Outfit i maj

30 maj

Keps: Lager 157
Hood: New Yorker
Jeans: G-Star
Skor: Skopunkten


Publicerad:

Christina Lindberg släpper nytt album

29 maj

Christina kommer till Stockholm den 30 maj och nöjespalatset Engelen, och premiärspelar låtar från nya plattan’Ge dig själv en chans’. Live från 18.30. Du kommer kunna köpa albumet på plats och passa på att få den signerad.

Eventet är öppet för allmänheten, görs i samarbete med Erwik Communication.

Christina Lindberg är även tillbaka med ett nytt album ”Ge dig själv en chans”. På skivan har Christina spelat in några av sina största hits i nya fräscha versioner och blandat med nyskrivna låtar och ett par covers.
– Många av låtarna på plattan har jag levt med under många år och min dröm är att få spela in dom på nytt – i en lite mer modern stil, säger Christina.
Jag är supernöjd med resultatet – det har precis blivit vad jag önskat. En mix av country och dansband i en modern touch, fortsätter Christina.
– Dessutom har jag skrivit en hel del nya låtar som jag också spelat in. Jag älskar att skriva låtar och inte minst texter, säger Christina.

Förutom de egenskrivna låtarna innehåller även plattan två covers – och de skiljer sig verkligen åt. Dels är det Emmylou Harris underbara ”Making Believe” och Edvard Perssons ”Jag har bott vid en landsväg”.
– Ha ha – två ytterligheter säger Christina. ”Making Believe” har jag väldigt nära hjärtat då det var den låten som fick mig att bli upptäckt på en talangjakt en gång i tiden och när det gäller ”Jag har bott vi en landsväg” så älskar jag mitt Skåne och ville hylla vårt landskap med en låt, och vad passar då bättre än den. Jag är så otroligt nöjd med mixen av låtar på skivan och hoppas alla mina fans gör det också avslutar Christina med ett leende.

Följande låtar finns med på plattan
1. Fri som en fågel
2. Billie Joe
3. Till min dotter
4. Making Believe
5. Ge dig själv en chans
6. Andra sidan av bron
7. Vi är på väg – duett med Tommy Wigardt
8. Hjärtat det slår
9. Cheerio
10. En kopp te i min hand
11. Man längtar ut
12. Livets många skeenden – duett med Lasse Sigfridsson
13. Jag har bott vid en landsväg


Publicerad: 2018-05-29 15:58:08

Dansbanden hyllar 70 och 80-talet på platta

29 maj

Nu har Atenzia records släppt två samlingar där Sveriges mest populära dansband av idag tolkar 20 st riktiga 70- och 80-talsklassiker. Dansanta versioner som passar bra både på dansgolvet och hemma som en perfekt mix när du bara vill ha lite skön, glad och bra musik att lyssna på. På skivorna finns en massa bra coverversioner. Tidigare har man släppt dansband som tolkar 50 och 60-tals hits.


1. Have You Ever Seen The Rain – Arvingarna
2. This Is My Life – Perikles
3. Häng med på party – Titanix
4. Rulla in en boll och låt den rulla – Kindbergs
5. Du é flickan för mig (The Most Beautiful Girl) – Larz-Kristerz
6. Varning på stan – Sannex
7. Kan ingen tala om för mig när tåget går – Drifters
8. I Was Made For Loving You – Bengt Hennings
9. Love Really Hurts – Martinez
10. Is This The Way To Amarillo – BlackJack
11. Jag vill ha en egen måne – Callinaz
12. So Long – Canyons
13. Främling – Lasse Sigfridsson
14. Vad har du under blusen Rut – The Mule Skinner Band
15. Aj, aj, aj – Zekes
16. Vi har hunnit fram till refrängen – KikkiDanielsson & Roosarna
17. Amarillo By Morning – Jenny Saléns
18. Just When I Needed You Most – Voize
19. Vägen hem – Claes Lövgrens
20. Koppla av (I Can Help) – Donnez


1. Purple Rain – Larz-Kristerz
2. Dag efter dag – Blender
3. Dra dit pepparn växer – Casanovas
4. Då står pojkarna på rad – Kindbergs
5. Don’t Slam The Door – Drifters
6. Right Here Waiting For You – Jannez
7. You Shook Me All Night Long – Sannex
8. Ljus och värme – Wahlströms
9. Sacrifice – Martinez
10. Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer – Perikles
11. 800 grader – Torgny Melins
12. Perfect – Callinaz
13. True Colors – Date
14. Vår kärlek övervinner allt (Up Where We Belong) – Berth Idoffs
15. Marie Marie – Bengt Hennings
16. This Little Girl Is Mine – Voize
17. När vi rör varann – Wizex
18. I Need More Of You – Matz Bladhs
19. The Best – Jenny Saléns
20. Dancing On The Ceiling – Dreams


Publicerad:

Härlig säsongspremiär med Lövgrens på Upperudslogen

28 maj

Vilken härlig säsongspremiär med det med detta Lövgrenska danskapell. Vi hade ju allt på vår sida kan man ju lugnt påstå. Bra väder, bra musik och en härlig danspublik. Och att få detta på en av Sveriges vackraste dansplatser är magnifikt.

Arrangör Annette blev så glad att se oss igen. Övriga gänget satt där inne och blev så glada över att se oss. Fick mig oss lite fika som smakade mycket gott. Vilken gästvänlighet. Men så är det ju Sveriges bästa arrangör.

Sedan gick vi upp till logen för lite dans. Lamporna tändes och Kalle bakom trummorna räknade in till aftons första dans. Grönwalls ”Ett liv tillsammans” och ”Jag vill älska” fick inleda. Så var dansen och säsongen igång vid logen. Vi tror och hoppas på att detta kommer bli en kanonsäsong.

Inne på logen är det full fart där Lövgrens bjuder på bugg. Publiken dansar så att svetten lackar. Och många är det som går ut mellan varven för att svalka sig. Det går åt en del vätska en kväll som denna.

Detta var en speciell kväll då det var en av Carl-Johan Stifors sista spelningar. Det är ju så att de har bytt lite medlemmar i bandet under våren. Trummisen Johan Fredriksson har slutat och ersatts av Kalle Månsson soM kommer från Janssons orkester. Basisten Henrik ”Turbo” Waldrin har slutat och ersatts av Mats Elfqvist som spelat med Drifters. Ny gitarrist efter Carl-Johan blir Conny Olssons om senaste spelat i Jontez som nu lägger ner. Så det kommer bli ett nytt Lövgrens på banorna. Och jag kan lova er att det kommer bli så bra som det bara kan bli.

Sen vill jag spå klart ta tillfället i akt och tacka Calle för alla åren i Lövgrens. En underbar person, musiker och sångare. Lycka till med vad du nu tar dig för.

Som vanligt blev det lite bilder under kvällen. En del har undrat om publikfotografering på logen och jag kan meddela följande. Det är helt ok att ta bilder på vår fina loge. Det sitter följande anslag uppe om just detta. På logen sitter det affischer med följande budskap: ”Fotografering i redaktionellt syfte kan ske under våra danskvällar. Vill du inte vara med på bild så säg till någon av våra fotografer.
Bilderna kommer sedan att publiceras på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida. Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här på logen och där med göra reklam för danserna på logen.

Så var vi till sist framme vid sista dansen. Applåderna och jublet från publiken visste inga gränser. Och det blev så klart i ett extranummer. Vart ska man bjuda på en Sven Ingvarslåt om inte i värmland. Börja om från början fick det bli. Oj oj oj vilken härlig kväll det blev. Jag vill tacka samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll. Vi ses den 2/6 då Skåningarna kommer på besök.


Publicerad: 2018-05-28 22:02:32

På trivseldans med Samzons i Degerfors

27 maj

Onsdagar i Degerfors på sommaren är synonymt med dans. Om nu inte Degerfors IF har hemmamatch. Men denna onsdag då jag var i Degerfors var det som vanligt dans i parken,

Denna kväll var det grabbarna från Kimstad som stod på scenen. Nämligen Samzons orkester, När Conny och grabbarna kallar så kommer man. Så enkelt är det. Det har blivit några spelningar med Samzons genom åren. Jag såg dem första gången för 24 år sedan. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland som jag hörde dem. Jag minns att jag fastnade så för deras otroliga musikalitet. Och musikaliteten håller i sig än idag.

Det var flera än mig som styrt kosan hit denna trevliga onsdag. Det var lite si och så med ljudet i de första låtarna men det rättades till. Jag är ingen ljudexpert men hört av många band att Degerforsparken är liten knepig lokal att få till bra ljud i.

Många goa låtar bjöd grabbarna på. Som vanligt ett härlig mix med härliga låtar både instrumentala och med sång. Dubbla saxar är det inte många som har. Det är en fröjd för örat att höra Jerzy Gancarz och Christer Karlsson spela instrumentalt. Både kag och min mor fick våra favoritlåtar spelade för oss. ”När drömmarnas tid är förbi” av Mona Gustafsson och ”Du läser mellan raderna Carina” av Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord. Tackar för det grabbar.

Vädret var verkligen på våran sida precis som förra onsdagen då Matz Rogers svarade för musiken. Det gick åt en del del vatten. Det är bättre att dricka innan det försent. Att sitta ute i det fria och fika i denna underbart fina park är verkligen livskvalité. Hela kvällen sin helhet blev riktigt fin. Och jag är garanterat inte ensa om att tycka detta. Rikligt med applåder blev det mellan danserna. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Samzons för en trevlig kväll. Ta det lugnt på vägarna så ses vi framöver.


Publicerad: 2018-05-27 22:05:23

Strike – En fullträff på Upperudslogen

26 maj

Den 20 maj var det lite smygpremiär för danserna på Upperudslogen i Molkom. Då var det nämligen dags för den första söndagsdansen som arrangeras av PRO. Orkestern som stod på scenen var en orkester som åkt långt för att komma hit. 42 mil hade bandet som åkt ända ifrån Hudiksvall för att komma hit. Men vad gör man inte som band när man möts av en sådan underbar publik. Då är det nog värt alla dessa milen i bussen.

Strike är en orkester som jag upplevt live flera gånger tidigare. De spelar härlig dansmusik med många kända evergreens som gör att man njuter till fullo. En och annan egen låt har de även på repan. Det uppskattas.

Detta trevliga gäng består av Roland på trummor och sång, Tobbe som lirar Gitarr, sax, dragspel, sång, Christer trakterar Klaviatur, sång och sist men inte minst Lennart på Bas, trumpet och sång.

Riktigt kul att det kommit såpass mycket glada dansare, med tanke på att det
var hockey-VM final med Sverige på TV samtidigt. Men det är ju mycket trevligt att fara på dans i värmen än att sitta hemma och dega.

På det stora hela blev det en riktigt trevlig söndag på Upprudslogen med trevliga Strike. Är bandet i närheten kan jag varmt rekommendera att åka ut på dem. Du lär inte bli besviken. Tack grabbar för en fin kväll med underbar musik.

Sen har jag det stora nöjet att meddela att Strike åkterkommer till logen De är ju ett av tre band som ska spela på Upperudslogen två gånger denna sommar. Den 12 augusti är de tillbaka på logen igen.


Publicerad: 2018-05-26 22:06:32

Trivsam premiär i Degerforsparken

25 maj

Det blev en mycket trivsam utedanspremiär i Degerforsparken när Matz Rogers stod på scenen. Mycket folk hade tagit sig dit för att vara med om premiären. Vädret gjorde sitt till att det kom så mycket folk som det gjorde. Det blev en helt annan premiär än året innan då det var riktigt kallt och ruggigt.

Medlemmarna i Matz Rogers sken i kapp med solen och var på ett riktigt glatt spelhumör. Det gör så enormt mycket när alla bjuder till för att det skall bli en så bra kväll som möjligt. Med facit i hand tror jag ingen lämnade parken besviken.

Tack samtliga för en fin premiärkväll.

Så här ser programmet ut för resten av sommaren
2018-05-23 Samzons
2018-05-30 Hiltons
2018-06-06 Junix
2018-06-13 Lars Eriksson
2018-06-20 Cedrix
2018-06-27 Gideons
2018-07-04 Hedins
2018-07-11 Björn Björklunds Band
2018-07-18 Löpsjötorparn´s
2018-07-25 Strike
2018-08-01 Sandins
2018-08-08 Holens
2018-08-15 Edvings
2018-08-22 Kenneths & Classe
2018-08-29 Kjell dahls
2018-09-05 Hollidays


Publicerad: 2018-05-25 23:01:17

Dansa i Värmland i sommar

24 maj

UPPERUDSLOGEN MOLKOM 20.00 – 24.00
2018-05-26 Lövgrens
2018-06-02 Skåningarna
2018-06-09 Fernandoz
2018-06-16 Per Håkans
2018-06-23 Chiquita
2018-07-21 Matz Bladhs
2018-08-04 Donnez
2018-08-11 Sounders
2018-08-18 Holidays
2018-08-25 Mats Bergmans

BLOMSTERHULT – LOGEN MITT I SKOGEN
2016-05-12 Jannez
2016-05-26 Per-Håkans
2016-06-02 Wahlströms
2018-06-15 Date
2018-06-15 Mickeys
2018-06-15 Shine
2018-06-15 Voize
2018-06-16 Kindbergs
2018-06-16 Mickeys
2018-08-11 Excess
2018-08-11 PerHåkans
2018-08-25 Dreams
2018-08-25 X-plays
2018-09-01 Date
2018-09-01 Voize
2018-09-15 Foxie
2018-09-15 Shine

GÅRDSJÖLOGEN 19.00 – 23.00
2018-06-27 Streaplers
2018-07-04 Kindbergs
2018-07-11 Wahlströms
2018-07-25 Per Håkans
2018-08-01 Callinaz
2018-08-08 Titanix
2018-08-15 Shine

KOLSNÄS FOLKETS PARK 20.00 – 01.00
2018-07-26 Kindbergs
2018-07-26 Lasse Stefanz
2018-07-27 Casanovas
2018-07-27 Titanix
2018-07-28 Date
2018-07-28 Scotts

RANSÄTERS HEMBYGDSGÅRD 21.00 – 01.00
2018-07-03 Björn Björklund Band
2018-07-04 Donnez
2018-07-05 Black Jack
2018-07-06 Holidays
2018-07-07 Skåningarna

PUSTAPARKEN VITSAND 18.00 – 21.30
2018-07-27 Löpsjötorparns
2018-08-10 Kjell Dahls

GUNNEVI FESTPLATS GUNNARSKOG 22.00 – 02.00
2018-06-23 Fernandoz
2018-06-23 Pia Pihlgrens

ORRNÄSET KIL 18.00-21.30
2018-05-16 Cedrix
2018-05-30 Svantes
2018-06-13 Löpsjötorparn´s
2018-06-27 Kenneth & Classe
2048-07-11 Kalle & Stefan
2018-07-25 Lars Erikssons
2018-08-08 Svantes

UPPERUDSLOGEN MOLKOM PRO-DANS 18.00 – 21.30
2018-05-20 Strike
2018-05-27 Kenneth & Classe
2018-06-03 Sandins
2018-06-10 Holens
2018-06-17 Hedins
2018-06-24 Musikanterna
2018-07-08 Cedrix
2018-07-15 Edwings
2018-07-22 Junix
2018-07-29 Matz Rogers
2018-08-05 Samzons
2018-08-12 Strike
2018-08-19 Hedins
2018-08-26 Svantes
2018-09-02 Matz Rogers
2018-09-09 Kjell Dahls

KLÄSSBOLSPARKEN PRO-DANS 19.00 – 23.00
2018-06-15 Spelfinkarna
2018-07-06 Hasse Peters
208-08-10 Anders Brobyns


Publicerad: 2018-05-24 23:58:46

Foxie med ny coversingel

24 maj

Foxie har släppt en ny singel. Alla minns väl Di sma under Jårdis gamla 80-talshit ”Snabbköpskassörskan”. Nu har bandet gjort en riktig buggrökare av den. Den finns att lyssna på spotiy.


Publicerad:

17 maj firades i Kristinehamn

24 maj

Här följer lite bilder från det trevliga 17 majfirandet som Kristinehamns gästhamn anordnade. Det blev grillkväll med GJs kök samt finbesök av Slottsbrons musikkår som underhöll. Varmt och härligt väder gjorde sitt till också. Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans med glada norrmän som fanns på plats för att fira.


Publicerad:

Outfit 180523

23 maj

Keps: New York
Tröja: New Yorkeer
Jeans: Humör
Skor: Champion


Publicerad:

Vid Bjurbäckens slussar

22 maj

Här följer lite bilder från Bjurbäckens slussar som vi kom till efter att vi fotat klart vid Kungsskogen. Detta är en naturskön kulturhistorisk miljö i farleden Filipstad-Karlskoga. För att underlätta transporterna mellan Filipstads Bergslag och Kristinehamn anlades 1853-57 en kanal med slussar förbi forsarna vid Bjurbäcken.
Slusstrappan vid Bjurbäcken har 3 steg som lyfter båtarna ca 11 meter.


Publicerad: 2018-05-22 01:13:32

En tur till Kungsskogen

21 maj

Här följer lite bilder från en trevlig fototur som broder och jag gjorde till trevliga Kungsskogen. Kungsskogen ligger i Lungsund socken i Värmland norr om Kristinehamn. Ett mycket fin och naturskönt område.


Publicerad: 2018-05-21 10:10:56

Skyltat på vår lilla tur

20 maj

Broder och jag var ute för ett tag sedan och fotograferade uppåt Kungsskogen i Ölme. Passade på att efter vägen plåta lite vägskyltar. Tänk att alla små platser har en historia till varför just stället heter som det gör.


Publicerad: 2018-05-20 23:06:00