Publikrekord när Moga Män gästade Mariestad

1 apr

Jag har skrivit det förr och skriver det igen. Karlsholme Folkets Park måste nog vara Sveriges vackraste belägna park intill Vänerns vackra strand i Mariestad. Och finare blev det efter renoveringen som de gjort de senaste åren.

Denna onsdag när broder och jag tog bilen och styrde kosan mot denna vackra pärla var det PRO Mariestad som höll sin populära trivseldans. På scenen stod Mogna Män. Ett grupp som ett består av tre mogna dansbandsrävar. De har tidigare spelat i band som Bengt Hennings, Tommy Elfs, Chiquita, Five Teddys för att bara nämna några band.

Bandet spelar mest i västra Götaland regionen där de är omåttligt populära i dessa trakter. Och det visade sig på publiktillströmningen. De skulle visa sig vara säsongsrekord. Inte illa grabbar.

Grabbarna har en riktigt trivsam repertoar som tilltalar mig. Evergreens blandat med nyare alster, kultisdans och instrumentala godingar i en härlig mix. Det märks att det är tre rutinerade grabbar som vet vad publiken vill ha. Mycket applåder mellan låtarna och publikkontakt. Det är A och O under en kväll tycker jag.

Kjell varm röst som man inte kan göra något annat än att älska. Kenneth sjunger mycket bra han med liksom Roland. Roland briljerar även med sitt underbara saxspel under kvällen. Få blåser sax som honom. Det låter helt underbart. Och detta verkade även publiken gilla.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på danslogens egen site. Sen försöker jag ofta få till lite gruppbilder på banden. Dessa brukar jag använda i en dansbandsalmanacka som jag brukar göra i slutet av året. Och då kan det ju vara bra att ha lite bilder att variera sig med.

Slutligen vill jag tacka Mogna Män och PRO Mariestad för en riktigt mysig kväll. Vi ses igen till hösten till igen om inte tidigare i sommar. Nu fick ju en spelplan så vi kanske dyker upp när ni minst anar det grabbar.


Publicerad: 2019-04-01 22:52:21