Intervju med Streaplers inför Stora folkparksdansen

14 aug

Åter dags för STFPD. Ni har varit med alla år. Vad är det som gör att ni är så populära bland arrangörer och danspubliken?
SVAR: Svår fråga men jag tror publiken och arrangörerna känner en viss trygghet med Streaplers. Vi brukar kalla oss dansmusiken Volvo:)))

Eran senaste platta ”King River” belönades med högsta betyg i Får Jag Lov. Hur har plattan mottagits hos er danspublik?
SVAR: Det har varit enbart positiva kommentarer från danspubliken,vi var lite oroliga för att det var för mycket country på den nya skivan men det är kul att publiken gillar den.

Nu skall ni dela scen med Flamingokvintetten. Finns det något ”hemligt” scoop om dem som inte folk känner till?
SVAR: En historia som vi har hört är att Flamingokvintetten och streaplers skulle spela NonStop i Kungälvsparken på 70 talet.
Då var det viktigt att få den största scenen.
För att få den åkte flamingokvintetten till parken direkt efter spelningen kvällen innan och tog beslag på den största scenen den kvällen.

Ni har blivit uppmärksammade i media för era insatser med er hjärtstartare som ni alltid har med er. Ni fick även ta emot en medalj av Kulturminster Alice Bah Kuhnke. Hur känns detta?
SVAR: Det kändes mycket hedrande att få ta emot medaljen av kulturministern.

Vid guldklavegalan i Malung fick ni även ta emot juryns specialpris och stående ovationer. Hur känns detta?
SVAR: Det kändes mycket hedrande att få specialpriset av Guldklave juryn, det är ett mycket fint pris som vi är mycket stolta över.

Slutligen. Vad kan danspubliken förvänta sig av Streaplers i Mariestad.
SVAR: Det blir en kanon kväll med både nya och gamla låtar från Streaplers anrika historia,Sen brukar det alltid bli bra när vi spelar med Flamingokvintetten.


Publicerad: 2017-08-14 18:14:47