Ölme borta från kvalspel till div 2

20 okt

Känns tung att skriva rubriken. Jag satt och funderade på hur jag skulle formulera mig. Men det är som sagt ett faktum. Båda lagen spelade bra även om jag vill påstå att Ökme var snäppet bättre. Och det var även de som rättvist gjorde första målet. Men det skulle dröja 18 minuter in i andra halvlek innan matchen första mål kom. Var det Marcus Nilsson som skulle bli matchhjälte kanske? Ölme spelade riktigt bra. Och det märktes lite att det började på att bli lite irriterat i motståndarlaget.

Men säg det glädje som varar. i den 77:e minuten kvitterar FCS 1-1 genom Victor Forssell. Och där fick solen ner för ett ögonblick. Ölme krigar på fortsatt men får inte någon större utdelning. FCS börjar maska och verkar gör allt för att fördröja spelet för Ölme. Jag tänkte att det blir ju bara mer tilläggstid. På stopptid gör FCS två byten. Men tyvärr blev det inte roligare än så.

Bara att gratulera FC Stockholm för fortsatt kvalspel. Och ska man vara ärlig så har ju Ölme gjort en fantastisk säsong. Jag tror inte det var någon som räknade med kvalspel. Jag tror målsättningen var att vara med på den övre halvan av tabellen. Och det blev ju verkligen över halvan med råge. Nu får vi hoppas att stommen och de flesta i laget stannar kvar inför nästa säsong.

ö


Publicerad: 2018-10-20 00:48:20

Casanovas med ny platta i november

20 okt

Så här stiligt ser omslaget ut till Casanovas kommande platta som släpps den 16 november.

Casanovas har återigen haft ett enormt år bakom sig. Publikrekorden har haglat över dem och bandet har spelat inför fulla hus från norr till söder. Dessutom har Henrik vunnit Guldklaven för årets sångare, de har haft två låtar på P4’s spellista och varit grammisnominerade för sitt senaste album. Så att det går bra för kvartetten är ett understatement.

Nu är bandet äntligen tillbaka med ett nytt album. Ett album som är på bredden fyllt med kanonlåtar för både party och danskvällar. Ett gäng nyskrivna låtar från Sethsson i bandet och låtskrivare som Nisse Hellberg för att nämna en till ett gäng covers som bandet valt ut på ett smart sätt och ”Casanovifierat”. För är det något bandet är bra på så är det just att sätta sin prägel på musiken och soundet. Och det är väl en av anledningarna till bandets popularitet.

Att de satt en helt ny standard på den moderna dansbandsmusiken och att de har ett sound som inget annat band. Det ihop med att de vågar ta ut svängarna och inte dra sig för att plocka in lite klassiker och prodda upp dom till moderna dansdängor är nog svaret på varför de streamar uppemot 10 miljoner på Spotify och att deras förra platta ”Ut i livet” är slutsåld.


Publicerad: