Lördag med brorsan

22 dec

I dag blev den en tur med brorsan för lite julklappsinköp till mor och far. Det började med ett besök hos Lev Vackert i Kristinehamn. Lev Vackert är en inredningsbutik som öppnade 2011 i Kristinehamn. Finns på Ö Lötgatan 5 i Kristinehamns äldsta hus från 1600 talet. Här finner du alltifrån små och stora möbler, dekorationer, presentartiklar, trädgårdsprodukter, inredning för de små, ett litet sortiment av välvalda spatillbehör och blommor, kläder för dam och barn, annorlunda skafferi varor, fika till konfekt med mera. Mycket trevlig presentbutik väl värd ett besök.

Efter detta blev det besök i några av butikerna längs Kungsgatan och några andra centrumbutiker som inte ligger längs Kungsgatan. Man vill ju inte avslöja allt för mycket av vad man ev köpt och vart man varit och köpt.

Sen blev det ett besök på glasbanken för min del. Det är lite lustigt kom jag att tänka på. Folk gnäller i bland över långa köer på ICA men på Systembolaget är det knappt ingen som opponerar sig mot att få köa lite. Lustigt det där.

Man blir lätt hungrig av att gå runt på stan. Efter att ha lyssnat en sväng på Frälsningsarmén som bjöd på lite julstämning blev det ett besök hos Tham på restaurang LA Cusina. Underbart god mat i trevlig miljö. Oj vad gott det var. Rekommenderas starkt!!!

När vi kände oss klara med inköpen begav vi oss hem igen.


Publicerad: 2018-12-22 22:13:44

Knastret – En oas för skivälskare

22 dec

Jag vill slå ett slag och göra reklam för Knastret i Karlstad. Knastret är en trevlig skivbutik belägen i centrala Karlstad. De både köper, byter och säljer begagnade vinyl och cd-skivor. Butiken som har funnit i 28 år. Det är i källarlokalen på Östra Torggatan i Karlstad som Tore Johansson och Klaus Pedersen säljer skivor.

För den som aldrig varit här kan ingången kännas lite skum. När jag på facebook visade en bild på entrén så trodde en del att jag var väg att besöka någon barnförbjuden verksamhet en bordell eller liknande. Men detta är så mycket bättre. Detta är en guldkriva för de som samlar på skivor. Ett stort plus är att de har mycket bra priser på sina skivor. Här kan man hitta allt från tiokronorsvinyl till lite dyrare rariteter. Cd, vinyl och ett och annat kassettband med. Det finns även lite serietidningar och en hylla för musik DVD. Något som är kul är att det har en hel del lokal musik hör. Demos och lite annat smått och gott.

Även om de inte har så mycket dansband har de trots allt en del annan musik som tilltalar mig. Tro det eller ej. För det mesta när jag är här slinker det med någon eller några skivor med hem.

Så oavsett du är samlare eller inte så kan jag rekommendera Knastret.
Öppettiderna är helgfria vardagar 12.00 – 18.00 Lördagar 10.00 – 14.00 Söndagar har man stängt. Östra Torggatan 10 är adressen inne på gården. Från gatan ser man den klassiska lilla gatuprataren i trä.


Publicerad: