Säsongsfinal med Kenneth & Classe i Storfors

29 apr

Så var vi framme vid refrängen när det gäller danserna i Storfors. I alla fall vårsäsongen. Denna kväll var det den härliga duon Kenneth & Classe från Falköping som svarade för dansmusiken. Sist jag såg dem var i januari då de gjorde sin tredje spelning här. Och sedan dess har det hänt en hel del med denna duon tycker jag. Denna gång hade de hade ett driv genom danskvällen utan dess like. Ingen osäkerhet här inte. Det är ungeär som Streaplers. De har ingen paus mellan låtarna. Lite av detta har Kenneth & Classe anammat. Bra grabbar. Vissa band har för mycket pyssel för sig mellan låtarna. Jag förstår varför en del har det men det tänkte jag inte ta upp här.

Senaste tiden har jag pratat med en del som varit ute och dansat till Kenneth & Classe. Och alla tycker att dom är minst lika bra som innan. Jag är benägen att hålla med. Taktfast dansmusik med låtar som folk gillar. Klockan slog fem och de steg upp på scenen och startade kvällens dans ”Du kom försent” följt av ”Sju ensamma kvällar” fick inleda denna afton i Storfors Kulturhus. Lite bättre fart i dans nummer två ”Till mitt eget blue Hawaii” och ”Kan du hålla dom orden”. Så var dansen i gång. Mycket folk som alltid hade det samlats på denna säsongsfinal. Jag trodde först att det fina vädret skulle göra att folk skulle stanna hemma för att påta i trädgårdarna. Men icke. När det är sådan här bra musik förstår jag att de inte vill missa något.

Jag vågar påstå att grabbarna inte har en enda dålig låt på repan. Många härliga klassiker blandas upp ned nyare alster från några av våra mest kända låtskrivare vi har inom genren dansband. En gammal klassiker som de spelar är bland annat Tom Nordbloms ”En liten gulnad lapp”. Underbar låt och med en härlig text. Magnus Kvintett från Mariestad gjorde bland annat låten ”Skall du någonsin bli min”. Den spelade så klart Kenneth & Classe. Båda sjunger och de kompletterar varandra mycket bra.

”När syrenerna blommar där hemma” höjde upp farten till max innan det var dags för en gammaldans i form av en Schottis som stod på tur. ”Borta bra men hemma bäst” är en härlig medryckande låt som i orignal heter ”Okie From Muskogee”. Efter lite googlande så vet jag nu att Vikingarna spelat in detta alster. Tänk vad man lär sig. Det märktes att dessa herrar som spelade är väldigt populära. Mycket applåder som vanligt mellan danserna. Lite vals på det innan det var dags att ta lite paus.

Gott med lite medhavd fika. Efter pausen fylldes åter dansgolvet och det var många glada leenden på de som dansade runt på dansgolvet. Jag hade tidigare på facebook önskat att bandet skulle spela en av brorsans favoritlåtar. En låt som finns på i stort sett alla dansbands repertoarer. Nämligen låten Främling. Han blev så glad för den överraskningen. Sten & Stanleys fina ”En sång om kärlek” passade bra.

Så började klockan dra sig mot halv nio det var dags att spela kvällens sista dans. Sven hade liten stund efter pausen tackat alla som hjälper till med att ställa ut borden i fikasalen. Han passade även på att tacka för denna säsong. Den sextonde september är man tillbaka med danserna och då med besked. Då är det nämligen fyrtio års jubileum. Man firar således att det är 40 år sedan som Korpen Karlskoga startade upp dessa trivseldanser. Då halverar man entrén till femtio kronor. Då ska ni alla vara välkomna. Sven, Kerstin och Olle vill önskade oss alla en skön och glad sommar.

Stort tack säger även jag till arrangörerna. Tack även till samtliga band som förgyllt söndagarna i Storfors Kulturhus. Ett extra tack till kvällens orkester Kenneth & Classe. Vi ses snart igen.


Publicerad:

Härlig danskväll med Lövgrens på Regnbågen

29 apr

Det har varit en del dans senaste tiden. Så varför inte fortsätta även denna helg. Nu med dubbeldans. Det vill säga två danskvällar på en och samma helg. Både lördag och söndag. Vi börjar på Regnbågen i Örebro där Lövgrens danskapell svarade för dansmusiken. Denna kväll hade man med sig sin nya trummis Kalle Månsson som börjar i bandet. På klaviatur, dragspel och sax hade man lånat in Fredrik Grönwall som annars spelar i Voize.

Det var en hel del folk som denna aprillördag ställt kosan till Brunnsparken för lite dans till dessa stiliga gossar. En del värmlänningar kände man igen i publiken. Skoj: De kommer förresten till Forshaga Folkets Hus den 5 maj. Något att se fram emot redan nu.

Knappt hinner Kalle räkna in till aftonens första dans innan golvet fylls med dansglada människor. Men säker han kryssar sig bandet fram genom repan. Fredrik sjunger en del låtar som bandets förre trummis Andreas Ekenmo sjöng förut. Och han gör det med den äran. Låter riktigt bra. Lövgrens har en härlig repa som verkligen tilltalar mig. En del nya låtar har de plockat upp på repan. Det uppskattas verkligen. Det känns som att de har något nytt på G med nya sättningen. Dock får vi se framöver vem som kommer att bli den 4:e medlemmen. Fredrik var ju trots allt bara vick denna kvällen. Men han gjorde det ofantligt bra.

Om ni undrar varför det inte är några publikbilder i reportaget så beror det på att man har ett fotoförbud mot publikbilder och att speciellt tillstånd krävs. Men njut i alla fall av de trevliga bilderna på Lövgrens. Det är gott nog tycker jag.

Kvällen löpte på mycket bra och gick i vanlig ordning alldeles för snabbt. Vipps så var klockan redan midnatt och det var dags för bandet att runda av. Men publiken visade inga tecken på att vilja gå hem. Ovationer gjorde att de fick lov att spela ett extranummer. Sven Ingvars ”Börja om från början” är ju en passande låt. Tack Lövgrens och alla andra inblandade för en enormt trivsam kväll.


Publicerad:

Sannex med nytt spännande album

28 apr

I mitten av maj släpper Sannex sitt nya album ”Crossroads”. En stor inspiration av albumet fick de under sin resa till Nashville i januari. Ett album med countrystuk.

Albumet spelades in i två etapper. Sex låtar har skrivits och producerats av Joe West, som tidigare arbetat med artister som Keith Urban, Emmylou Harris, Justin Timberlake, Toby Keith med flera. Andreas Olsson har även skrivit låtar till albumet tillsammans med Joe och Jason Matthews som gjort hits med artister som Luke Bryan, Garth Brooks och Chris Young.

Den andra delen av albumet har spelats in i Sverige med producenten Amir Aly som ligger bakom samtliga av Jill Johnsons album. Bland låtskrivarna finns Per Gessle och bland textförfattarna Camilla Läckberg!

Tidigare har man släpt singeln ”Heartaches & Highways” som är skriven av Nashville-hitmakaren Rob Crosby och Sannex sångare Andreas Olsson.

Sannex kontrakterades nyligen av det internationella bolaget BMG och vill nu visa Musiksverige och resten av världen att modern countrymusik faktiskt kan vara sprunget ur en svensk dansbandskontext, vilket deras befintliga publik naturligtvis redan vet!

1. Faller
2. Heartaches & Highways
3. Du kunde sagt nej
4. Better Than That
5. Låtsas som att det regnar
6. On the Floor (I’m So Obsessed)
7. Dansa bugg med Siv
8. I mörkret hos mig
9. You & Me & New Orleans
10. The Look
11. Är det kärlek
12. Country Guy
13. Bring Back the Sun
14. Slå mig hårt i ansiktet


Publicerad: 2018-04-28 21:49:53

Årets design åt IFK Ölme

27 apr

Så här ser årets matchaffischer och matchannonser ut för IFK Ölme. Affischerna publiceras på facebook samt hemsida medans tidningsannonsen publiceras i vår lokaltidning.


Publicerad: 2018-04-27 21:45:37

Martinez med nytt album

22 apr

Martinez släpper snart ett helt nytt album. Så här beskriver dom sitt nya album.
Det känns som ett jubileum! Låt oss presentera den tionde i raden av Martinezskivor, ”Hans namn på min arm”. När skivan började ta form bestämde vi snart att albumet skulle vara helt på Svenska denna gång. Vi har letat i vår enormt stora svenska låtskatt och hittat några riktiga pärlor och utöver det har vi blandat upp dessa med nyskrivna låtar varav några vi komponerat själva. Vi utlovar samma Martinezsväng som vanligt men kanske nu ännu mer med vår personliga touch. Vi önskar dig en trevlig lyssning!

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2018-04-22 21:06:28

Streaplers släpper nytt album

21 apr

Streaplers är nu inne på sitt 59:e år som band. Givetvis har bandet bytt ut medlemmar under årens gång men de har vårdat sin varumärke otroligt väl. Det patenterade Streaplers-gunget i bugglåtarna och de otroligt snygga foxlåtarna och balladerna. För denna platta bjuder verkligen på hela registret. Albumet är producerat av bandets gitarrist Henrik Göransson som på ett smart sätt behållt Streaplers själ men som också vågar ta bandet vidare och produktionen är riktigt riktgt bra. 59 år är de inne på som sagt och att då dunka upp ett album av den här kalibern är otroligt, men det är bara att buga och bocka.

Följande låtar finns med på albumet
1. Just Ikväll
2. Inga Flickor i Världen
3. Vägen hem
4. Om jag hade vågat
5. Underbar
6. Hej Hej Hej
7. 1997
8. Gamla Tider
9. En del av meg
10. Hon har öppet mellan 5 & 5
11. Ett liv fullt av kärlek
12. Little me and you
13. Mer än någon


Publicerad: 2018-04-21 21:03:31

Engdahls med debut-cd i maj

20 apr

Dansbandet Engdahls från Skåne är ett band som går från klarhet till klarhet. Detta mogenband består av Patrik Andersson på keyboard och dragspel, Staffan Ekström på sång, bas,sax Fredrik Engdahl svarar för sång och gitarr. Slutligen har i den sjungande trummisen Lars-Göran Petersson. Efter några singlar är bandet på gång med sin debut cd som släpps i mitten av maj. ”Lång lång väg” är titeln på plattan.


Publicerad: 2018-04-20 20:57:58

Callinaz på gång med färskt album

19 apr

Rockabillyinspirerande bandet Callinaz är på gång med sitt femte album och med sin helt unika profil och sitt eget sound blir det personligt och nytänkande. Resultatet ger oss en mix som vi inte hört av bandet förut. På nya skivan – Fröken Dynamit – visar bandet sin musikaliska bredd och kompetens i både arrangemang, skapande och framförande. Många nya låtar skrivna av bandets egna medlemmar ger en blandad repertoar tillsammans med ett par av publikens tydliga favoriter. Sveriges rockabillydrottning, och i särklass en av de bästa låtskrivarna vi har, Eva Eastwood har bidragit med två spår på skivan.

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2018-04-19 20:56:05

Svantes bjöd på dansgodis i Storfors Kulturhus

14 apr

Svantes är en trio från Säffle som är flitigt anlitade på danser i mellansverige Spelplatserna är folkets hus och parker, hembygds och bygdegårdar, samt privata feste. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans. Man har lång och många års erfarenheter av att spela upp till dans. Bandet består av Jimmy Gustafsson som sjunger och spelar gitarr, Thomas Olsson på klaviatur, trumpet och spång samt Håkan Karlsson på saxfon, gitarr och sång.

Jag har sett dem en gång tidigare men för min bror som var med i Storfors var det första gången. Han tyckte liksom jag att de spelar väldigt bra dansmusik. Svantes är ju lite originella genom att de har både saxofon och trumpet som den använder samtidigt. Men publiken gillar det. Mycket applåder haglar mellan låtarna. Jimmy som sjunger det mesta av låtarna gör det med bravur. Jag har alltid gillat hans röst.

Svantes har en varierad repertoar som publiken gillar. En blandning av fräschare mogenlåtar till odödliga evergreens. Lite kul att de ha tagit lite andra låtar som de spelar instrumentalt. Riktigt kul att höra. En del dansare tror att det är svårt som duo/trio att skapa en egen stil när man har inspelade bakgrunder. Men jag tycker Svantes lyckas mycket bra med att skapa sin egen stil. Just med kombinationen saxofon/trumpet.

Får ni chansen att uppleva Svantes live kan jag varmt rekommendera en kväll med dem. Ni lär inte bli besviken. Varierad repertoar med en skön blandning.
Framöver kan Svantes ses och höras på bland annat
Fre 25 maj Klässbolsparken, Klässbol
Ons 30 maj Orrnäset, Högboda Kil
Lör 2 juni Åkessons Loge, Brålanda
Ons 8 aug Orrnäset, Högboda Kil
Lör 11 aug Åkessons Loge, Brålanda
Sön 26 aug Upperudslogen, Molkom

Stort tack till Svantes för en riktigt trevlig kväll.


Publicerad: 2018-04-14 12:14:24