800 dansade in nyåret med Donnez

8 jan

Det blev en makalös dansfest i Brunnsparken tillsammans med Donnez och 800 glada nyårsdansare. Att fira nyår i Brunnsparken är en mångårig tradition och sen 2016 är det tradition att Donnez orkester svarat för dansmusiken. Så var det även i år. Ett Donnez som verkar så publikrekord vart dom än far fram i Sverige. Sen Donnez började spela i Brunnsparken på nyår verkar det som att det bara kommer mer och mer folk för varje år.
Efter en googling ser jag att man kan ta in 1400 så det fanns bred marginal till att in mer danspublik.

Festfina for vi i väg i sakta mak till Örebro och Brunnsparken. Det var en lång kö utanför av glada nyårsfirare. Då vi förköpt biljett behövde vi inte köa speciellt länge för att ta oss in. I entrén stod Oscar Klemo som är Verksamhetsutvecklare och hälsade oss välkomna medans han kontrollerade våra biljetter.

Man hade som vanligt gjort lokalen extra fin och pyntat med ballonger, girlanger och serpentiner. Det var många i publiken som man kände igen som var där och dansade. Bland annat ett mycket trevligt par från Otterbäcken som brukar vara mycket på dans. Chris-Lennart från Kumla var även han på plats och hade intagit position på scenkanten.

Grabbarna i Donnez äntrade scenen till publikens jubel. De var klädda i blåa fina skjortor och mörka byxor. Några hade kavaj och några väst. Såg stiligt ut. Många i publiken var också extra festklädda. Men som alltid är det några som utmärker sig och tar nyårsafton som ett träningspass på gymmet och klär sig därefter. Men men.. det är ju upp till var och en även om jag anser det är respektlöst mot andra som är där och faktiskt lagt ner sig lite på klädvalet.

Donnez var som vanligt på ett sjuhelsikes spelhumör denna nyårsafton. Prick klockan åtta räknade Kenneth Marins in till aftonens första dans. Det var en fröjd att se hur det stora dansgolvet på 660 kvadratmeter fylldes med glada dansare. Eftersom grabbarna skulle spela ända fram till klockan ett hade man förlagt kvällen till två pausar.

Vid tolvslaget blev det skålande i lite cider. Tillsammans med Donnez sjöng vi Sveriges nationalsång. Sedan så höll Oscar Klemo som är Verksamhetsutvecklare ett litet tal till oss danspublik. Han berättade att man fortsätter arrangera dans som tidigare med trivseldans på tisdagseftermiddagarna och kvällsdans på lördagar. De har även en del nya ideér som de kommer sjösätta under året. Exakt vad det blir kommer vi som publik märkta under året.

Att arrangera dans på nyårsafton är mångårig tradition men för den skull inget som sköter sig av sig själv. Det krävs att man väljer orkester med omsorg,en orkester som vet vad som krävs för att möta den publik man har och som står för den kvalité som man eftersträvar. Därför är man oerhört tacksamma att just Donnez även detta år ville lämna nära och kära hemma för att fira nyår med oss i Brunnsparken.

Avslutningsvis vill jag tacka alla i personalen på Brunnsparken samt Donnez orkester och den trevliga danspubliken för en trivsam nyårsafton. Om ni undrar varför det enbart är bilder på orkestern beror det på att man i Brunnsparken har ett förbud mot fotografering av danspubliken. Men ni måste väl ändå hålla med om att Donnezgrabbarna är lika trevliga på bild.


Publicerad: 2019-01-08 00:38:46