Säsongsrekord med Donnez på Upperudslogen

16 aug

Oj oj oj vilken kväll det blev med Donnez på Upperudslogen. Bilderna nedan i galleriet talar sitt tydliga språk. Lång kö för att komma in bådade gott tänkte jag och broder när vi från 2köksfönstret2 såg fler och fler dansare ansluta sig till entrén. Som vanligt när Donnez är i faten mynnade detta ut i säsongsbästa. De kom folk från när och fjärran. Alla för att dansa till dessa härliga personer från Skåne.

Full bana från start är inte ofta man ser. Det är ju oftast så att folk slntar in lite när som helst den första halvtimmen. Men i dag ville de flesta vara med från start. idel glada miner på dansgolvet och scenen.

Donnez var denna kväll på ett riktigt glatt spelhumör. De hade dagen innan spelat hos Kent och Birgitta på fina Bergviksparken. Där hade liksom här på Upperudslogen blivit enormt bortskämda av arrangören. Glädjande denna kväll var att det var mycket nytt folk som inte annars brukar besöka logen. Bara att hoppas att dessa kommer tillbaka på resterande danskvällar.

I Donnez spelar Mikael Strömqvist som i år belönades med en guldklav som ”Årets musiker”. Det ville ju publiken och personalen uppmärksamma. Broder och jag hade köpt en fin present samt gjort en specialtavla med bilder som vi genom åren tagit på Micke. Så mitt under en dans klev vi upp och överraskade Micke som blev glatt överraskad. Stående ovationer från publik och arrangörer. Grattis än en gång Micke till en välförtjänt klave.

Som jag skrev tidigare blev det en riktigt trevlig kväll med säsongsbästa som grädde på moset. Det är sådana här kvällar som gör livet värt att leva. Alla var överens att detta var en kanonkväll. Efter dansens slut blev det ett studiebesök i Donnez fräcka nya turnébuss som jag mer skulle vilja kalla för en lastbilstrailer.

Tack till samtliga inblandade för en kanonkväll.


Publicerad: 2017-08-16 20:00:29

Intervju med Donnez – Stora Folkparksdansen

16 aug

Vi tog ett snack med Donnez iför deras spelning hos oss på lördag.

Eran gitarrist Micke Strömkvist blev årets musiker på Guldklavegalan.
Hur känns detta och hur tror ni detta påverkar Donnez som band?
SVAR: Oerhört kul för Micke att vinna Guldklaven i kategorin årets musiker i Malung. Det gynnar både han och bandet såklart, väldigt mycket feedback och gratulationer efter det.

Ni har tyligen släppt en ny platta med den lite finurliga titeln ”Akta dig för svärmor”: Hur kom ni på denna titeln och hur har plattan mottagits hos danspubliken?
SVAR: Ja det är en titel som många känner igen sig i ? Den har tagits emot väldans väl och har sålt väldigt bra sen den släpptes. Vi försöker alltid ge en mix av låtar som både är egenskrivna och covers för att få en bra variation.

Ni skall dela kvällen med era kollegor i Lövgrens. På vilket sätt kompletterar ni varandra?
SVAR: Lövgrens har vi känt väldigt länge och vi har alltid haft bra nonstop kvällar tillsammans, danspubliken brukar vara väldigt nöjda över kombinationen. Bra danslåtar, bra tempon o glatt framförande är nog ledorden.

Vilka reaktioner från arrangörer, media och danspublik sen Martin klev in som sångare i bandet?
SVAR: Efter mina röstproblem förra året stod vi o tänkte hur vi skulle göra för att bemöta vår publik. Martin kände jag litegrann sen innan o visste att han sökte band att sjunga med. Har alltid gillat hans röst sen Fame Factory även om detta blev en helt ny grej för honom så har det gått väldigt bra! Sen är det snack o folk tycker o tänker hit o dit det hör till vårt jobb. Vissa kan ibland vara lite väl konservativa o rädda för förändring även om det många gånger blivit till det bättre.

Vad kan publiken förvänta sig av Donnez i Mariestad?
SVAR: Som vanligt ett glatt och framåt gäng som ska göra allt för att få publiken att trivas.

Vad är det som är så speciellt att spela på STFPD? Ni uppträder ju både under ”Dansband på stan” och även spela upp till dans i den nyrenoverade ”Rotundan”.
SVAR: Alltid lika kul att spela i Mariestad både på Torget och på kvällen. En lång o intensiv dag som brukar va en av sommarens absoluta höjdpunkter!!

Tack för intervjun och än en gång. Varmt välkomna till Mariestad och Stora Folkparksdansen.


Publicerad: