Underbara Hedins bjöd på dansmys i Storfors

13 Okt

Och här kommer lite bilder från söndagens danskväll med underbara Hedins i Storfors Kulturhus. Mycket folk som alltid när dessa trevliga skånepågar kommer på besök. Många som jag pratade med denna afton hade åkt långt och till och med hoppat över dansen på hemmaplan just bara för att Conny, Ola och Christoffer stod på scenen. Detta var arrangörerna Sven och Kerstin extra glada för.

Trumpet är ju bandets signum och självklart bjöd Conny på en rad smäktande toner. Det är ju inte så vanligt med trumpet i dansband så detta välkomnas extra mycket av danspubliken här. En herre som jag pratade med under kvällen sa att ett riktigt dansband måste ja blås med. Annars går det ju inte. Och det kanske ligger någonting i det. I alla fall är det ett skönt avbrott mot sånglåtar att ha med lite instrumentala låtar oavsett om de framförs på sax, trumpet eller gitarr.

Kvällen som helhet blev mycket bra. Många härliga danslåtar som vanligt från dessa härliga killar. Har du inte varit ute och dansa till dem så har du missat något. Som alltid så finns det fler dansbilder att kika på om du besöker danslogen.se

Dansglädje i Storfors med Gideons

12 Okt

Här kommer lite härliga dansbilder från en genomtrevlig danskväll i Storfors. För musiken svarade Gideons orkester från Eskilstuna. Som vanligt var det mycket dansant och trevlig publik som tillsammans med orkestern skapade en härlig stämning.

Jag har tappar ordning på hur många gånger jag sett detta bandet. Men det är nog en 50 gånger snart. Första gången var på Viking Line Cinderella. Sedan dess har våra vägar korsats på landets dansbanor, på båtar, folkets hus och i parker.

Jag är inte bara ute och dansar efter denna eminenta orkester. Jag hjälper dem även med diverse saker. Bland annat har det blivit en mycket snygg och informativ hemsida. Under våren blev det även nya orkesterkort och affischer. Man får lyfta på hatten och tacka för förtroendet.

Om kvällen i övrigt finns det inte så mycket att orda om. Det blev lika trevligt som alltid i Storfors. Uppmärksammade en och annan ny låt med grabbarna. Sånt uppskattas. Fler publikbilder finner ni så klart på danslogen.se Tack grabbar för en trevlig kväll.

På Skänningemarknad

11 Okt

I somras tog vi oss med goa vänner en tur till Skänninge och dess marknad. Detta är sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad. När man årligen, första onsdagen och torsdagen i augusti samlas till folkfest, fullföljs en tradition med tusenåriga anor. Hela stan blir till en enda stor festplats.

Skänninge marken besöks av minst 120.000 personer. Marknadsområdet inrymmer 1.700 marknadsplatser. Sammanlagt finns det knallar (försäljare) på mer än 5.000 löpmeter. Som om inte det vore nog, finns också Nordeuropas största ambulerande tivoli, Axels Tivoli, på plats i Skänninge

Vi startade tidig morgon från Kristinehamn och gjorde ett litet depåstopp i Motala när vi tog oss en liten fika innan vi fortsatte fram till Skänninge som visade sig på strålande humör. Sol och en härlig sommardag. Jösses vad mycket säljare där var. Jag handlade som vanligt en massa cd-skivor. Hade turen att få tag på en hel del udda dansband och lokala aktörer. Sånt gillas alltid.

Det hela artade sig till en riktig trevlig dag. är mycket nöjd som förstagångs besökare på denna marknad. Innan vi for hem igen till Kristinehamn blev den tur till Brunneby Musteri där vi inhandlade lite godsaker.

Sluta tjata om den dåliga sommaren som var kalas

10 Okt

Ni får det vara sluttjatat om den dåliga sommaren som vi har haft enligt media. Jag är supernöjd. När jag hade min semester var regndagarna lätträknade. Vissterligen var det inte 32 graders värme hela tiden men 22 grader räcker gott för mig som av olika anledningar inte är den värsta soldyrkaren. Så skall vi komma överens om att sommaren 2017 var perfekt vädermässigt?

Storfors Station

9 Okt

Med lite redigering kan man komma långt. Dessa två bilder plåtade jag i går vid Storfors station. Jag bättrade på solen lite. Visst blev det snyggt?

Uppmärksammade höstbilder

8 Okt

Det är alltid kul att bli uppmärksammad för en bilder som man tar. Jag har inte för att på något sätt skryta blivit uppmärksammad med två bilder som jag plåtat och sedan lagt ut på instagram..


Första bilden är tagen från bilfönstret och föreställer ett gammalt fd Mejeri som finns vid Östervik i Kristinehamn. Blev lite förvånad att bilden blev så bra som den blev.


Bild två tog jag efter en match med IFK Ölme. Jag fick se denna ladugård och ljuset och ville bara smälla av en bild. Och enligt mig blev det helt okej.

Playa Del Sol 2017-2018

7 Okt


Maximalt spelar på Playa Del Sol 7 mars – 20 mars 2018

Så här ser årets program för Playa Del Sol ut. Man dansar från mitten på oktboer till mitten av april. Premiär orkester är Trebello från Torslansa och man avslutar med en Tvärnit, en duo från Gävle. Som vanligt kommer även Lill-Babs ner för två shower.

20171018-20171031 TREBELLO – Torslanda
20171101-20171114 CALLISTO -Linköping
20171115-20171128 THONIEZ – Skåpafors
20171129-20171212 JANNE MARTINS – Upplands Väsby
20171213-20171226 RIOS – Mariestad
20171227-20180109 TREBELLO – Torslanda
20180110-20180123 ROFFE LARSSONS – Stockholm
20180122 LILL BABS SHOW
20180124-20180206 DANCEMÄN – Norrköping
20180125 LILL BABS SHOW
20180207-20180220 SANDBERGS – Stockholm
20180221-20180306 BRÖDERNA HÖGBERG – Gullspång
20180307-20180320 MAXIMALT – Nyköping
20180321-20180403 AVANT – Piteå
20180404-20180417 TVÄRNIT – Gävle

Vi skulle ju bara till Molkom

6 Okt

Vi skulle ju bara till Molkom och til Upperudslogen där de hölls höstmarknad. Det hela slutade med att vi hamnade i Hagfors. Och nej vi åkte inte fel. När vi var klara i Molkom behövde vi någonstans att äta så vi bestämde oss för att i sakta mak kryssa upp mot Hagfors.

Vi tog vägen för vi Älvsbacka. Älvsbacka är en kyrkby i Älvsbacka socken i Karlstads kommun. Orten ligger cirka 15 km norr om Molkom och invid sjön Östra Örten. Här tog vi oss en bensträckare och besökte bland annat kyrkan.

Sedan for vi på småvägar förbi bland annat Älvsacka Hmbygdsgård tillika Torskedslogen. Hembygdsföreningen bildades 1948 och 1949 fick föreningen gården i Torsked som gåva av Älvsbacka kommun.Platsen är mest känd för sitt natursköna läge och många logdanser. Den första dansen redan vid midsommarvakan 1949.

Sedan fortsatte vi upp mot Hagfors förbi Lidsbron och bror som går in till Sunnemo. Till slut kom vi fram till vårt mål Hagfors där vi skulle intaga lunch. Altanz Restaurang blev det till slut. Helt okej restaurang med god mat. Efter en liten sväng på stan för fotograferande kryssade vidare.

Nästa stopp var Skoga Bygdegård. Omkring 1921 revs ett garveri i Ämtbjörk, virket kördes med hästtransport till Södra Skoga, där byggdes nu ett samlingshus/Ordenshus. Under 50-talet, i IOGT:s ägo gjordes en omfattande ombyggnad, och gick en storhetstid till mötes. Regelbundna danser, bioföreställningar samt teaterföreställningar. 1972 bildades en Bygdegårdsförening som tog över huset och dess verksamhet. Idag är dansen det primära och drar folk från hela Värmland, Dalarna och Norge. Mina föräldrar har aldrig varit där så därför passade jag på att visa dem var det låg.

Efter besöket i Skoga satte vi kurs hemmåt. Tänk vad en spontan resa kan mynna ut i.

Bhonus återförenas

5 Okt
Bhonus

Nu är det klart att Bhonus gör en återförening för en kväll. Detta rapporterar bandet på sin hemsida. Bhonus gör en återförening, med alla Goa gubbar som var med på sista spelningen i Brunnsparken 2012. Äntligen känner vi. Hoppas många av er känner likadant.
Vi tänker hålla lite på datum och plats tills den officiella releasen är släppt. Mer info inom kort.

Bob Stevens pressentera ny sångare

4 Okt

Christoffer Bengtsson en 25 årig grabb ifrån Olofström blir ny sångare i Bob Stevens.
Bandet hade även planer på att byta namn Men starka reaktioner från arrangörer och dansare runt om i Norden kom
och dom ville se bandet under samma namn och därför har vi valt att fortsätta som Bob Stevens och behålla namnet.
Nya sångaren Christoffer är en glad och trevlig grabb som spelat musik sedan jag var väldigt liten. Han jhar även varit revyartist och har stor scenvana.
Han har även varit med i diverse coverband.

Källa: Bob Stevens orkester

Dansyran på OSD

3 Okt

Äntligen är det Dansyran i Österdsund.
Kom och skaka loss till tre fantastiska dansband på OSD.
Fredag 6/10 spelar : Jannez & Perikles
Lördag 7/10 spelar:: Perikles & Blender

Pris: 250 SEK för en kväll 430 SEK för båda kvällarna
Betalning: Inträde betalas i entrén.
Förköp på tickster.com

Älskade neonskyltar

2 Okt

Under sommaren då jag varit på semester i diverse städer har jag fångat en hel del neonskyltar. Tänkte publicera en del av dem jag fångat nedan.


Engholms Skor – Vadstena


Biograf Stjärnan – Torsby


Norbergs Kläder – Hagfors


Folkparken – Tranås


Järnvägsstationen – Mariestad


Holgers Konditori – Säffle


Holgers Konditori – Säffle


Kaffestugans Konditori – Hagfors


Folkets Park – Björneborg


Sko Hjalmar – Degerfors


Folkets Park – Uddevalla


Folkets Park – Uddevalla


Biograf Royal – Tranås


En klädaffär – Eksjö


Jan Åkes Herrfrisör – Skänninge


Sandins Skor – Eksjö


La Rosé Parfym – Torsby

Höst på Åtorpsmarken

1 Okt

Sista lördagen i september for jag ner med familjen och en god vän på Åtorpsmarken. Det är en riktigt mysig marknad med lagom många knallar. Jag köpte en häftig ”guppkeps” och lite cd-skivor.

Ett besök i kyrkan blev det också. Jag blev haffad av en som jag tror är präst i kyrkan som frågade om jag ville stödja deras verksamhet och köpa lite lotter. Det gjorde jag. Kontentan blev att jag gick därifrån med en fin frukthink.

Delger er lite bilder från marknaden och från Åtorp. Som ni ser så var vädret på våran sida.

H