På Säfflemarten

14 maj

När vi var i Säffle senast var det ju även Säfflemarten. Passade på att ta lite bilder då som ni kan se i detta inlägget. Köpte med lite fina servetter hem samt en lakritsrem. Inte så tokigt.


Publicerad: 2018-05-14 00:51:23

På klassisk mark i Segmon Folkets Park

14 maj

På väg till vår tripp till Säffle för att se på fotboll stannade vi till i den lilla orten Segmon. Segmon är en tätort i Grums kommun, Värmland, i Eds socken. Samhället ligger ca 9 km sydväst om Grums. Vad fanns det att besöka här då? Jo ortens Folkpark så klart.

Folkets Hus-föreningen bildades 1918 med invigning av Folkets Hus 1921. Två år senare tillkom biografen och 1928 gjordes den första tillbyggnaden. 1933 tillkom parken och paviljongen. Det var just i denna park som Sven-Ingvars hade sitt första framträdande 1956.Hembygdsföreningen bildades 1981 efter att tidigare varit en kommitté inom Folkets Hus-föreningen. På senare år en folkrock festival dragit mycket publik till parken.
Det är en otroligt vacker och ompysslade park detta.


Publicerad:

En dagstur till Säffle en dag i maj

14 maj

Publicerar här lite bilder från vackra Säffle. Broder och jag var här för att se vårt kära IFK Ölme spelar fotboll mot SK Sifhälla på Sporthälla IP. Men vi han även med en tur på stan innan det var dags för lite käk och hemfärd till Kristinehamn.

När det gäller mat i Säffle kan jag varmt rekomendera restaurang Affrodite. Kanske man i bland behöver drömma sig bort till värmen och den goda, nyttiga maten från Medelhavsregionen. Fräscha råvaror med smaker från fjärran, fast med svensk touch. Det är Afrodite det. Otrligt god mat och mycket trevlig personal. Vad mer kan man begära?


Publicerad:

Vackra Liljedal

14 maj

Liljedal är en småort i Eds socken i Grums kommun i Värmland. Samhället ligger vid Vänern, strax norr om Säffle.Här stannade broder och jag till för att fika på vår tur till Säffle. Du kan läsa mer om Liljedal på wikipedia
En av de kanske mest kända profilerna här ifrån år Ingvar Karlsson som varit gitarrist i Sven Ingvars. Bjuder er på lite fina bilder härifrån


Publicerad: