Fin dagstur till Örebro

27 jul

Denna soliga begav vi oss till Örebro för lite shopping. Min bror fyller ju år snart så vi passade på åka till Mariebergs köpcentrum för att inhandla lite presenter. Det blev mestadels mjuka paket. Trots värmen var det mycket folk i de olika butikerna.

När vi kände oss klara här fort vi in till de mer centrala delarna av Örebro för lunmch. Vi landade till slut i Wadköping och restaurang Gamla Örebro.

Wadköping är ett friluftsmuseum i Örebro, tidigare benämnt kulturreservat. Museet har fått sitt namn av Hjalmar Bergmans fiktiva stad Wadköping. Området ligger i anslutning till Stadsparken och Svartån / Örebro kanal. I Wadköping har man samlat gammal bebyggelse från Örebros centrala delar. De äldsta husen är Kungsstugan från 1400- eller 1500-talet och Borgarhuset (”Cajsa Wargs hus”) från 1600-talet. Stadsdelen invigdes 1965 i samband med Örebros 700-årsjubileum.

Kan verkligen rekommendera maten på deras restaurang. Smakade underbart gott. Jag valde pasta med älg och hjort medans mor och far högg in på en utsökt lax.
Efter maten strosade vi bara runt och kikade på olika hemslöjd, konsthantverk och mycket mera. Sedan började suga i kaffetarmen på mina föräldrar. Jag dricker ju inte kaffe så jag har aldrig förstått mig på det där.

Kaffet och fika intogs på hög höjd. Närmare besämt uppe i svampen. Svampen är ett vattentorn i stadsdelen Norr i Örebro. Svampen ritades av arkitekterna Sune Lindström och Poul Kyhl vid AB Vattenbyggnadsbyrån (VBB) i Stockholm. Vattentornet är 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten. Det invigdes i maj 1958

För att förhindra självmordshoppare från Svampens utsiktsaltan, lät Tekniska förvaltningen i Örebro kommun under våren 2012 klä in hela altanen med en nätbur. Detta ledde till att besökarantalet drastiskt minskade under sommaren 2012. Burens utseende kritiserades då den förändrade byggnadens formspråk. Länsstyrelsen i Örebro län medgav att nätburen fick finnas t.o.m. längst 2013-06-30, varefter ”den tillfälliga anordningen kommer att ersättas med en permanent lösning.

Under sommaren 2015 satts arbetet igång med att ta bort nätstängsel och montera fast en typ av glasbur som permanent skyddsanordning. Det arbete är nu slutfört och altanen är inglasad. Återigen kan man från Svampens höjd njuta av en vacker utsikt över Örebro.

Mätta på mat och upplevelser kryssade vi sedan sakta hemåt.


Publicerad: 2018-07-27 10:07:51

Vid natursköna Österviks Kapell

26 jul

För några dagar sedan blev det en liten fototripp till Österviks Kapell.

Österviks kapell är ett medeltidsinspirerat kapell från 1872 som ligger väster om Kristinehamn, vid Vänern, i Värmland. Det är idag ett museum och byggnadsminne som är öppet för allmänheten under sommaren. Här finns även en park och ett skulpturmuseum med föremål skapade av konstnären Erik Rafael-Rådberg.

Kapellet tillhörde en gång Gustafsviks Herrgård och ligger endast 1,5 km från denna gård där ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst” har spelats in under 2016.

Kapellet sköts idag av den ideella föreningen ”Österviks kapell”.


Publicerad: 2018-07-26 14:21:04

Fernandoz bjöd på dansgodis i Kristinehamn

25 jul

Termometern visade ett bra bit över 30 strecken när grabbarna i Fernandoz skulle spela upp till dans på torget i Kristinehamn, Arrangör för dansen var Omtänksamma Kristinehamn. Detta är en ideell förening som samarbetar för ett trivsammare och mer levande centrum. Där handel, kultur, historia och restauranger möter Kristinehamns invånare och alla som besöker staden.

Att det är dans till dansband Kristinehamn är tyvärr inte så vanligt längre. Förr blomstrade Folkets Hus som hade dans flera gånger i månaden. Nu är danstillfällena i kommunen på ett år lätträknade. Så då kan ni räkna ut att detta evenemang var mycket välkommet bland oss dansare. Och man kan ju tycka att man skall vara nöjd med det som erbjuds och på sätt och vis skall man vara det. Men jag har ändå några synpunkter på evenemanget som sådant.

Även om det var mycket varmt och väldigt väldigt varmt (de flesta stod under tak och bara lyssnade) så tror jag att fler hade dansat om man ordnat med en dansbana. Detta saknades vilket gjorde att det blev lite spontandans lite här och där. Sedan hade det inte gjort något om de spelat lite mer än de två timmar som dansen varade. Ett normalt dansbandsgigg är fyra timmar inklusive paus. Men men. Nu kanske man ska vara glad för den tid de spelade. Bättre än inget alls. Och jag hoppas och tror att detta kan bli en tradition som man utvecklas till något bra som även gynnar handlarna i stan.

Fernandoz var som vanligt på ett riktigt bra spelhumör. Att de orkade i värmen är ett litet unikum. Det såg varmt ut i den scenkostym som de valt. Men ”the show must go on”. De spelade minst lika bra som när jag såg dem på Upperudslogen i Molkom och Gunnevi festplats tidigare i somras. Härliga låtar.

Sammanfattningsvis blev det en riktig trevlig stund tillsammans med dessa härliga gossar. Många som jag pratade med sa att det var lite för varmt fr att dansa och en del saknade en dansbana. Men alla hade en sak gemensamt. De var oerhört nöjda med musiken i alla fall. Och det kan jag gott förstå. Nu får vi hoppas på en repris nästa år och att de då anordnat med en dansbana. Sen kan gärna temperaturen vara något lägre än vad den var. Men vi hopps ju så klart på återseende av grabbarna här i stan.


Publicerad: 2018-07-25 10:26:09

Vid Granbergsdals hytta

24 jul

Idag ar det tänkt vi skulle kika på lite loppisar i Karlskoga. Men det var ett tag tills de öppnade. Så vi beslöt oss för att ta en fika. Men här var det också stängt. De öppnade inte förrns senare på eftermiddagen.

Den välbevarade hyttan var i drift från 1642 fram till 1925. Här kan Du följa tackjärnsframställningens historia året runt. Sommartid är hantverksboden Hyttboa och Kaffestugan öppen.

På hyttbacken finns ett smidesalster ”Familjen” som är designad och smidd av Conrad Hicks från Sydafrika samt Roger Lund från Karlskoga Hammar & Hejarsmide, med inspiration från den sydafrikanska kulturen.

För barnen finns Naturparken som lär oss att vårda naturen och dess invånare samt uppleva och lära sig mer om den, på ett roligt sätt. För skolklasser och grupper finns spännande övernattning i hyttkamrer och kôlerkôjer.

Kaffeservering erbjuder hembakt bröd, smörgåsar, dricka och glass. Onsdagar är Våffeldagar och på lördagar kan man smaka på bärpajer. Under vissa söndagar på sommaren har man musikunderhållning.


Publicerad: 2018-07-24 11:02:58

En tur till Ölme kyrka

23 jul

Idag blev det en tur till Ölme kyrka och Lundsholmsparken.

Ölme kyrka är en vitputsad stenkyrka belägen på en kulle omgiven av odlad slätt 2 km väster om Ölme, Värmland, i Kristinehamns kommun, cirka 12 km väster om centralorten Kristinehamn. Den tillhör Ölme församling i Karlstads stift.

Kyrkan uppfördes 1787-1788 av byggmästare Gustaf Westman som ersättning för en om- och tillbyggd medeltidskyrka av sten. Den nya kyrkan murades av sten med vitputsade väggar både ut och invändigt som genombryts av rundbågiga fönsteröppningar. Kyrkan är byggd med ett rektangulärt långhus med segmentformade utbyggnader såväl i väster som öster, den förra innesluter tornkroppen medan den senare inrymmer koret. I samband med renovering av byggnaden 1927 byggde man till en sakristia på långhusets nordsida. På kyrkogården står ett timrat bisättningshus som troligen härrör från 1700-tal och utgör ett av landskapets äldsta ännu bevarade byggnader.

I Lundsholmsparken brevid Ölme kyrka finns en paviljong som är ett lusthus från 1700-talet. Här hittar du också ett magasin (från Ölme Prästgård) med en utställning av gamla jordbruksredskap.


Publicerad: 2018-07-23 13:55:19

En tur till Östra Ämtevik

23 jul

I söndags skulle vi till Kil och lyssna på Erik Lihm och Britt-Enders. Då vi var lite tidigare föreslog pappa att vi skulle ta oss en tur och köpa en glass så länge. Det hela slutade med att vi hamnade i Östra Ämtervik en bit utanför Sunne.

Östra Ämterviks socken i Värmland ingick i Fryksdals härad, uppgick 1963 i Sunne köping och området ingår sedan 1971 i Sunne kommun. Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Östra Ämterviks församling och för de borgerliga frågorna bildades Östra Ämterviks landskommun. Landskommunen uppgick 1952 i Stora Sunne landskommun som 1963 uppgick i Sunne köping som 1971 uppgick i Sunne kommun.

Östra Ämterviks socken ligger nordväst om Karlstad öster om Mellanfryken kring ån Ämtan och sjöarna Gårdsjön och Skacksjön och med sjön Visten i öster. Socknen har odlingsbygd i ådalen och invid några av sjöarna och är i övrigt en kuperad skogsbygd med höjder som når över 200 meter över havet

Här blev det en glass vid Prästbols handel och café. De har ett litet sortiment av matvaror också förutom cafédelen. Förr var det det större sortiment på livsmedel med i början av året begärde Östra Emterviks lanthandel sig själva i konkurs. Oerhört trist med butiker på landet som tvingas lägga ner. Det gäller att vara lojal mot sin butik.

Men nu har det som sagt en handel och café som är mycket trivsamt. Trevlig personal. Mycket goda bullar och god glass. Väl värt bett besök.

Sedan vill jag även passa på att tipsa om att det finns en mycket fin fotbollsanläggning här. Prästbols IP. IS Emtarna heter föreningen som huserar här. De bildades 28 juli 1942. I dag har de ett A-lag som spelar i div Div 6 norra herrar tillsammans med lag som Rinns AIK från Torsby, IFK Edebäck-Uddeholm, Lesjöfors IF, Sörby IK från Lakene, Ekshärads BK och Bäckalunds IF för att nämna några. Ni utsocknes vet nog inte vart alla dessa platser ligger. Men ta då google till hjälp.

När vi kändes oss klara kryssade vi sakta mak tillbaka till Kil och Fryksta gamla station.


Publicerad:

Varm och härlig danskväll med Matz Bladhs

23 jul

Efter lite ”semesterupphåll” på Upperudslogen så var det åter dags att hålla lite dans igen. Denna gången var det kavaljerna från Falkenberg som skulle komma på besök. Matz Bladhs eminenta kapell med nye sångaren Ole Hansen vid mikrofonen. Liksom tidigare danskvällar stod solen högt på himlen och kvicksilverhalten är hög. Frågan är om det var för varmt för att folk skulle få för sig att fara på dans? Med facit i hand kom det folk från när och fjärran. Det blev säsongsbästa för Bladhs.

Denna gång kom det med en ny sångare i bagaget. Ole Hansen som tidigare var med i Jontez har tagit över mikrofonen efter att Conny Nilsson under hösten 2017 aviserade att han kommer hoppa av bandet. Ett mycket bra val om ni frågar mig.

”Tänker du på mig i ensamhet” fick inleda denna danskväll med Matz Bladhs följt av ”Natten tänder sina ljus”. Lugnt och stillsamt som sig för i första dansen. Lite snabare tongångar i dans två ”Dags att börja om” sedan tar Lollo och sjunger ”Tänk om världen vore min”. Så var danskvällen igång på riktigt.

Ole skötte sig med den äran när han sjöng så fint. Det fanns säkert lite nervositet också. Men det ska det göra efter att komma in som ny sångare i en orkester. Det bjöds på massa låtar från deras skivor. En lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans.

Tiden gick framåt och vi närmade oss kvällens paus. En halvtimmes pausvila med mycket gottigt som arrangören Anette med personal bjuder på. Vilka fantastiska smörgåsar och sockerkaka fanns där också. Vi satt och småpratade med grabbarna om allt möjligt. Jag och broder passade på att berömma dom ordentligt för hur bra det lät när de spelade. Sedan var det så dags för Bladhs att åter börja spela. Vi dukade av som vanligt och bar in all disk i köket till Annette och hennes fantastiska personal.

Uppe på logen var det full fart. Varmt och svettigt värre. Jag förstår inte riktigt hur det orkar i värmen. Men det är duktiga som orkar hänga i. De bjöd på en helt ny låt med Ole från deras kommande skiva. ”Bara ett ensamt hjärta” heter låten som de gjort på en färsk singel. En mycket bra låt i typisk Matz Bladhs anda. Låten är skriven av Henrik Sethsson, Kalle Blomqvist och Thomas Deutgen. Ett mycket gott hantverk.

Applåderna var många och långa. Tiden går så fort då man har trevligt. Nicklas som sköter mellansnacket berättade att ja kära publik en del tittar på klockan tänker nu är det snart slut. Vi vill rikta ett stort TACK till Annette och personalen Sveriges bästa arrangör vilken omsorg när vi kom hit fick vi en rejäl god pannkakstårta bullar dricka kaffe kakor bullar, middag ja listan kan göras lång. Tack vi älskar Upperudslogen så enormt mycket. Och jag stämmer in. Tack Matz Bladhs för underbar musik som ni bjuder på. Vi ses framöver på dansbanorna. Nu laddar vi om inför dansen med Donnez den 4 augusti.


Publicerad:

Het gatublues i Kristinehamns centrum

23 jul

Här följer lite bilder från den gatublues som arrangerades i Kristinehamn den 21 juni.

Varje år arrangerar Kristinehamns Bluesförening en festival här i Kristinehamn i dagarna två, En festival som växt och blivit mycket omtyckt bland deltagarna artister och publik. Denna hålls på Ölme Diversehande i Kristinehamn.

Men ingen bluesfestival utan lite gatublues. I år kallade man det för bluesjam. Det var Mercury Bluesband som stod för underhållningen. Sen var det olika musiker som anmält sig och som ”hoppade på tåget”. Det blev en riktigt trivsam dag på stan. Otroligt duktiga musiker.

H


Publicerad:

Foxie ersätter Dreams i Allingsåsparken

22 jul

Premiär för Foxie
Premiär för Foxie

Dreams tvingas tyvärr även ställa in lördagens spelning i Allingsås. Foxie är det som kommer ersätta dem där. Danstiden är 18.00-22.00


Publicerad: 2018-07-22 14:26:39

Outfit från Mariestad

22 jul

Keps: Philadelphia Phillies Keps
Piké: SBPC
Jeans: Adidas originals nigo jeans


Publicerad:

Casanovas ställer in helgens spelningar

21 jul

Casanovas tvingas tyvärr ställa in spelningar pga sjukdom.
Lördagens spelning den 21 juli i Bredsele park blir dessvärre helt inställd.
Söndags speljobb 22 juli på liljekonvaljeholmen tar Callinaz hand om. Danstiden är 17.00 – 21.00


Publicerad: 2018-07-21 14:26:52

Inställda danser

21 jul


Foto/Copyright: Drifters orkester

Danslogen rapporterar att dagens danser den 21 juli i Färilaparken med Hedins och på Härdalsyran med Drifters har tyvärr fått ställas in på grund av skogsbränder.


Publicerad:

En tur till Kopparberg

20 jul

I dag blev det en tur norröver. Det blev en tur till Kopparberg. I centrala Kopparberg ligger ett antal muséer i ett som vi besökte.

Nya Kopparbergs Bergslags Hembygdsförening bildades 1923. Föreningen har en omfattande museiverksamhet i Kopparberg med ett rikt utrustat allmogemuseum,
ett postmuseum som visar historien om det kända treskilling bancomärket. För det var här i Kopparberg som det stämplades den berömda gula treskillingbanco frimärket den 13 juli 1857. Varje år så sker det en minnes poststämpling den 13 juli på muséet. Vidare finns ett fotomuseum i fotoateljén som ligger kvar på sin ursprungliga plats från 1870-talet, samt även en komplett skomakar- och guldsmedsverkstad.

Vi fick oss en guidad tur av Ungdomsinspiratör och Bygderådsrepresentant Hans Larsson som på ett mycket intressant sätt berättade och visade oss runt.

Huset som museet inhyser övertog Hembygdsföreningen 1973 och post- och fotomuseet invigdes. Senare har det kompletterats med skomakar-och guldsmedsverkstad.

Man har även ett allmoge och folkmuseum. Detta museum var ursprungligen ett spannmålsmagasin.
Spannmålsmagasinet eller Sockenmagasinet uppfördes år 1756. Magasinet kunde lämna lån på våren i form av spannmål till utsäde med återbetalning efter tröskningen på hösten. Räntan var 1 åtting ( 1/8 tunna ) per tunna säd. Under 1860-talet var den kände postmästaren m.m. Philip Tronêt magasinets kassör och bokförare. Möjligtvis upphörde verksamheten vid hans avgång år 1869. Magasinet har ett lås med tre nycklar som var utdelade till de båda föreståndarna och magasinskrivaren.
Byggnaden övertogs av hembygdsföreningen på 1920-talet.

Efter att vi fått oss en guidad tur besökte vi ortens fina kyrka.

Ljusnarsbergs kyrka är en kyrkobyggnad i Kopparberg i Västerås stift. Den är församlingskyrka i Ljusnarsbergs församling. Nordväst om kyrkogården finns en tjärad och till viss del inklädd klockstapel från 1640-talet. Byggnaden har en stomme av trä och fasader belagda med rödfärgad träspån. Kyrkan består av ett långhus med rakt kor i öster och torn i väster. Öster om koret finns en vidbyggd sakristia. Korsarmar sträcker sig ut åt norr och söder. Ett flertal spiror sträcker sig upp från de olika byggnadsdelarna och över korsmitten finns en takryttare.

Träkyrkan uppfördes åren 1635–1637 och invigdes redan i november 1635 då den ännu inte var färdigställd. Dess ursprungliga byggmästare var Olof Snickare och bergmästare Olufsson var kontrollant för bygget. Åren 1691–1696 tillkom korsarmarna då kyrkan kapades itu, koret flyttades åt öster och korsarmarna infogades i söder och norr. Ombyggnader och reparationer genomfördes åren 1764–1765 då bland annat nya fönster togs upp och befintliga utvidgades. Åren 1891–1892 byggdes nytt kor och en ny sakristia efter ritningar av arkitekt Fritz Eckert. Tornets småspiror, som hade rivits vid en renovering 1803, rekonstruerades. En stor utvändig upprustning genomfördes 1979 då yttertaken omkonstruerades och ytterväggarna stabiliserades. Ännu en yttre renovering gjordes 2002 då skadade vägg- och takspån ersattes med nya. Ytterväggarna målades med Falu rödfärg och taken ströks med tjära. Vid samma tillfälle utfördes reparationsarbeten på klockstapeln. Ljusnarsbergs kyrka utsågs februari 2006 till Sveriges vackraste kyrka av tidningen Året Runt. 2013 byggs kyrkan ut åt väster för att göra plats åt en handikappanpassad toalett, bland annat.

Texten om kyrkan kommer från Wikipedia

Efter detta blev det lite lunch på en restaurang som heter Akropolis restaurang som inte alls visade sig vara en grekisk restaurang namnet till trits utan var en ”vanlig” pizzeria/restaurang där vi tog oss en lövbit med pommes. Inget märkvärdigt utan mer standard. Man blev mätt i alla fall.


Publicerad: 2018-07-20 11:14:33

Fin sommarkonsert med Mats och Magnus

20 jul

Duon Mats Backlund och Magnus Lindgård är en fin kombination. Dessa båda herrar bjöd på en fin konsert i skärgårdskapellet i mitten av juni. Programmet hade det kallat ”Toner i midsommarblomster”. Mats Backlund bjöd på piano och välljudande skönsång och Magnus Lindgård spelade nyckelharpa och fiol. Mats är också körledare och har sysslat med det i många års tid. Han leder också bland annat den stora fina bastkören i Kristinehamn.

Skärgårdskapellet är en mycket fin konsertlokal. Metodistkapell byggt 1895, stod tidigare vid Värmlands Säby invid torpet Lötmossen. 2005 påbörjades nedmontering och huset flyttades till sin nuvarande plats, Svenska kyrkans sommarhem vid Picassoudden i Kristinehamn. Detta utfördes av föreningen Skärgårdskapellet. Detta blev återinvigt av biskop Esbjörn Hagberg 20 juni 2010

Som jag skrev tidigare så är Mats Backlund och Magnus Lindgård är en fin kombination. Det skulle bjudas på musik som spänner från massa olika håll och kanter. Det finns i vårt land så mycket fantastisk musik och kompositörer. Till tonerna av ”Intåg i sommarhagen” av Wilhelm Peterson-
Berger stegade Magnus in i kapellet spelandes på sin fiol.

Jag kan säga att det lät fantastiskt om dessa två herrar. De bjöd på många vackra aster. Mats skötte mellansnacket och berättade bland annat för publiken hur han och Magnus fann varandra musikaliskt. Applåderna var många och kraftfulla.

Det bjöds på fin musik från bland annat bröderna Gärdestad. De skapade ju en fantastisk musikskatt som lever kvar än. Odödliga klassiker. De bjöd på två av de finaste låtarna i mitt tycke ”För kärlekens skull” samt ”Himlen är oskyldigt blå”. Det blev även musik från Cajsa-Stina Åkerström och Åsa Jinder.

När sista tonen klingade ut var det ett öronbedövande jubel- Applåder som aldrig ville tystna. Så det blev uppdukat för ett extranummer. Detta i form av en melodi som en del vill se som Sveriges nya nationalsång. Mats skämtade och sa att de då måste skriva om texten lite på sina ställen. Låten jag pratar om är ”Öppna landskap” av Ulf Lundell.

Det blev en mycket fin musikstund tillsammans. Vi tackade Mats och Magnus och rullade sedan hemåt i den fina sommarkvällen. Det är sådana här musikaliska möten som man lever länge på.


Publicerad:

Bilar på stan lockade många.

20 jul

Här kommer lite bilder från ”Bilar på stan” som arrangerades tidigare under sommaren. Ett evenemang som arrangeras av Kristinehamns Nostalgi och nutid. Man har lite olika intressegrupper inom föreningen. I skrivande stund har de följande sektioner inom KNN paraplyet.
A9 artilleriregementet, Sjöfart, Industrihistoria, Brand-och ambulanshistoria, Veteranfordonsintresse.

Solen glänste i kapp med bilarnas lack. Många fick sig en nostalgisk tillbakablick när det såg olika bilar.


Publicerad:

Varmt och härligt på Bälgspel 2018

20 jul

Jag har tappat räkning på vilken gång i ordningen det är som jag åker hit. Men det är lika trevligt varje år. Det skulle visa sig vara lite överraskningar för mig detta år. Jag träffade nämligen på en del kompisar som spelade här som jag inte visste skulle uppträda. Det är alltid kul.

Man blir gladare och gladare när man ser att avstånden till Munkfors minskar på avståndstavlorna längs vägen. Men så till slut rullade vi in på parkeringen vid Ransäters hembygdsgård. I år hade man på fredagen bokat in Sten & Stanley som ”dragplåser”. De gjorde ett bejublat framträdande. Där det bjöd på en hel del covers som de blandat upp med sina egna hits. Ett band som verkligen är ”Stil going strong”.

Efter stund då deras framträdande var slit vandrade jag runt bland dansbanorna och fick på så sätt höra många härliga spelmanslag och dragspelsklubbar framföra ljuvliga toner. Bland annat Kristinehamns Dragspelsklubb som var mycket glada över att få se mig.

Tänk vad mycket bra musik man får uppleva här. Jag fastande för en rad olika olika gruppen som bjöd på medryckande musik och som berörde mig. ”Løvås med venner” från Norge var ett gäng som jag lyssnade på och som jag tyckte sjöng mycket fint.
”Happy Skvett” även de från norge är det alltid bra drag på. Andra grupper som jag lyssnade på var ”Thomas Tjäder med Vänner”, ”Fem om dagen” och ”Vetlanda DK”.

Sist men absolut inte minst så lyssnade jag på ”Sellmans”. Jösses vilket drag det är på dem. I gruppen finns det en del som jag känner. Bland andra Anders Björck som tidigare spelat i Mona Gs orkester, Stigge med fiolen, Conny Brodin från C-laget och en annan Conny som spelar med Diggarna. Herregud vilket tempo de håller. Inte klokt att de orkade i värmen. För att inte tala om dansarna. Oj oj oj. Svetten bara lackade om dem. Kan ju säga som så att handduk där var hårdvaluta.

Som vanligt har man en dansbana för mogendans. Där var det Holidays som stod för musiken. Full bana från start. Så härligt att höra deras nya sångare Mattias vid sångmikrofonen. Herregud vad bra den pojken sjunger. Jag vandrade runt lite och återkom med jämna mellanrum till mogenbanan och det var alltid fullknökat på golvet. Så härligt att se. Bälgspel lockar ju folk från hela norden. Och jag tror bestämt att Holidays lockade över extra många norrmän för att dansa. Så underbart.

Tack till samtliga grupper som berikade mitt besök med härlig musik. Ingen nämn ingen glömd. Vi ses nästa år igen.


Publicerad:

Dreams ställer in fler spelningar

19 jul

Dreams tvingas tyvärr ställa in fler spelningar framöver pga sjukdom.
Fredag 20 juli Malung ersätter Mannerz
Söndag 22 juli i Alingsåsparken ersätter Foxie


Publicerad: 2018-07-19 02:22:27

Matz Bladhs på banan igen

19 jul

Nu är Matz Bladhs åter på banan igen redo att ge sig ut att bjuda på sin härliga dansmusik. Nu på fredag gästar de vackra Kärrasand i Urshult och lördag minst lika vackra Upperudslogen i Molkom.


Publicerad:

Guns rosor med nytt album

17 jul

För några veckor sedan släppte Gins Rosor sitt andra album. Guns Rosor är ett ungt och moget dansband som håller dansgolven fulla i Finland. ”En dans på rosor” låter ny och fräsch på samma gång som influenserna från det klassiska dansbandssoundet kommer fram. I denna blandning av nyskrivna, klassiska och framförallt vackert framförda dansbandslåtar finns något för alla.

Följande låtar finns med på plattan.
1. Små Nära Ting (De Naere Ting)
2. När Jag Tänker På Kärlek
3. Vindarnas Melodi
4. Be My Guest
5. Än En Gång Ser Jag Rosorna Blomma
6. Du Finns I Vårt Hjärta
7. Du Gröna Dal
8. Diana
9. Du Är Min
10. Håll Mig Riktigt Hårt
11. Jag Ska Måla Hela Världen Lilla Mamma
12. Jag Kommer Aldrig Glömma Dig
13. Eternal Flame (Instrumental)
14. Hem Till Norden
15. Hjärtesår (Cry My Heart)


Publicerad: 2018-07-17 01:40:19