Callinaz svängde loss på torget i Filipstad

1 aug

Så var det åter dags för Filibjurveckan och dans på torget. I år valde man att boka in Callinaz från Skåne. Underart val. Det var ju en massa år sedan som jag såg dem live och jag har ju hört att det ändrat stil. Från att ha varit ett mogenband som låtit lite som ”alla andra” har de nu sadlat om till mer ”rockabillyinspierad” dansant musik. Och med facit i hand kan jag säga att det låter förbaskat bra. Och det märks från hjärtat att det älskar sin musik.

Det var som Olle Jönsson i Lasse Stefanz sa i en intervju. Man måste känna för den musiken man förmedlar. Man kan inte ljuga för sin publik. Och där håller jag med Olle till 100%.

Callinaz på torget blev så bra som jag hoppades på. Det var riktigt trevligt att höra hur bandet hade utvecklats sen sist jag hörde dem. Det var ju ett nytt band så att säga. Tycker att det ska behålla denna stilen och köra hårt på den och utveckla den. Många sköna låtar var det som de bjöd på.

Det var lite glest på golvet i början. Men det är det ju å andra sidan för det mesta i Filipstad. Sen efter några låtar vågar sig mer och er folk upp på golvet. Det är ju det där med att någon måste vara först. Stundtals var det riktigt trångt och härligt på dansgolvet. Mycket folk som stod runt omkring och bara diggade.

Vill du uppleva ett band som inte låter som ett i mängden skall du absolut testa en kväll till Callinaz. Du kommer absolut inte bli besviken. Det vill jag lova. Sen var det kul att snacka med sångerskan Carolina och basisten Micke. Det var ju trots allt några år sedan som vi sist hörde dem. Nu hoppas jag att de inte dröja lika länge till nästa danskväll med detta band.

Lite dansbilder blev det som vanligt. Dessa kan ni beskåda på danslogen.se samt nedaför här.


Publicerad: 2018-08-01 10:07:04