Curt Hallqvists orkester släpper nytt

16 Sep

Curt Hallqvist’s startades för 34 år sedan, då som rent mogendansband. De spelade helger för hobby, men acclererade ganska snabbt till att bli nånstans mer än deltid dvs. 3-4 spelningar i veckan. Under årens lopp har bandet haft en del medlemmar från kända band, som tex sångare från Simons, keyboardist från Sten Carlsson & salta mandlar mm. Sedan gjorde bandet ett uppehåll och startade heltids dansbandet Makers med Jan Erik Höiland under ett antal år. Kapellmästaren Curt Mikael Hallqvist kände mer att han ville fortsätta med Curt Hallqvist’s. Efter en tid med nedgångar av danser valde man att lägga bandet på hyllan ett tag för andra intressen.

Men nu sedan några år tillbaks växte intresset på nytt att starta upp orkestern igen. Vägen har inte varit lätt med att få tag på rätt musiker. Men nu så är man i full gång med rätt sättning. Inledningsvis har vi valt att jobba på tre. Man stänger dock inte dörren för en 4:e medlem. Musiken blir moget med lite modernt, lite country. En bra mix tycker bandet att det ska vara för publikens bästa.

Curt ”Mikael” Hallqvist tidigare alltid skött bokningar själ. Men märker bandet att det rullar på vill man gärna söka efter en bokningsagentur som kan ta över den biten.

Aktuellt för bandet är att man släpper sin första egna låt på singel/spotify. ”Bara om du vill” heter den med text av bandets Sångerska Gunilla Ståhlberg, För musiken svarar bandets keyboardist Patric Dimander. En väldigt fin låt som bandets hoppas mycket på. Bandet berättar att låten skrevs i början på 90 talet. Dock hade ingen lust att hjälpa till att arrangera den. Men medmusikanterna i Curt Hallqvists har trott på den och underbara Patric Dimander har gjort ett jättefint arrangmenag på den. För slutfinishen har vi haft hjälp av Per-Håkan Helén som spelar i Per Håkans. Just nu så är det nu bara slutmixningen kvar.

Curt Hallqvist’s består av
Sång/Keyboard: Gunilla Ståhlberg
Trummor/sång: Curt ”Mikael” Hallqvist
Keyboard/sång: Patric Dimander

I

Säsongsfinal på Upperudslogen med Mats Bergmans

4 Sep

Oj oj oj det vilken trevlig finalkväll det blev med Mats Bergmans på logen. Men vi tar det väl från början i vanlig ordning.

Det är alltid lite tråkigt vemodigt då man går in i augusti månad och det närmar sig säsongens sista dans säsongsavslutning vid logen. Denna sommar har först och främst varit extremt varm.Det har gjort att det varit lite lite mindre folk än normalt. Men detta fenomen har ju alla arrangörer och dansband dragits med i sommar. Upperudslogen har gästas av så många fina dansorkestrar. En del har varit där för första gången och spelat upp till dans medans andra varit här flera år på raken.

Liksom året innan var jag och min famil bjida på middag vid logen innan dansen skulle ta sin början. D>et var fint uppdukat med långbord och fina servetter. Annette inledde med att prata lite och berättade hur säsongen gått. Sedan tackade hon alla som hjälpt till på ett eller annat sätt. Speciellt ville hon tacka två pojkar som för i hennes ögon är guld värda och som betyder allt. Det var mig och broder som hon syftade på.Vi fick varsitt paket av henne innehållandes en jättefin t-shirt med Lövgrens. Det gjorde mig väldigt rörd och samtidigt glad. Roligt när folk sätter värde på det man gör.

Efter middagen blev lite prat med de övriga funktionärerna vid logen. Sen tittade Mats Bergmans förbi. Även dom var lite hungriga och bjöds av den goda buffén. Tänk om alla arrangörer var som Anette sa dem. Då skulle de rulla fram. Så man kanske ska vara glad att vissa arrangörer bara bjuder på kaffe och kaka.

Vi gick upp till entrén och betalade in oss. Nu låg en danskväll framför oss med Mats Bergmans. Vid entrén ringlade sig kön lång av danssugna människor. Det var idel glada leenden och glada skratt. ”Vem får din kärlek i natt” en lugn fin låt fick bli starten på kvällen. Efter denna låt stod hela publiken och välkomnade grabbarna med en rejäl applåd. Magnus Nyman hälsade alla varmt välkomna till denna fantastiskt fina loge. ”Det regnar mot mitt fönster” som låt nummer två och danskvällen var i gång.

Många kända ansikten på dansgolvet denna kväll. Några som åkt lite extra för att just dansa till Mats Bergmans var våra goda vänner Jessica och Märta Olsson från Uddevalla. Alltid lika trevligt när ni dyker upp.

Mats Bergmans har en bra variation på låtar och de fördelar låtarna perfekt mellan sig i bandet. Även på repan är det perfekt variation. Vissa låtar har hänt med ett tag. Men det ska de får göra. Man kan inte plocka bort dem. En av alla dem är Främling.
Dreamlover en härliga 60-talare framfördes innan det var dags att spela lite kultis. Här vid logen vill publiken ha lite gammaldans innan kvällens paus. Det blev i nämnd ordning en schottis en hambo och till sist en vals.

I pausen blev det som vanligt Anettes goda mackor. Mumsigt värre. Godare pausfika får man leta efter. Efter pausen var så dansen i gång igen. När man har roligt flyger tiden i väg. Men innan det var dags att ta farväl skulle broder och jag uppvakta arrangören.
Vi äntrade scenen för att på sedvanligt sätt tacka Annette uppvakta henne och hennes syster och hela personalen vid logen. Vi hade beställt varsin fin fotobok till de båda med dansbilder från logen genom åren. Nedanför scnen stod hela danspubliken och applåderade och gav Annette en rejäl lång varm applåd. Broder som var talare passade på att hylla grabbarna som stått på scenen i över imponerande trettio år. Detta är en av vårt lands finaste dansorkestrar. Glada lite rörda och nöjda skulle de sedan fortsätta dansen. Magnus och Mats Bergmans passade även på att tacka mig och broder för allt arbete som vi lägger ner på alla dansbanden och arrangörerna.

Så var vi till slut framme vid kvällens sista dans. Det blev som sig bör två lugnare alster. På publikens begäran blev det sedan ett extranummer. Nöjda och glada kunde jag, min bror, Annette och Marianne se tillbaka på en fin säsong vid logen. Efter en korv med bröd sade vi hej då till varandra innan vi styrde kosan hemåt Kristinehamn igen. Lite dansbilder blev det som vanligt från logen. Fler hittar ni som vanligt på danslogen.se

Sista Mona G dagen på Vallsjöbaden

3 Sep

Vallsjöbaden är ett fritidshusområde vid Vallsjöns västra strand cirka fem kilometer öster om Sävsjö. Vallsjöbadens dansbana lockar årligen mångtusentals besökare, främst i form av mogendansare. Dans samt kaféverksamhet bedrivs av nykterhetsföreningen IOGT-NTO Här har man danser varje onsdag och på utvalds söndagar även musikunderhållning.

En gäst som är ständigt återkommande här är Mona G. Hon har sin alldeles egna ag här varje år, Mona G-dagen. I år var det nog tioende året på raken som hon var här och uppträdde. Innan dess var hon är med egna bandet Mona Gs och spelade upp till dans. Nu för tiden är det en blandning av country och dansband. En mix som jag tycker passar Mona som handen i handsken.

Vallsjöbaden visade sig verkligen från sin bästa sidan denna söndag. Det var riktigt varmt. Frågan var om det var för varmt för att folket skulle orka sig ut. Med facit i hand blev det mycket folk. En av de bästa söndagarna publikmässigt.
Mona var på ett strålande humör och sken i kapp med solen.

Hon bjöd på godbitar ur sitt program ”Från Steninge till Nashville”. Ett mycket fint och varierat program med mycket musik som Mona kryddade med lite anekdoter om sitt artistliv. Mycket intressant att sitta och lyssna på. Det är ju lite annorlunda att höra låtarna när man sitter på en konsert jämfört med när man dansar. Man tar till sig låtarna på ett helt annat sätt. Och det är när man sitter och lyssnar så här som man slås av vilken lysande stjärna Mona är som textförfattare och låtkompositör.

Mona bjöd på flera låtar från sin senaste cd ”Den bästa tiden i mitt liv”. En platta som jag varmt kan rekommendera om du inte redan har den i din ägo. I en pressrelease skriver Mona bland annat följande. ”Dessa låtar är som en dagbok över mitt liv, där varje ord är sant och självupplevt. Så visst har många minnen dykt upp. Men det har varit en fantastisk känsla att få spela in dem, några av dom för första gången och några i nyinspelningar. Det känns som de har fått ett ”nytt liv”.

Det var riktigt trivsamt att höra henne framföra låtar som skrivit till några av vårt lands största dansband såsom bland andra Curt Haagers och Thorleifs. Sedan finns det låtar som Mona aldrig kommer ifrån,. Låtar som hon måste framföra vid varje spelning för att göra publiken nöjd. En av dessa är ”Dig ska jag älska all min tid”. Jag vågar nog påstå att detta är hennes största låt Med denna låten vann hon ”Se och hörs” meloditävling 1992. Unikt i sammanhanget var att hon vann både som musiker och som kompositör. Något som ingen annan mäktat med i denna tävlingen. Detta är Mammas absoluta favorit bland hennes låtar. Jag tycker också den är riktigt bra. Men den som jag tror jag rankar som nummer ett är ”Lite av din tid lite av din kärlek”. En låt som Thorleifs spelade in på en singel 1992 men som de året innan tävlat med i ”Hänt i veckans meloditävling”.

Med facit i hand blev den en mycket varm med lyckad Mona dag på Vallsjöbaden. Och nu kanske ni undrar över rubriken till inlägget. ”Sista Mona G dagen på Vallsjöbaden”. Jo det är ju faktiskt så att det var den sista Mona g-dagen. I alla fall på Vallsjöbaden. Säsongen 2018 var den sista i IOGT-NTO:s regi. Det beskedet lämnade man inför sommarpremiären på nationaldagen. Sävsjö kommun söker nu en ny arrendator för anläggningen till nästa år. Men jag är helt övertygad om att Mona G-dagen kommer leva vidare i någon form.