Festlig jubileumsdans med Kjell Dahls

14 okt

Den 16 september firade Korpens söndagsdanser 40 år. Detta resulterade i ett helsidesreportage i vår lokaltidning Nya Kristinehamns Posten. Du kan ta del av reportaget här. Lite fler bilder än de som kom med i tidningen togs. De återfinns under reportaget.


Publicerad: 2018-10-14 17:18:41

Ölme förlorade i första kvalmatchen

14 okt

Här följer några matchbilder från FC Stockholm Internazionale – IFK Ölme som spelades på ”Krillan” Kristinebergs IP i går. Det var med stor förkoppning om vinst som spelarbussen rullade mot Stockholm. Efter ett matstopp stannade bussen framför Kristinebergs IP i ett höstlikt Stockholm som visade sig från sin bästa sida.

Vi supporters som var med laddade upp med lite drickbart på Piren Restaurang och Bar som ligger ett stenkast från arenan nere vid Kristinebergs Strand. Det märkets att vi var i Stockholm när det gäller prissättningen på det drickbara. Men nöden har ingen lag.

Så slog klockan 14.00 och domaren blåste i gång matchen som kunde ha börjat roligare. Klockan han inte ens gå en minut innan FCS smällde till med 1-0 Men det fanns ingen tid för oro. Det var bra att köpa på för grabbarna. Och jag är ju en sann optimist och tänkte att detta reder vi ut så klart. Så det kändes riktigt underbart när 1-1 kom i iden 22:a minuten genom Reza Shirazi. Jubel på läktarna. Tänk vad mycket tillresta Ölmesupporters det var. i den 35 matchminuten kvitterar FCS till 2-1 genom Pedram Talebi. Detta blev även halvtidsresultatet.

Skapligt god korv i pausen som får betyget 4 av 5 möjliga. Men visst saknade man hamburgarna. Men det får vi ta igen när vi möts hemma.

Andra hallek drar igång och börjar riktigt bra. Fem minuter han gå innan det blev nätkänning igen. Marcus Gustafsson placerar in 2-2. Härligt…. Nu är det ju bara att trampa på mot en trea. Båda laget kämpar på bra. Domaren visade att han inte glömt korten hemma. Sex kort delades ut under matchen. Fördelningen var 3 gula till Ölme och 3 gula och ett rött till FCS.

I den 60 minuten sker det som inte får hända. Mål i fel mål så att säga. 3-2 genom FCS Filip Lindmark. Surt sa räven. Detta var tyvärr det resultat som blev slutresultatet. Överlag en skaplig match. FC Stockholm är ett lag som inte imponerar jättemycket som lag. Men det det finns vissa spelar som bevisar att de spelat på högre nivåer. På slutet i matchen får man själv agera lite bollkalle då deras egna blivit väldigt passiva.

Surt som bara den. Men det är bara att ta nya tag när vi möt hemma på IP. Då räcker det att vinna med 2-0 tror jag då det är flest gjorda mål på bortaplan som gäller. Det ska väl inte så svårt kan jag tycka. Men jag är ödmjuk och tar inte ut någonting i förskott.

Nu är det bara att börja ladda…. Vi ses på IP nu på lördag med avspark kl 15.00


Publicerad: