Lars Erikssons gjorde succé i Storfors Kulturhus

25 feb

Lasse Eriksson var tidigare populär sångare i Cavalkad. Innan dess har han varit med i band som Mats Bergmans, Curt Kenneths och innan dess Sjösagrabbarna som sedermera blev Sjösa Kustband. Sedan 2009 spelar han i en dansbandsduo under namnet Lars Erikssons. Vid sin sida finns Birger Korneliusson. De båda spelade tillsammans ihop i Curt Kenneths. I söndags hade duon den goda smaken att besöka Värmland och Storfors Kulturhus där de skulle spela upp på Korpens Karlskogas söndagsdans. Och det var på publikens begäran som de var inbokade i Storfors. Med facit i hand kan jag meddela att Sven och Kerstin gjorde ett mycket bra val.

Lasse Eriksson och hans spelkamrat Birger Korneliusson gjorde sig redo att börja spela. Precis innan de började fick de en rejäl applåd av publiken. Oj tackar så mycket sade Lasse. Låten ”Varför” signerad Åsa Karlström och Mats Larsson blev första låten ut för i afton. Efter denna låt var det dags för Gunnar Wiklunds ”Mest av allt”. Applåderna finns där son vanligt efter varje låt. Det låter riktigt bra för att vara två stycken. En del duos har en tendens att låta väldigt syntiga och datoriserade, men inte Lars Erikssons.

Snabbare i dans nummer två. ”Good look charm” och sedan ”Kom stanna kvar” så var dansen i gång på riktigt i Storfors. Någon som jag fastnade för är när de båda herrarna blåste sax tillsammans. ”Röda sandens dal” som bland annat Jonny Öst gjorde på plattan framfördes instrumentalt. Det var ståpäls kan jag säga. Riktigt vackert. Och publiken gillade det också. Mycket applåder. Lite kultis blev det också så klart till publikens förtjusning. Lars Erikssons är en duo som jag verkligen kan rekommendera. De spelar härlig musik och har en bra mix mellan egna låtar och covers.

Så kom då den stora fråga. Spelade man Främling eller inte? Jo det gjorde man ju så klart. En låt som Lasse skämtsamt sa att de spelat till ledes. Det märktes att detta var och är en populär orkester. Massor med applåder mellan låtarna. I bland i vissa delar av Sverige får orkestern knappt en applåd mellan låtarna och de kanske undrar vad som är fel? Men här i Storfors är publiken väluppfostrad och har vett att uppskatta bra dansmusik.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt trevlig kväll. Mycket dansant publik och mycket bra låtar. Perfekt balans mellan egna och andras låtar. Och som jag skrivit tidigare så kan jag varmt rekommendera att åka ut om dessa herrar spelar i närheten. Deras spelställen är mest motions och vantrivsel i parker, på folket hus och andra trevliga danslokaler. Mycket applåder blev det även efter sista dansen. Lasse summerade det hela som en riktigt trevlig kväll och fick snabbt medhåll av sin spelkamrat Birger. ”Vägen till stjärnorna” fick avsluta kvällen. Vi snackade lite med grabbarna och tog en gruppbild innan vi tackade Sven, Kerstin och Olle ordentligt. Sedan rullade vi som vanligt hemåt i sakta mak.


Publicerad: 2018-02-25 00:19:55

Per-Håkans blir PHs

23 feb

Per-Håkans kommer profilera sin moderna stil lite mera. Ett led i detta är att man väljer att byta namn. Det nya namnet blir PHs. De flesta som är på dans säger ju oftast PHs ändå så varför då inte byta namn på bandet.

Bandet består av:
Per-Håkan Helén: Gitarr & Sång
Christian ”Mini” Olsson: Bas & Sång
Björn Norbäck: Trummor & Sång
Linus J Karlsson: Keyboard & Sång


Publicerad: 2018-02-23 23:23:33

Matz Rogers drog dansare till Storfors

20 feb

Här nedan följer lite bilder från en riktigt trevlig kväll med Matz Rogers danskapell från Sunne som besökte Storfors Kulturhus i slutet av januari. Lite fler bilder från denna trevliga kväll finns som vanligt på danslogen.se


Publicerad:

Byggd för nöjen Av Camilla Lindén & Ballroom Blitz

15 feb

Byggd för nöjen är en platta med bandet Camilla Lindén & Ballroom Blitz som just nu snurrar flitidgt här hemma. Vart finns banden som spelar denna dansmusik idag? Underbart är det i alla fall. Alla band behöver faktiskt inte sjunga om Främlingar och Leende guldbruna ögon.


Publicerad: 2018-02-15 00:47:34

Kikki utmanar till Svensktoppen

14 feb

Du har väl inte missat att en av veckans utmanare till Svensktoppen är Kikki Danielsson som testar sin schlagerlåt ”Osby Tennessee”.

Slå på radion på söndag den 18 februari för att höra hur det går för dem.
Röstningen till Svensktoppen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury och kan inte påverkas av oss lyssnare.

Programmet sänds med start kl 19.30 i Sveriges Radio P4.


Publicerad: 2018-02-14 01:08:59

Birka Cruises är ”Sveriges bästa rederi”

13 feb

STORT GRATTIS säger jag till Birka Cruises. De har nämligen vunnit Grand Travel Award 2018 och blivit utsedda till ”Sveriges bästa rederi”
Det skedde under festligheter på Grand Travel Award, resebranschens årliga prisutdelning.

– Vi hoppar högt av glädje över att priset är tillbaka i våra händer, ett pris som betyder mycket för vårt företag och våra medarbetare. Jag vill rikta en stor kram till alla som har röstat på oss och jag lovar att vi kommer göra allt för att fortsätta utveckla Sveriges bästa rederi, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.


Publicerad: 2018-02-13 20:46:42

Nya Donnez presenteras

12 feb

Från den 1 april så kommer Donnez åter att gå upp på 5 man igen då två nya medlemmar kliver in i bandet.
Så här skriver Donne Laitila på bandets facebook-sida:
” Fyra blir fem
Hej på er!

Donne här, nu är det dax att presentera nya sättningen för Donnez!

Andy Ekenmo Sång, ack git, percussion
Donne Laitila Sång, dragspel, klav
Johan Karlsson Sång, gitarr, bas
Kenneth Marins Sång, trummor, bas, sax
Daniel Högå Saxofon, klav, dragspel

Det har sedan några månader varit klart hur vi skulle formera och utveckla Donnez. Vi kommer utöka bandet och gå upp på fem man igen. Jag och vi vill kunna knuffa fram vår utomordentligt duktiga sångare Andy Ekenmo som suttit lite fast bakom trummorna. Fr.om 1 April kommer ni möta honom framme vid scenkanten och det kommer bli ett lyckokast det vill jag lova!

Johan Karlsson kommer ta över gitarrspelet i Donnez. Han spelar gitarr på de flesta produktioner vi gjort i Railway studio och hans gitarrspel kommer passa som handen i handsken! Denna multimusikant är en gudabenådad gitarrist/sångare/basist/pianist ja han har många strängar på sin lyra!
Vi kommer nu ha en unik bredd inom bandet med två nya killar som kommer falla väl in i bandets tankesätt och profil. Fler instrument, fler sångare och fler som bidrar i kollektivet!

Vi har tittat över gränsen och till vårt kära grannland Finland där vi hämtar vår nya trummis/sångare/basist/saxofonist/gitarrist: Kenneth Marins 27 år! En väldigt ambitiös och duktig multimusikant som kommer bidra till att utveckla Donnez soundet ytterligare. Han har spelat i San Marino och Replay från Finland nu senast.

Vidare har vi lyssnat på publiken, många har frågat efter saxofon som vi tidigare hade i bandet. Därför känns det extra kul att få till en så meriterad och superduktig saxofonist som Daniel ”Putte” Högå 36 år! En grym saxofonist som kommer tillföra enormt med sitt saxspel och dessutom spelar klav och dragspel. Efter 18 år i Sandins vet han dessutom vad turnera innebär.

Vi glömmer inte att rikta ett stort tack till Micke för nästan 6 års kamperande. Önskar honom lycka till med allt han tar sig för och att hans tid för familjen nu blir en annan.

Donnez gör sitt 18:e år som band och fortfarande med samma grundidé och tanke. Ett lagbygge där alla pusselbitar, individer, familjer mm ska samverka. Leverera det publiken vill ha i form av dansant, lättlyssnad musik som tilltalar dom flesta oavsett ålder. Ha en tydlig profil i så väl låtar som sound. Ett kollektiv där alla är viktiga och att alla drar åt samma håll, något jag och vi alltid kommer ha som prio ett!
Första jobbet med nya sättningen blir på Mimershallen i Kungälv ihop med Streaplers 1/4-18
Vi ses på banorna
/Donne”


Publicerad: 2018-02-12 22:42:17

Medlemsbyte i Sandins

12 feb

Då det står klart att Sandins keyboardist, saxofonist och dragspelare Daniel ”Putte” Högå slutar för att börja i Donnez tar nu Kenneth Herrgård hans plats. Kenneth spelar även han klaviatur, dragspel och saxofon. Vid årsskiften bytte man även trummis då Mattias Berghorn från Jontez anslöt sig.


Publicerad:

Ny tröja från New Yorker.

11 feb

Här kommer några bilder på en fräck tröja som jag inhandlat hos New Yorker. Otroligt snygg om ni frågar mig.


Publicerad: 2018-02-11 02:28:47

Jogges från Sjöbo har släppt ny musik

9 feb

Jogges orkester bildades i Maj 2004. Detta skedde efter en sammanslagning av coverbandet ”Under Cover” och dansbandet ”Escape”. Flera av medlemmarna har spelat ihop sedan mitten på 90-talet och fått med sig influenser från många olika musikstilar och allehanda repertoarer vilket har lett till en mångsidig rutin inom bandet. Utgångsorten är Sjöbo längst ner i Skåne.

Repertoaren består av både ren dansmusik men även populärmusik som tillsammans blandas upp med grabbarnas egenskrivna material. Vikten läggs på att framföra 100% livemusik med visst inslag av humor men helt fritt från förinspelat material.

Sommaren 2016 agerade Jogges som allsångsorkester på West Pride i Göteborg inför 22.000 personer i publikhavet.

I Januari 2018 släpptes fyra nya egenskrivna låtar på Skånska under samlingsnamnet ”Här och nu”. När man lyssnar får man lite Perikles vibbar mellan varven. Lite smårockligt med absolut i dansant tappning. Alltsammans är personligt framfört vilket ger stil och profil åt Jogges. Blir även du nyfiken på detta band är det bara att söka fram Jogges på spotify.

Bandet består av:
Joakim ”Jogge” Svensson- Sång & kapellmästare
Hannes Wall – Bas
Johan Lindelöf – Trummor
Patrik Lindelöf- Gitarr
Marcus Lindelöf – Klaviatur


Publicerad: 2018-02-09 02:38:50