Gott Nytt År

31 dec

Önskar alla besökare av hemsidan ett Gott Nytt År


Publicerad: 2017-12-31 23:22:20

Donnez till Brunnsparken på Nyårsafton

30 dec

Fira nyårsafton med Donnez i Brunnsparken.
Nyårsdans i Brunnsparken är en mångårig tradition.
I år har man det stora nöjet att säga välkommen tillbaka till Sveriges mest populära band, nämligen DONNEZ.

Tillsammans med orkestern Donnez skålar man in det nya året med klockringning och fyrverkerier. Föreningen Folkets Park bjuder på alkoholfri cider till tolvslaget.

Entrépris 250:-
Dörrarna öppnas: 19:30 för biljettköp på plats. 19:15 för förköp.
Förköp: Tickster (länk) telefon 0771 47 70 70 eller under våra danskvällar på plats ( fr 22 oktober)
Förköpsbiljett ger tillträde till separat kö.
(swishbetalning gäller EJ som förköpsbiljett)

För mer information om kvällen rekomenderas www.brunnsparken.com


Publicerad: 2017-12-30 23:34:42

Skåningarna avslutar i Forshaga

29 dec

Ett upprop till alla dansare. Missa inte dansen med Skåningarna i Forshaga Folkets Hus den 30/12. Kl 20.00 sparkar Joel och grabbarna i gång dansen. Väl mött allesammans.


Publicerad: 2017-12-29 23:28:25

Medlemsbyten i Lövgrens

29 dec

Så kan jag meddela att Henrik ”Turbo” Waldrin kommer att lägga basen på hyllan under nästa år. Nygammal basist i Lövgrens blir ingen mindre än Andreas ”Ante” Olsson som kommer tillbaka till bandet efter några års frånvaro. Jag önskar ”Turbo” lycka till med vad som komma skall och hälsar ”Ante” välkommen tillbaka.


Publicerad:

På Mellandagsrea i Karlstad

28 dec

Nu är jag hemma efter en tur till Karlstad där jag vandrat runt i butikerna i jakt efter en ny skjorta till nyårsafton. Jag hade sett ut en skjorta på MQ i Örebro men tyvärr fanns den inte min min storlek. Så jag chansade och tog en tur till Karlstad och sedan ut till Bergviks Köpcentrum. Man måste ju gamla lite för att vinna ibland. Och gissa om Mackan blev glad när han såg skjortan på MQ i exakt rätt storlek.

Jag passade även på att handla lite cd-skivor på rea. Lasse Stefanz näst nyaste cd ”Wind me up” samt en Eva Eastwood. Den sistnämnda är en artist som jag på senare tid fått smak för. En härlig musik som hon förmedlar med sitt band. Man blir på glatt humör när man lyssnar på henne och hennes musik.

Så här ser skjortan ut som jag inhandlade. Är de inte snygg så säg. Den var sänkt med 300 kr så det blev en ok affär även om man räknar in resan till Karlstad. MQ har riktigt snygga kläder. Jag handlar en del där men oftast på rea. Det är det är som bäst. Snygga mönstrade skjortor som sticker ut lite från mängden gillar jag.

När jag var ute och foyograferade senast så var det riktigt kallt. Jag förf’rades över att jag inte klädde på mig mer. Tänkt att det kan vara bra om man hade några ordentliga varma brallor att kunna ta på sig nästa gång. Så jag tänkte att ramlar jag över något framöver till bra pris så inhandlar jag det. Och det gjorde jag på Jack´n Jones. På ett reabord låg där ett par jeans av tjockare modell typ skidbrallor. Såg jag provade dem och de satt som en smäck. Frågade om priset. Killen i kassan sa att jag hade tur. De hade kostat 1800 men var sänkta . Det bar 94% rabatt på dem. Så de kostade mig en hundring. Killen i kassan skojade och sa att när det var så billigt skulle jag ta de andra paret med. Och så fick det bli.


Publicerad: 2017-12-28 23:56:00

Valvet i Karlstad – Succé eller flopp?

27 dec

När jag var i Karlstad senast så passerade jag Handelskvarteret Valvet. Det som skulle bli Karlstad citys nya köpgalleri med massor av nya butiker. Med facit i hand kan man undra om det blev en sådan succé som det var tänkt? Flera butikslokaler gapar tomma och en av de största är på väg att flytta.

Valvet innehöll ju även Karlstads Saluhall som höll i gång i knappt ett år innan Konsum Värmland tvingades lägga ner den.

I en artikel till NWT säger Konsum Värmlands VD Klas Olsson att många hade uppvaktat dom och framfört önskemål om att de skulle öppna en saluhall. Det folk såg framför sig var en saluhall av gammaldags modell. En sån som fanns mellan centrum och Haga i Karlstad förr i tiden, lokalen som i dag rymmer Tingvallagymnasiets matsal.
Starten för saluhallen var bra. De första veckorna strömmade kunderna till och handlade som aldrig förr. Men på vardagarna räckte under kundunderlaget till. Helgerna var okej.
Efter bara några månader stängde restaurangen i saluhallen. Trots flera försök med ökad marknadsföring så var kundunderlaget svagt och flera lämnade saluhallen.

För att vända trenden behövdes stora åtgärder som jag tror även var enormt kostsamma.
Idén var nog bra men jag tror läget var fel. Det var inget naturligt ställe där man lätt kan parkera bilen och slinka in och köpa med något hem.

När jag vandra genom Valvets ena del så ser jag massor med butikslokalen som gapar tomma och som man fortsatt inte lyckats fylla med hyresgäster trots att man i maj nästa år varit i gång i två år. Frågan är om det är överetablering a köpgallerior i Karlstad. Man har ju tre stora etablerade sen tidigare. 15-huset, Duvan och Mitt i city”. Ja vi får väl se om de framleddes får några nya hyresgäster till Valvet. Men det är nog svårt att locka dit nya gäster. För vad skulle det vara för typ av verksamhet som inte redan finns i Karlstad City?


Publicerad: 2017-12-27 23:41:12

Premiär för Kenneth & Classe

27 dec

Som jag skrivit tidigare så kommer Stickan & Classe att lägga ner sin verksamhet till nyår ”Stickan” Stig ”Stickan” Jarlhed lömnar bandet. Men Classe kör bandet vidare med Kenneth Ljungkvist och man byter således namn till Kenneth & Classe.

Man har smygpremiär i kväll 27/12 i Konga då Stickan var hemma och var krasslig.
Arrangör för kvällens dans är PRO Samorganisation Tingsryd.

Sista spelningen med Stickan & Classe sker 28 december då man spelar upp tills för PRO Värnamo på Gröndalsskolan i Värnamo. Dansen pågår 17.00 – 20.30


Publicerad:

Ninnas söker gitarrist

27 dec

Ninnas söker en leadgitarrist som vill spela med bandet. Tyvärr valde Anton att lämna oss av personliga själ och vi tackar honom för dessa åren. Se bandets hemsida www.ninnasorkester.se för mer information.

Är du intresserad av att ingå i Ninnas?
Kontakta då oss på 774lindgren@gmail.com
Fram tills att bandet har en orderinarie gitarrist kommer de att ha hjälp från vikarier!


Publicerad:

Maria Persson i Så ska det låta

26 dec

Den 21 januari 2018 kommer Maria Persson från Blender att medverka i ”Så ska de låta”. Hon kommer att tävla tillsammans med komikern Per Andersson. Ny programledare är Sarah Dawn Finer. Lagledarna heter Marika Willstedt och Emanuel Norrby. Kapellmästare: för ”Så ska det låta bandet” är Robin Svensson.


Publicerad: 2017-12-26 13:20:40

Julsmällen på Svenska Mässan i Göteborg

26 dec

Den 27 december anordnar man som tradition årets stora Julsmäll på Svenska Mässan. årets band är Blender och Casanovas Insläppet öppnar: kl. 18:00 Banden spelar kl. 19:00-24.00 Adress till arenan är Kongresshallen, Mässans gata 8, Göteborg.


Publicerad:

Fernandoz ställer in Nässjö

26 dec

På grund av busshaveri så tvingas tyvärr Fernandoz ställa in annandagens spelning på Pigalle i Nässjö. Men dans blir det ändå. Patrik Zander ersätter i stället. Man har även tagit beslutat att entrén sänks till 80:- denna kväll. Arrangör för kvällen öär Nässjö dansförening.


Publicerad:

En trevlig julafton

25 dec

Det blev en lugn och fridfull jul hemmavid precis som planerat. Firade som vanligt med mor, far och min bror. Det blev lite god julmat som sig bör. Smakade underbart. Speciellt mammas Janssons som är en specialitet. I år blev den extra fin och gräddig.
Problemet brukar vara att man äter på tok för mycket. Men i år blev det faktiskt lagom.

Årets julvärdar i SVT förstod jag mig inte alls på. Lotta Lundgren och Erik Haag. Någon slags långt historieberättande om julmat förr i tiden. Nä det var inget för mig. Inte gjort det saken bättre när jag pendlade över till tv4 och såg Mandelman. Herregud. Och inget av det var live heller. Inspelat fake alltsammans. Nå väl. Kalle och hans vänner blev det ju ändå till slut.

Kan du vissla Johanna som börjar direkt efter är ett till måste program. En härlig film med mycket kärlek, värme om omtanke. Det måste man se varje år för att se hur det går för Berra och hans kompis.

Efter att eftertexterna på Kan du vissla Johanna ebbat ut så blev det så dags för julklappsutdelning. Det är lika knivigt varje år vad man ska köpa för klappar till familjen. Men det brukar ordna upp sig i slutändan ändå på något sätt. Bästa träffsäkra presenten tror jag att brorsan fik. Jag hade hittat en så bra bok om hans idol Bruce Dickinson från Iron Maiden.

O Helga natt från Örebro har bilvit en annan fin tradition att se på. Från Stortorget i Örebro utanför Sankt Nikolai Kyrkan bygger man upp denna enorma scen och bjuder ett sparkande artistuppbåd som bjuder på julsånger. Solouppträdanden blandas med allsång. Och har man inte känt julstämning förut så gör man det nu garanterat. Så troligt fina artister i år.

Karl-Bertil Jonssons Jul är ännu ett måste på julafton. Det kan man ju inte bara missa. Tage Danielssons röst är obeskrivlig i denna berättelse.

Julaftonskvällen brukar avslutas med att vi åker några kilometer från där vi bor till Österviks Kapell där det hålls midnattsmässa. En riktigt trevligt och mysigt inslag och avslut på julaftonen. I år var det Stig Axelsson som skulle hålla i midnattsmässan. Och det blev ju sedvanligt program med, bön, nattvard, och lite annat som hör en midnattsmässa till. Det är så mysigt att besöka detta kapellet


Publicerad: 2017-12-25 23:56:37

Vinterbilder från Kristinehamn

23 dec

I väntan på bussen hem när jag stod och väntade hade jag lite tid över. Den spenderade jag till att plåta lite med min mobil. Efter lite redigering blev de nästan som julkort Oerhört vackra tycker jag.


Publicerad: