Stående ovationer från publik och arrangörer. Grattis än en gång Micke till en välförtjänt klave.

Som jag skrev tidigare blev det en riktigt trevlig kväll med säsongsbästa som grädde på moset. Det är sådana här kvällar som gör livet värt att leva. Alla var överens att detta var en kanonkväll. Efter dansens slut blev det ett studiebesök i Donnez fräcka nya turnébuss som jag mer skulle vilja kalla för en lastbilstrailer.

Tack till samtliga inblandade för en kanonkväll.


Publicerad: 2017-08-16 20:00:29

Intervju med Donnez – Stora Folkparksdansen

16 aug

Vi tog ett snack med Donnez iför deras spelning hos oss på lördag.

Eran gitarrist Micke Strömkvist blev årets musiker på Guldklavegalan.
Hur känns detta och hur tror ni detta påverkar Donnez som band?
SVAR: Oerhört kul för Micke att vinna Guldklaven i kategorin årets musiker i Malung. Det gynnar både han och bandet såklart, väldigt mycket feedback och gratulationer efter det.

Ni har tyligen släppt en ny platta med den lite finurliga titeln ”Akta dig för svärmor”: Hur kom ni på denna titeln och hur har plattan mottagits hos danspubliken?
SVAR: Ja det är en titel som många känner igen sig i ? Den har tagits emot väldans väl och har sålt väldigt bra sen den släpptes. Vi försöker alltid ge en mix av låtar som både är egenskrivna och covers för att få en bra variation.

Ni skall dela kvällen med era kollegor i Lövgrens. På vilket sätt kompletterar ni varandra?
SVAR: Lövgrens har vi känt väldigt länge och vi har alltid haft bra nonstop kvällar tillsammans, danspubliken brukar vara väldigt nöjda över kombinationen. Bra danslåtar, bra tempon o glatt framförande är nog ledorden.

Vilka reaktioner från arrangörer, media och danspublik sen Martin klev in som sångare i bandet?
SVAR: Efter mina röstproblem förra året stod vi o tänkte hur vi skulle göra för att bemöta vår publik. Martin kände jag litegrann sen innan o visste att han sökte band att sjunga med. Har alltid gillat hans röst sen Fame Factory även om detta blev en helt ny grej för honom så har det gått väldigt bra! Sen är det snack o folk tycker o tänker hit o dit det hör till vårt jobb. Vissa kan ibland vara lite väl konservativa o rädda för förändring även om det många gånger blivit till det bättre.

Vad kan publiken förvänta sig av Donnez i Mariestad?
SVAR: Som vanligt ett glatt och framåt gäng som ska göra allt för att få publiken att trivas.

Vad är det som är så speciellt att spela på STFPD? Ni uppträder ju både under ”Dansband på stan” och även spela upp till dans i den nyrenoverade ”Rotundan”.
SVAR: Alltid lika kul att spela i Mariestad både på Torget och på kvällen. En lång o intensiv dag som brukar va en av sommarens absoluta höjdpunkter!!

Tack för intervjun och än en gång. Varmt välkomna till Mariestad och Stora Folkparksdansen.


Publicerad:

Intervju med Anna Söderman som är Turismutvecklare

15 aug

Vi tog oss en intervju med Anna Söderman som är Turismutvecklare inom Mariestads kommun.

Stora Folkparksdansen har växt sig med åren till ett stort dansevent.
Vad betyder detta för Mariestad som kommun?
SVAR: Populära och årligen återkommande evenemang är alltid värdefulla för en kommun. Att Stora Folkparksdansen i Mariestad blivit en succé är fantastiskt roligt för både boende i kommunen och de tillresande. Det är ett positivt sätt att marknadsföra och sätta Mariestad på kartan. Boendeanläggningar, mat- och fikaställen och butiker i stan får fler gäster och kunder och förhoppningsvis lite mer klirr i kassan. Stora Folkparksdansens besökare kommer förhoppningsvis tillbaka till Mariestad i andra sammanhang efter att ha fått upp ögonen för vår kommun vid sitt besök.

Samtliga boende former är i stort sett upptagna.
Hur ser ni på detta?
SVAR: Bara positivt! Stora Folkparksdansen är ett av de evenemang som drar många besökare utifrån och som därför också bidrar till gästnätter hos våra boendeanläggningar. Flera av boendeanläggningarna vittnar om att gäster bokar för nästa år redan när de lämnar stället. Dessutom är det i slutet av högsäsongen vilket betyder att det inte helt krockar med den stora turisttillströmningen vilket också är bra.

Som besökare i Mariestad. Vad förutom dansen på Karlsholme Folkets Park får man inte missa?
SVAR: För den som har lite tid och ork över för annat än dans kan jag rekommendera en promenad i Gamla Stan i Mariestad, som är en av landets bäst bevarade stadskärnor, ett besök på Vadsbo museum (på residensön Marieholm) eller en promenad till naturreservatet Gamla Ekudden som nästan ligger mitt i stan.
Finns det ännu lite mer tid är kanalmiljöerna vid Göta kanal (Sjötorp, Lyrestad och Norrkvarn) alltid värda ett besök liksom öarna Torsö och Brommö. Det finns mycket att roa sig med och vi på turistcenter har öppet fredag och lördag under evenemanget och tipsar gärna om fler utflykter och besöksmål!

Karlsholme Folkets Park anser vi (Markus och Mikael som är värmlänningar) som en av landets finaste folkparker. Marknadsför ni detta på något speciellt sätt?
SVAR: Jag håller med om att folkparken på Karlsholme är fin och har dessutom ett helt fantastiskt läge vid Vänerstranden! Vi hjälper till att marknadsföra folkparkens olika evenemangen och självklart även restaurangen och caféet. I de sammanhang det är möjligt lyfter vi Karlsholme folkets park för att till exempel locka till nya evenemang och aktiviteter.

Stora Folkparksdansen har för det mesta under alla dessa år badat i solsken. Har ni i Mariestad någon speciell kontakt med vädergudarna?
SVAR: Det skulle man kunna tro! Faktum är att Mariestad har många soltimmar jämfört med andra platser. Vi tackar Vänern och bergen (Billingen och Kinnekulle) för det. Även om prognosen kan se lite dyster och ostadig ut så är det inte sällan ändå uppehåll och till och med sol hos oss. J
Vi håller tummarna för att vädergudarna är med oss även under årets Stora Folkparksdans och att det kommer riktigt många danssugna besökare och har kul och trivs i Mariestad!

Tack för intervjun och så får vi hoppas på att vi även i år får vackert väder och att alla kommer trivas under sin vistelse i Mariestad.


Publicerad: 2017-08-15 18:12:31

Intervju med Streaplers inför Stora folkparksdansen

14 aug

Åter dags för STFPD. Ni har varit med alla år. Vad är det som gör att ni är så populära bland arrangörer och danspubliken?
SVAR: Svår fråga men jag tror publiken och arrangörerna känner en viss trygghet med Streaplers. Vi brukar kalla oss dansmusiken Volvo:)))

Eran senaste platta ”King River” belönades med högsta betyg i Får Jag Lov. Hur har plattan mottagits hos er danspublik?
SVAR: Det har varit enbart positiva kommentarer från danspubliken,vi var lite oroliga för att det var för mycket country på den nya skivan men det är kul att publiken gillar den.

Nu skall ni dela scen med Flamingokvintetten. Finns det något ”hemligt” scoop om dem som inte folk känner till?
SVAR: En historia som vi har hört är att Flamingokvintetten och streaplers skulle spela NonStop i Kungälvsparken på 70 talet.
Då var det viktigt att få den största scenen.
För att få den åkte flamingokvintetten till parken direkt efter spelningen kvällen innan och tog beslag på den största scenen den kvällen.

Ni har blivit uppmärksammade i media för era insatser med er hjärtstartare som ni alltid har med er. Ni fick även ta emot en medalj av Kulturminster Alice Bah Kuhnke. Hur känns detta?
SVAR: Det kändes mycket hedrande att få ta emot medaljen av kulturministern.

Vid guldklavegalan i Malung fick ni även ta emot juryns specialpris och stående ovationer. Hur känns detta?
SVAR: Det kändes mycket hedrande att få specialpriset av Guldklave juryn, det är ett mycket fint pris som vi är mycket stolta över.

Slutligen. Vad kan danspubliken förvänta sig av Streaplers i Mariestad.
SVAR: Det blir en kanon kväll med både nya och gamla låtar från Streaplers anrika historia,Sen brukar det alltid bli bra när vi spelar med Flamingokvintetten.


Publicerad: 2017-08-14 18:14:47

intervju med Sannex inför Stora Folkparksdansen

13 aug

SNABBFAKTA
Sannex
Utgånsort: Skivarp
Startår: 1977 i Uppsala
Medlemmar:
Andreas Olsson – Gitarr och sång
Micke Norsten – Trummor och sång
Andreas ”Lill-Klas” Andersson – Bas och sång
Patrich Rundström – Klaviatur och sång

Ni kommer åter till Mariestad och STFPD för 6:e året i rad. Hur känns det?
SVAR: Det känns fantastiskt att ha det förtroendet att få komma tillbaka ytterligare ett år! Det är en rolig spelning för oss band. Alltid bra med folk och trevlig stämning. Det geografiska läget är ju också helt fantastiskt!

Vad är det för speciellt att komma till Stora Folkparksdansen?
SVAR: Framförallt ligger det ju fantastiskt! Från den dansbanan vi står på ser man hela Vänern öppna upp sig precis utanför. En underbar arbetsplats för oss!

Vad tror ni om kvällen med Expanders och vad kan publiken förvänta sig?
SVAR: Det är ett tag sedan vi spelade med Expanders så det ska bli jättekul. Det är fantastiska musikanter och sköna boys som vi gillar mycket att umgås med.
Vi hoppas givetvis också på att det kommer mycket folk och en blandad publik som är sugna på att bli roade.

Under året har ni vunnit grammis för plattan ”Din sida sängen” och Andreas en guldklav för årets låt ”Jag är stark”. Hur känns det att få dessa utmärkelser?
SVAR: Ja vi har haft en otrolig vind i seglen sista åren. En Grammis är det stösta pris man kan få när man håller på med musik, så det är ju förstås extra hedrande och otroligt överraskande.
Att få ett pris för något man har varit med att skapat tillsammans är ju ett kvitto på att folk gillar det vi gör och att vi gör rätt. Det känns otroligt kul!

Vad är sommarens höjdpunkt för Sannex?
SVAR: Det finns flera höjdpunkter för oss på sommaren men Malungsveckan är helt klart en av dem. Guldklavengalan, som öppnar hela veckan, är som en stor braschfest och då får vi band möjlighet att träffas. Det är jättekul!

Vad har ni närmast på gång för Sannex eller har ni något annat ni vill tillägga?
Vi har alltid saker på gång.
Vi har börjat kolla på nya låtar för ett nytt album. När det släpps är inte klart men vi kommer påbörja inspelningarna under hösten. Sen hoppas vi att kunna släppa det under vintern någon gång, så håll ut..


Publicerad: 2017-08-13 18:11:26

Intervju med Expanders – Stora Folkparksdansen

12 aug

SNABBFAKTA
Expanders
Utgånsort: Piteå
Startår: 1987 i Boden
Medlemmar:
Jörgen Sandström: bas, sång
Jan-Åke Glavén: gitarr, sång, kapellmästare
Tony Westland: sång, klaviatur, gitarr
Alexander Björnfot: trummor, sång

1. Åter igen är det dags för er att återvända till Mariestad och STFPD.
Hur känner ni för detta?
SVAR: Vi är grymt laddade! Det här kommer att bli en toppenkväll helt enkelt!

2. Expanders firade i år 30 år. Trodde nu att ni skulle hålla på så länge när ni startade bandet i Boden 1987?
SVAR: Svårt att komma ihåg allt man trodde, tyckte och tänkte.
Men jag minns att vi ganska tidigt i karriären i alla fall hade en dröm om att kunna spela på heltid och livnära sig på det vi gillar bäst – Spela musik.
Sedan har åren gått och danslogar passerats av bara farten och nu när det går bättre än någonsin så känns det bara roligt att fortsätta.

3. Tony Westland blev årets sångare vid guldklavegalan. Det är så klart en stor ära för honom. Men vad tror ni det påverkar Expanders som band?
SVAR: Det gav oss bekräftelse på att det vi gör uppskattas av folket. Att vinna ett pris i guldklaven skapar oftast lite mer surr kring banden och
förhoppningsvis hjälper det oss att nå ut lite längre. Till folk som inte hört oss men som evenutellt kommer gilla oss t.ex. Sen är vi såklart oerhört stolta och glada över att Tony vann. Det var han värd tycker vi!

4. Vad tror ni om kvällen med Sannex och vad kan publiken förvänta sig av Expanders?
SVAR: Vi är helt övertygade. Det här kommer att bli en höjdare!
Vi och Sannex har delat scen många ggr och det har alltid varit trevliga kvällar med fint samarbete.
Publiken kommer bli bjuden på mycket energi, spelglädje och härlig musik.

5. Ni har släppt ett helt nytt album. Hur har detta mottagits av danspubliken?
SVAR: Play That Rock ‘N’ Roll har blivit väldigt uppskattad och omtyckt hos danspubliken men även i media.
Då vi spelat och producerat denna skiva helt på egen hand blir det såklart lite extra roligt!

6. Vad är Expanders höjdpunkt på sommaren? (förutom Malung) ?
SVAR: Oj. En svår fråga. Finns så många höjdpunkter!
Malung är ju såklart en upplevelse, men det kan vara allt ifrån en mindre spelning som blev otroligt lyckad till att ha närmare 2000 personer som applåderar på Öland.
Självklart är Stora Folkparksdansen en av dom kvällarna man vet kommer bli att riktigt bra!

Tack för intervjun och än en gång. Varmt välkomna till Mariestad och Stora Folkparksdansen.


Publicerad: 2017-08-12 18:09:03

Intervju med Lövgrens – Stora Folkparksdansen

11 aug

SNABBFAKTA
Lövgrens Orkester
Utgånsort: Helsingborg
Startår: 1994 i Billesholm
Medlemmar:
Claes Lövgren – Gitarr, dragspel, klaviatur, saxofon och sång
Calle Stilfors – Gitarr, sång
Henrik Wallrin – Bas
Andy Johansson – Trummor och sång

1. Nyligen halverade ni ert bandnamn till enbart Lövgrens.
Vilka reaktioner har ni fått på detta?
SVAR: Bara positiva reaktioner! De flesta har alltid sagt ”Lövgrens”. Sen gillar den även ”nya” Loggan.

2. Ni skall dela kvällen med era kollegor i Donnez På vilket sätt kompletterar ni varandra?
SVAR: Vi drar ju samma typ av publik.

3. Vad tycker ni om att återvända till STFPD och vad kan danspubliken förvänta sig?
SVAR: Det ska bli så kul att komma tillbaka till Mariestad. Sen kan publiken förvänta sig ett jäkla sväng.

4. Hur har sommaren sett ut för Lövgrens?
SVAR: Mycket bra sommar med flertalet publikrekord där vi spelat.

5. Ni skall medverka under ”Dansband på stan”. Hur känner ni för det?
SVAR: Trevlig programpunkt. Här har vi en stor chans att visa upp oss för publik som ännu inte vet vad vi står för.

6. Vad har ni på gång i höst eller har ni något mer ni vill tillägga?
SVAR: Vi planerar att släppa en ny skiva till våren 2018.

Tack Claes och varmt välkommna till Mariestad.


Publicerad: 2017-08-11 18:07:55

Mats Kärrlid lämnar Bob Stevens

9 aug

Vid årsskiften slutar Mats Kärrlid som sångare i Bob Stevens där han varit medlem i 30 år.
Så här skriver han på bandets facebook:
”Efter 30 år i Bob Stevens har jag nu valt att lämn bandet till årsskiftet. Anledningen är att jag vill ha mer tid att vara stolt Morfar. Jag vill tacka publik arrangörer Nöjeskällan Atenzia mfl. / Mats Kärrlid”

Jag vill tacka Mats för alla härliga danskvällar.


Publicerad: 2017-08-09 09:25:32

Elias släpper nytt album på engelska

8 aug

Efter år av turnerande, både som soloartist och med dansbandet Elisa´s, programledaruppdrag, tv-framträdanden, Let’s Dance med mera meddelar Elisa Lindström att hon nu släpper ett helt nytt soloalbum. Denna gång är det låtar enbart på engelska.

-”Efter att jag under en period ägnat mig åt andra projekt kände jag en stark längtan efter att skapa ny musik”, säger Elisa när hon nu släpper sitt första album på engelska; Roses in the rain.

-”För mig innebär titeln att de dagar då livet ser grått ut och man tror att ingen ser en kan vara de dagar då man växer allra mest.”

Den nya plattan har sakta men säkert vuxit fram under det senaste året. Elisa beskriver den som att hon har kvar sina musikaliska rötter men också vågat vara öppen för att leka med nya influenser.

Plattan innehåller 12 spår och har release 25 augusti. Redan nu kan man förboka det på Ginza.se

Följande låtar finns med på plattan
1. Save My Day
2. Not Giving Up On You
3. Roses In The Rain
4. To The Radio
5. I Don’t Believe In Love Anymore
6. Rumours Travel Down A Gravel Road
7. It’s Over – Almgren Martin
8. Comes And Goes
9. Homecoming Night
10. Just Want To Come Home
11. Like It Like It Is
12. All Small Things


Publicerad: 2017-08-08 09:39:31

Line & Grabbarna tar en timeout

6 aug

Line & Grabbarna från Skånska Österlen har bestämt att ta timeout.

På sin facebooksida skriver line följande:

” Hej allesammans.
Som bandets sångerska så vill jag nu berätta någonting för er.

Sedan en längre tid tillbaka så har jag haft en försämrad hälsa som i dagsläget tyvärr inte håller för ett turnerande liv. Därav har vi i bandet nu beslutat att Line o Grabbarna kommer att ta en längre timeout.

Det har varit vemodigt och tungt att fatta beslutet att ta denna paus eftersom dansbandslivet har varit en så stor del av mitt liv i över tio års tid. Men när allt kommer omkring så måste min hälsa komma i första hand.

Man vet förstås aldrig vad som händer i framtiden. En musiker är alltid musiker!

Vilken ära jag har haft som fått sjunga och spela tillsammans med så duktiga musiker. Vilken resa vi har gjort och vilka fina vänner man har fått! Det är en mäktig känsla.

Vi i bandet kommer verkligen att sakna vår publik. Tack till alla er för att ni följt oss och stöttat oss! Vi vill även tacka arrangörer, våra familjer och våra andra kolleger i branschen!

Vi ses säkert igen!

Alla bästa hälsningar från
Line o Grabbarna”


Publicerad: 2017-08-06 09:29:18