Trevlig musikafton med Trio med Bumba

30 aug

I dag blev det en sväng till Granbergsdals hytta för att lyssna på ett stycke svensk musikhistoria. Ett dansband som lyder under namnet Trio med Bumba.

Trio me’ Bumba är en svensk musikgrupp som bildades i maj 1957 på Söder i Stockholm. Medlemmarna sedan start har varit Jan Harg, Bertil Lindblom, Tommy Wener och Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist. Sångaren Tommy Wener avled 2002 och ersattes av Rolf Larsson.

Trio me’ Bumba var som störst under 1960-talet då de tävlade om publikens gunst mot andra populära orkestrar som Sven-Ingvars och Sten & Stanley. De slog igenom 1963 med Spel-Olles gånglåt som låg 30 veckor på Svensktoppen

Gruppen har spelat in över 250 melodier på skiva och belönats med ett flertal guldskivor. Deras mest kända låt är Man ska leva för varandra som utkom på singel 1968.

Dessvärre var inte vädergudarna på våran sida idag. Regnetöste ner som bara den innan deras spelning. Men lagom till att klockan slog tre och de skulle börja så började det spricka upp igen och solen började kämpa sig igenom.

Men det var inte enbart Trio med Bumba som underhöll och bjöd på trevlig musik. Det musikaliska programmet var uppdelat i två delar. I första delen fick vi höra Carl Erik Thörn. Han turnerar land och rike runt igen för fullt. Sedan 2011 tillsammans med sin fru, Adorena Thörn. Sedan 2017 bjöd han in ”Trio Me’ Bumba” att vara med på deras turneer. Så då kan ni tänka er att det blev en riktigt blandat program. Carl-Erik och hans fru sjöng fantastiskt bra åbde var för sig och tillsammans.

Norrlänningen Carl Erik Thörn började sin artistverksamhet med att vinna titeln, ”Norrlands bästa vokalist”. Han gick vidare via Radio och TV och är numera en rutinerad och efterfrågad svensktoppsartist. Han var enormt stor på 60- och 70- talet. Några av hans mest kända låtar som han bjöd på är ”Säg Vackra Små Ord Till Mej”,”Du Var Mitt Liv” och kanske hans mest kända ”Jag Vill Dansa Med Dig”.

Efter pausen var det dags för Trio med Bumba att göra entré. Det blev en massa härlig musik och en hel del anekdoter från olika spelningar som de varit med om. Självklart bjöd de på några sina absolut största låtar ”Man ska leva för varandra”, ”Välj dina ord” och ”Spel-Olles gånglåt”. Det var många i publiken som hade goda minnen från danskvällar tillsammans med Trio med Bumba. Jag tror banne mig att det spelat i nästan varenda folkpark, folkets hus och festplats som finns i Sverige. När de började sitt turnerade for de runt i en Volvo ”Droska”. Efter det blev det några busar innan man de sista åren som turnerade orkester körde med släp, 1985-2011.

Det hela artade sig till en mycket trevlig musikalisk eftermiddag vid Granbergsdals Hytta. Gott fika fans det att inhandla i pausen. Och vädret, ja det blev ju bra till slut.


Publicerad: 2019-08-30 17:22:44

Pizzakväll vid Visnum Kils hembygsgård

26 aug

Här följer några bilder från en trevlig kväll lite söder om Kristinehamn. En tur till Visnums-Kils Hembygdsgård. Här håller Visnums & Visnums-Kils Hembygdsförening pizzakvällar några torsdagar under sommaren. Riktigt mysigt. De goda pizzorna bakas i en barnstuga, där man eldar i en ung.

Man bestämmer helt själv vad man vill ha på sin pizza. Smakar riktigt riktigt gått måste jag säga. Att sitta ute i den trivsamma miljön gör ju sitt till också.

Så har du vägarna förbi nästa sommar så kan jag varmt rekommendera detta. Se deras hemsida vilka dagar de har ”pizzerian” öppen.


Publicerad: 2019-08-26 19:07:27

På trevliga Mullhytte marknad

25 aug

Marknader är alltid trevliga. Speciellt nya marknader som man aldrig varit på tidigare. Denna soliga dag bar det av till Mullhyttan och dess marknad.

Detta är västernärkes stora folkfest mitt i sommaren. Det lilla samhället Mullhyttan, fyra mil sydväst om Örebro, besöks då av ca 15.000 personer under två dagar. Marknaden är ett samarbete mellan två av Mullhyttans föreningar, nämligen idrottsföreningen och bygdeföreningen. Marknadsområdet ligger vackert vid Kvarndammen, Mullån och Hyttebacken, där de också mal mjöl i egen kvarn och bakar i bagarstugan.

Det var i mitt tycke en mysig marknad som förutom vanliga marknadsknallar innehöll med en massa hantverkare med som sålde fina saker. Det gjorde marknaden lite speciell. Underhållning fanns det också. Det var dansbandsmusikern Lennart Erlandsson från Degerfors som var på plats och underhöll och slde skivor. Jag köpte så klart två olika skivor med honom. I en av hans pausar snackade jag lite med honom. Han åker ut och spelardansmusik som underhållningsmusik och även spelar upp till dans. Mycket trevlig herre som jag kan rekommendera.

Efter att vi strosat runt på marknaden ett tag kände vi oss mätta på marknaden. Desstom er hungriga på mat kände vi oss. Så det blev av vi ”brände i väg” mot en av Sveriges bästa vägkrogar. Restaurang Brändåsen som finns i korsningen mellan E20 och riksväg 50
Flera av mina turnerade dansbandsvänner har pratat så gott om detta ställe så vi var bara tvungna att testa det om det var så fantastiskt som de sagt. Och svaret är JA. Det var underbar mat och snyggt upplagt. Inte uppslevat som det kan bli på en del andra ställen. Som om de utfodrar djur. Här var det snyggt, rent och proffsigt bemötande. Stället och maten får av mig 10 guldgafflar av 10 möjliga. Hit åker jag gärna och äter igen om jag har vägarna förbi eller är i närheten.


Publicerad: 2019-08-25 18:23:09

Ölme kryssade mot Säffle FF

24 aug

Personligen tycker jag inte att Säffle FF var något som stack ut på planen. Och det såg ut som att Ölme skulle kamma hem dagens trepoängare. I stället kom en kalldusch på Säffle FF på stopptid kvitterade till 2-2 Surt sa räven. Men bara att ta nya tag inför kommande matcher. Delger er nedan lite fler bilder från matchen.


Publicerad: 2019-08-24 17:19:09

Trivsam dans med Samzons i Degerfors

23 aug

Denna onsdag vaer det så dags för lite dans igen i Degerforsparken. Banden som svarade för musiken var Samzons från Kimstad som ligger utanför Norrköping. Dagen till ära hade en ny trummis med sig som gjort sitt första jobb med bandet. Det är Alexander Kempe som är en ung driver trummis som verkligen brinner för detta med dansband.

De började kvällen med Sylvia Vrethammars ”Tycker om dig”. Kunde inte bli en bättre start på dansen i Degerfors. Mycket applåder blev det som vanligt. Härligt grabbar. Ni vet precis hur en slipsten skall dras. Den ena goa dansmelodin avlöste den andra. Inte en enda dålig låt på hela kvällen.

Som jag berättade så hade de en ny trummis med sig vid namn Alexander Kempe som skötte sig med den äran. De övriga medlemmarna Jerzey Gancarz , Conny Admasson och Krister skötte även de sig med den äran som vanligt.

Många goa låtar bjöd grabbarna på. Som vanligt ett härlig mix med härliga låtar både instrumentala och med sång. Dubbla saxar är det inte många som har. Det är en fröjd för örat att höra Jerzy Gancarz och Christer Karlsson spela instrumentalt. Både ag och min mor fick våra favoritlåtar spelade för oss. ”När drömmarnas tid är förbi” av Mona Gustafsson och ”Du läser mellan raderna Carina” av Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord. Tackar för det grabbar.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Vill som vanligt tacka samtliga inblandade för en trevlig danskväll. Och Grattis Samzons till er nya fynd bakom trummorna.


Publicerad: 2019-08-23 13:42:49

Karsefors festplats ställer in danskvällar

21 aug

Karsefors festplats meddelar att man ställer in två danskvällar.
Dwr är danserna den 22 augusti med Rent Drag och den 29 augusti med C-laget som ställs in


Publicerad: 2019-08-21 23:52:46

Samzons med ny trummis

20 aug

Alexander Kempe heter Samzons nya trumslagare. Alexander är en ung kille som verkligen brinner för dansmusik och som har stort intresse för genren.

Tidigare har Alexander gjort några inhopp i Mats Bergmans orkester.

Alexander gjorde sin debut vid bandet spelning i Folkets Park Degerfors den 14 augusti 2019


Publicerad: 2019-08-20 23:48:34

Morgan är Highlights nya sångare

19 aug

Efter att Adam slutat i Highlights har det spekulerats i vem som blir hans ersättare. Nu kan vi berätta att det är bandets nya sångare i Highlights är Morgan Sjogerlöv, som tidigare var med i Finix. Vi önskar honom lycka till med nya jobbet.


Publicerad: 2019-08-19 23:44:20

Wahlströms ställer in i Mörrum

18 aug

På grund av sjukdom tvingas Wahlströms ställa in sin spelning idag den 18 augusti i Mörrums Folkets Park
Inget ersättningsband, så dansen här helt inställd.


Publicerad: 2019-08-18 23:28:08

PG ny medlem i Sounders

17 aug

Sounders meddelar att de har bytt medlemmar. Gunnar ”P-G” Einarsson är ny medlem i bandet. Han har tidigare varit medlem i bland annat Junix och Gideons. Han härstammar från Värmland där man spelat i en rad olika band. I Sounders kommer kommer han att spela saxofon, flöjt, gitarr, dragspel och keyboard.
Hans premiärspelning gick av stapeln den 11 augusti på Stommens loge.


Publicerad: 2019-08-17 23:18:29

Tommys premiärspelade på Upperudslogen

15 aug

Oj så vi har längtat efter denna danskväll vid Upperudslogen. Danskvällen då vi skulle få celebert besök från Finland i form av Tommys fina orkester. Så kul att åter få både se och träffa Tommys grabbarna Tom, Affe, Markus och Kent igen. Nästa år är det fyrtio år sedan Hans Martin startade denna fina dansorkester. När Hans slutade som sångare tog Tom över och har fört arvet vidare i samma stil. Dyngmogen dansmusik som de kallar det själva.

Vi hälsade på bandet och snackade lite. Sedan tändes lamporna och Affe räknade in till kvällens första dans. ”Har du en vän du kan väcka mitt i natten” fick inleda aftonens dans. Oj oj oj vilka applåder de fick efter första låten. Vart skall detta sluta tänkte jag. Tom tog till ordna och berättade om Vilket fantastiskt mottagande de fått när de kom till logen. Så kul att få komma till denna fina dansloge. ”En kvinna värd att älska” som låt nummer två och dansen var i gång.

Att publiken gillade det som hörde gick inte att ta miste på. Mycket applåder mellan låtarna. Det är precis så som det skall vara. Tommys levererade med besked kan man säga. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. De bjöd på flera av sista största hits. ”En dag i taget” som blev framröstad till alla tiders finlandssvenska dansbandslåt av radio vegas lyssnare i Finland. En vacker låt skriven av Peter Grundström, och Camilla Andersson. Självklart bjöd de även på sin största hit från 1991 ”Vår Dotter” som Hans och Gunborg Martin skrivit. Den sistnämnda fick de spela två gånger under kvällen.

Sen var det dags för Markus att sjunga lite. Sedan var det dags för lite gammaldans innan kvällens paus. I pausen blev som vanligt kalasande på Anettes goda mackor och lite fika med orkestern. Grabbarna berättade hur bortskämda de hade blivit med all mat och fika innan dansen. Men det är så det är att komma till Upperudslogen. Här vet man hur man tar hand om orkestrarna på bästa sätt för att få dem att trivas.

Till denna dansen hade det kommit både långväga och kortväga gäster. Några som hade åkt extra långt var våra vänner Jessica och Märta från Uddevalla. Så härligt att ses igen. Så var det dags för Tommys att åter börja spela efter pausen. Det blev ”Till min kära” av Peter Grundström och sedan ”Är du min älskling än” som Janne Önnerud gjorde känd.

Sedan bjöd Tom på en underbar låt som heter ”Sacrifice” som Elton John spelat in. Här visade Affe bakom trummorna upp sina akrobatiska konster när han snurrade på trumpinnarna och skojade friskt. Det är precis sådana här danskvällar man aldrig önskade tog slut.

”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” av William Kristoffersen från norska Ole Ivars med svensk text av Stefan Andersson som en gång var medlem i bandet fick de spela på begäran. De fick även på publikens och arrangörens begäran spela ”Vår dotter” en gång till. Och ännu en gång fick de stående ovationer av publiken. Sedan följde titelspåret från deras senaste skiva bjöd de på Våga vinna.

När de sista tonerna av kvällens sista dans ebbat ut blev det stående ovantioner som resulterade i ett extranummer. Oj oj oj vilket mottagande som vi fått sa Tom Käldström gitarrist, sångare och saxofonist. Trummisen Affe Tuomela, basisten Kent Vikstrand och keyboardisten Markus Stara höll med. Jag vill av hela mitt hjärta Tacka Tommys för en underbar kväll vid logen.


Publicerad: 2019-08-15 13:34:47

Sannex söker basist

15 aug

Sannex är på jakt efter en ny basist då Jon-Emil Oskarsson slutat i bandet

Så här skriver bandet på facebook:

”Som de flesta vet så har vår basist Jon-Emil slutat och under sommarturnén har vi haft vår vän Alexander Walldén som vikarie.
Efter vår medverkan i SVT så fick vi många mail från basister som sökte jobbet spontant och även om vi har en pågående intern dialog så vill vi nu ge chansen till er som tror ni skulle passa som turnerande basist i ett hårt arbetande band som Sannex.
Några grundkriterier finns bortsett ifrån att du behöver vara en duktig musiker och fungera bra i en grupp.
Du behöver vara på de klara med vad det innebär att turnera och resa mycket, du behöver ha eller kunna ta C-kort och vara beredd att dela rollen som chaufför, vara beredd på övriga ansvarsområden och på att spela i ett band som alltid ger allt och siktar mot stjärnorna.
Önskvärd ålder är från 20 och uppåt 40-45 år men den totala bilden är såklart viktigast.
Tror du att du är rätt för jobbet så skicka ett mail till info@sannex.nu med kort info om dig själv, meriter, ålder och bild så börjar vi en första process därifrån.
Vi hörs på vägen /Andreas och Sannex”


Publicerad:

Med Gideons i Degerforsparken

14 aug

Kan det bli för mycket Gideons? Nu är det tredje gången på kort tid som jag träffar grabbarna. Robban som spelar gitarr och sax skojade och sa att vi får sluta ses på det här sättet. Skämt å sido är det kul när man träffar band som man annars inte ser så ofta.

I år var det hela bandet som spelade i parken. Förra året var dom en trio pga sjukdom. Men i år var alla pigga och fräscha och laddade till tänderna. För er som undrar vilka som var laddade så var det Robert Hallblad som trakterar sax, gitarr, dragspel och svarar för en del av sången, Peter Berg som svarar för sång och bas, Conny Eriksson som trummar och sjunger samt Hans Östlund som spelar klaviatur och gitarr. Där ärade folk har ni Gideons laguppställning 2019.

När man varit ute såpass mycket som man varit på Gideons lär man sig bandet repa rätt snabbt. Men det som är lite irriterande är att man hör bra låtar som inte vet vem som gjort i original eller spelat in på platta. Men jag har rett ut två låtar som jag undrat över som Gideons gör och som jag tycker är så himla bra. Det lär ”Du bara du” som är en Sannex låt som spelade in på albumet ”Kärlekens klockor” 1994. Sedan en låt som heter ”Välkommen in i mitt liv” som fann på nätet med Thor Erics i ett inslag från Bingolotto. Två riktigt bra låtar. Men de har massor med bra låtar Gideons. Kul att de lite då och då stoppar in en ny låt lite här och där.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Kvällen i Degerfors blev som alltid trevlig med mycket dansant publik som visade uppskattning under hela kvällen. Goa danslåtar hela kvällen. Det kan inte bättre bli. Vill ta tillfället i akt och tacka Gideons för alla spelningar den senaste tiden. Nu får vi se vart vi ses nästa gång. Vi dyker upp där ni minst anar det.


Publicerad: 2019-08-14 13:21:19

Med Gideons på Djäkneberget

12 aug

Från en annan danskväll till en annan. Jag hade långt tillbaka sett att mina vänner i Gideons orkester skulle spela upp till dans på Djäkneberget i Västerås denna onsdag. Samma onsdag som Matz Rogers spelade i Kolbäcksparken. Sagt och gjort så ringde jag och bokade hotell i Västerås och drog dit. Jag hade ringt hotellet innan och gjort klart att vi kunde komma och checka in efter klockan sex.

Sommarvärmen med tillhörande sol och klarblå himmel prydde denna trevliga kväll. Eftersom vi bodde centralt så blev det en lagom promenad upp på berget. Dock var GPS:en i mobilen inte på min sida så det blev några extra steg. Men vad gör det? Man får ju se fina Västerås. Denna gång hittade vi annan väg upp till berget. Det var en underbar syn att se Peter och de andra medlemmarnas miner på när jag gick framåt dansbanan. Alltid lika kul att överraska.

Djäkneberget är en riktigt underbar oas mitt i Västerås. Här arrangerar Djäknebergets Restaurang med stöd av Kultur-, idrotts – och fritidsförvaltningen dans varje onsdag under sommaren till populära orkestrar. Denna onsdag var det således dom trevliga grabbarna i Gideons från Eskilstuna som stod på scenen.

Just idag märktes det att det publiken ville ha mycket bugg. Det var mycket folk som hade tröjor med loggan Mälardalens dansklubb på. Härligt att se alla duktiga dansare på golvet.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

I pausen blev det god hamburgare som vi kalasade på. Det smakade mycket bra. Maten här på Djäknebergets restaurang håller yttersta toppklass. Så har du vägarna förbi när det inte är dans rekommenderas en middag här.

Efter pausen var det sedan full fart på dansen fram till klockan 22.00 då det var dags att runda av med sista dansen. Jag tycker dessa danser är mycket trevliga. Tillgängliga för alla. Det finns de som bara sitter och tar en fika och njuter av musiken och de som dansar från första till sista dans. Tack Gideons för en trevlig danskväll.


Publicerad: 2019-08-12 12:40:31

Mitt premiärbesök i Kolbäcksparken

12 aug

På vintern finns det gott om trevliga dansställen i Västmanland, men på sommaren är det sämre ställt. Det tog PRO Kolbäck fasta på och började arrangera danskvällar i den egna folkparken Kolbäcksparken.

Den gamla välbevarade parken har blivit Mälardalens populäraste träffpunkt för dansglada pensionärer som vallfärdar hit varje onsdag i mitten av maj till början av september. I år är 27:e året som föreningen arrangerar sina sommardanser. Och trots att man hållit på så länge är det fler och fler som upptäcker att det här är ett ställe som man gärna återkommer till.

Just denna onsdag då jag besöker parken är det Matz Rogers från Sunne som svarar för dansmusiken. När jag anländer till parken möts jag av en välfylld parkering. Detta kan bli en riktigt trevlig eftermiddag, vilket det också blev med facit i hand. Kön till entrén ringlade sig lång. Det är alltid trevligt att besöka nya ställen för att se hur det fungerar.

Grabbarna i Matz Rogers blev riktigt förvånade över att se mig och min familj på plats i parken. Alltid kul att överraska. Klockan närmade sig halv två och det var så dags för grabbarna att beträda scenen i den vackra rotundan. Innan de började steg arrangören upp och hälsa alla välkomna till dansen. Gensvaret blev en rejäl applåd till dessa trevliga herrar från Fryksdalen.

En och annan värmlänning skymtar förbi på dansgolvet. Det är en och annan som man känner igen från dansgolven där hemma i Värmland. Det är ett tecken på att Matz Rogers är populära. Och det skulle visa sig bli en av säsongens hitintills bästa publiksiffror. Mycket publik ger klirr i kassan för föreningen. Danserna är föreningens största inkomstkälla. Det ger dem möjlighet att driva en bra verksamhet andra delar av året då inte dansen är i fokus.

Kolbäcksparken är en fin välbevarad park som till större delen sköts om att PRO. Fram på vårkanten ser man till att göra parken fin inför kommande säsong, ställer ut möbler och gör parken redo för sommarens danser. I oktober hjälps man åt att stänga parken inför vintern då man bland annat räfsar löv.

I pausen kan man köpa gott fika i den fina cafébyggnaden som bara är några år gammal.
Den gamla gick inte att använda, bland annat på grund av mögel. Därför satsade Hallstahammars kommun fyra miljoner kronor på att bygga en nytt likadant. Jättekul att det satsas på att bevara denna fina park. Vill man förbeställa sitt fika gör man det innan dansens början. Då är det bara att i pausen gå och sätta sig till dukat bort. Mycket smart idé.

Som jag skrev tidigare är det mesta i parken i gott skick. Men blickar man bort på teatern ser det lite värre ut. Avspärrningar för att hindra besökare vittnar om att konditionen nog inte är så god. Vi får hoppas att någon förbarmar sig även över denna delen

Här i Kolbäcksparken satsar man på populära orkestrar som spelar dansvänlig mogen dansmusik. De skall även kunna spela gammaldans då de här dansar fyra moderna och en gammaldans. Och hålla kollen på detta gör publiken genom en skylt som visar vad nästa dans blir. Ett axplock av orkestrarna som spelat och som kommer spela i Kolbäck under säsongen kan nämnas Gideons och Junix från Eskilstuna, Rose-Maries från Kalmar, Samzons från Norrköping, Hedins från Ängelholm, Sandins från Karlstad, Lövgrens från Söderköping, Micke Ahlgrens från Enköping och Ola & Jag som kommer från Skälevad utanför Örnsköldsvik. Med andra ord är det stor geografisk spridning på banden.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Slutligen så var det dags för bandet att spela upp till sista dansen. Mycket applåder fick de för denna trevliga eftermiddag. Det blev som vanligt lite snack med bandet efteråt innan det bar i väg mot Västerås och danskväll nummer två denna dag.


Publicerad: