Ny danslokal för PRO-dansen i Borlänge

12 nov

Från och med 30/4 2019 är Kulturhuset Forum av Unga Örnar försatt i konkurs. Dansverksamheten som PRO arrangerat har drivits vidare i deras egen regi under hösten. Men snart är det slut med det. Den 8 december arrangeras den sista dansen på Forum Kvarnsveden då Pär Norlings orkester spelar upp till dans.

Men misströsta inte. PRO kommer fortsätta arrangera sina danser. Dock ändrar man lokal dag och tid. Ny lokal är Svanen Hesseliusgatan i Borlänge. Dagen är tisdagar och tiden blir 14.00 – 17.30 Premiär blir det 14 januari då Jonnys spelar upp till dans.

Följande band spelar upp till vårens danser
14/1 Jonnys
28/1 Thomas & CO
11/2 Remix
25/2 Hedins
10/3 Edwings
24/3 Holens
07/4 Kalle& Stefans
21/4 Junix
05/5 Kjell Dahls


Publicerad: 2019-11-12 16:35:55

Martinez släpper Änglar i snön

11 nov

Det är många dansband som släpper julsinglar. Nästa i raden är Sundsvallsbandet Martinez. Den 22:e november släpper de sin nya jullåt ”Änglar i snön” på Spotify!


Publicerad: 2019-11-11 20:29:03

Donnez med ny musik

10 nov

Snart är Donnez tillbaka med ny musik Den 22/11 släpps två helt färska låtar på Spotify.

Den ena är en bugg dänga från Andreas Juhlin och Ulf Georgsson ”Innnan sista tåget går” framförd av Andy på sång som även sedan en tid sitter bakom trummorna igen.

Den andra är signerad Donne som även hörs bakom sång micken på ”Det va på tiden”


Publicerad: 2019-11-10 20:05:41

I Juletid lanserar nya stjärnan Debbie Louise!

9 nov

I årets upplaga av I juletid kommer publiken få nöjet att knyta bekantskap med ett helt nytt ansikte. Debbie Louise. Men Debbie Louise är dock långt ifrån någon nybörjare i branschen. Även om årets version av I juletid blir Debbies riktiga debut i de här sammanhangen, så har hon redan fått känna på hetluften när hon under tidigare I Juletid-upplagor med kort varsel fått hoppa in som vikarie för Elisa Lindström (2014) och nu senast Christer Sjögren. Inhopp där hon med sin stora röst och personlighet charmade publiken. Men nu ser hon fram emot att ta ordinarie plats längst fram i rampljuset och sprida glädje och julefrid. Liksom tidigare år är givetvis Magnus Johansson och Marcos Ubeda med som vanligt, samt en rad lokala körer och i några fall även musikkårer.

Det kommer att bli dryga 50 I Juletid-konserter från Trelleborg i söder till Örnsköldsvik i norr.

Turnédatum finner du på https://billyheil.se/i-juletid/


Publicerad: 2019-11-09 19:58:08

Donnez 20 år

7 nov

Den 7 mars 2020 firar Donnez 20 årsjubileum. Det kommer man fira med pompa och ståt på det klassiska danspalatset Ekebo i Munkaljungby. Nu arrangerar Donnez fanclub bussresa från Stockholm och stannar på diverse platser på väg ner. Ring och boka er plats om du inte själv har möjligheten att ta dig dit.


Publicerad: 2019-11-07 19:44:35

The farvel tour och 60-års jubileum för Flamingokvintetten

6 nov

Flamingokvintetten hälsar alla välkomna till bandets 60-årsjubileum och turné 2020 och samtidigt som en era närma sig sitt slut. Någonstans har ju vägarna en ända. När Hasse Carlsson, Dennis Janebrink, Stefan Kardebratt, Douglas Möller och Ulf Georgsson nu packar bussen med samlade minnen från sina snart 200 succékonserter för slutsålda hus och 60 år på landets alla scener är det med ”The Farewell Tour”.

Någon kallade Flamingokvintetten dansbandens Rolling Stones – kanske för att de alltid gjort precis som de tyckt passat bra för deras musik och framför allt ett låtval de gjort för att de gillar just dessa låtar. Behövde inte alltid nödvändigtvis gå att dansa till men blev ”kultlåtar” ändå. Hasse Carlsson som ju fortfarande har sin ”guldstrupe” kvar trots att han fyller 75 år 2019 och Dennis Janebrink, 73 år, lika ungdomligt glad och positiv som alltid är de två som var med när bandet startade. Stefan Kardebratt (keyboard) firar 2020 15 år i bandet, Douglas Möller (gitarr) hämtades från The Spotnicks 2008. Trummisen och schlagerfestivaltextförfattaren Ulf Georgsson tog över ”stockarna” 2014.

Vad bjuder bandet på i denna konsertturné under 2020? Jo, samlade anekdoter, det bästa från alla dessa föreställningar och ett helt gäng ”grymma” Flamingolåtar. En låtkatalog som lätt svämmar över. Varmt välkomna.

Källa: Flamingokvintetten


Publicerad: 2019-11-06 19:32:05

Julkonsert med Sigfridssons

5 nov

Vill man uppleva trevlig julkonsert med Familken Sigfridsson får man skynda sig. Det finns inte många biljetter kvar nu till dom 3 föreställningarna med ”Jul med Sigfridssons”. Denna föreställning firar även i år 5 års jubileum och hålls återigen på Kristianstads Stadsteater.

Källa: Lasse Sigfridsson


Publicerad: 2019-11-05 19:25:39

Atenzia släpper samlings-cd med julmusik

4 nov

Den 8 november släpper Atenzia årets julalbum. Dansbandens jul innehåller ett gäng nya fräscha jullåtar blandat med några av de största klassikerna med Sveriges största dansband och sångare från dansband. På skivan hittar du allt från klassiker som O helga natt med Christer Sjögren och Låt mig få tända ett ljus med Kikki Danielsson till ett antal nyskrivna julsånger med band och artister som Titanix, Martinez, Barbados, Martin Nilsson, Mats Rådberg och Perikles som inte funnits släppta på skiva förut utan enbart digitalt släppta. Dessutom finns några riktiga låtklassiker som inte heller de funnits ute på skiva innan med t.ex ”Driving home for christmas” med Casanovas och ”Bella Notte” med Mona G. Så en unik blandning av några riktiga julklassiker blandat med jullåtar som aldrig tidigare funnits på CD gör samlingen riktigt intressant och kul och inte minst stämningsfull. Kommer både på CD och digitalt.

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2019-11-04 19:23:56

Mona G med ny julsingel

3 nov

Den 8 november släpper Mona sin nya jullåt ”Ser du stjärnan i det blå” på Spotify som är en av hennes favoritjullåtar. Inom kort kommer ett smakprov finnas på Monas Facebook och en länk där ni kommer kunna förhandsspara låten på Spotify. Förra årets succé Bella notte streamades över 300 000 gånger.


Publicerad: 2019-11-03 19:22:24

Sandins bjöd på trevlig söndagsdans

3 nov

Söndagar är synonymt med danser i Storfors Kulturhus. Och denna gången var det Sandins som stod för musiken. Sandins spelade som vanligt mycket bra. En orkester som jag varmt kan rekommendera i fall ni inte redan upptäckt dem. Det är mycket populära och fick mycket applåder under kvällen. Det har en härlig frontfigur i Kessy Iker som sprudlar av glädje på scenen. Hon kan inte bara så till i en enda låt utan dansar med från scenen. Härligt med sångerskor som bjussar så på sig själva.

Denna kväll hade man med en vikarie på trummor. En före detta medlem i bandet som heter Fredrik ”Frippe” Myhrer. Han skötte sig med den äran. Det var riktigt trevligt att träffa han igen.Vi möts ju inte då och då i musikaliska sammanhang. Förutom att bara trumma bjöd han på en och annan låt under kvällen. Har man en vikarie blir det ju alltid lite pusslande med låtar. Men jag tycker de gjorde de mycket bra.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga. Jag vill tacka Sandins och arrangörerna för en trevlig kväll.


Publicerad:

Drifters bjuder upp i Tällberg

2 nov

Den 9 november är det dags för dans igen i Tällberg. Då är det Drifters med Erika Sjöström som bjuder upp. Ta del av deras fina danserbjudande.


Publicerad: 2019-11-02 19:20:10

Säsongsrekord med Streaplers i Forshaga

2 nov

Denna lördag styrde jag och broder skutan mot Forshaga Folkets Hus där våra favoriter Streaplers spelade. Och det är många med oss som hade en goda smaken att styra kosan hit. Och det visade sig att det skulle bli säsongsrekord. Visserligen hade de ”bara” arrangerat en dans innan men ändå.

Streaplersgossarna skötte sig som vanligt exemplariskt och levererade som vanligt. Jag kan påstå att jag aldrig haft en tråkig kväll tillsammans med kungarna från Kungälv. I år firar bandet 60-års jubileum. Inte illa må jag säga.

Det märktes att publiken trivdes tillsammans. Full fart på golvet hela kvällen med massor av applåder. Det måste kännas gott som band att få det gensvar som man får. Som vanligt var det en härlig mix av gamla och nya Streaplerslåtar.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site danslogen.se där fler publikbilder förekommer.

En mycket trevlig afton blev det med facit i hand. Det jag kan tycka är lite synd att de är folk som är här i kväll enbart för orkestern. De folket borde komma även andra danskvällar även om Streaplers inte spelar. Men man får egentligen vara glad för alla som kommer och dansar.

Sammanfattningsvis så vill jag tacka grabbarna i Streaplers för en supertrevlig kväll.

Och för er som vill dansa i Forshaga fina folkets hus kan jag rekomendera följande danskvällar framöver i Forshaga med tiden 20.00 – 24.00
26/10 Lövgrens
9/11 Wickströmz
23/11 Engdahls
7/12 Matz Bladhs
28/12 Tommys


Publicerad:

Dansgala i Ekenäs Bollhall

1 nov


Missa inte den stora dansgalan i Ekenäs Bollhall lördagen den 2/11 2019, då blir det dans till Guns Rosor & Högtryck.


Publicerad: 2019-11-01 19:15:54

Trevlig söndagsdans med Junix

1 nov

Här följer lite trevliga bilder från en minst lika trevlig söndagsdans i Storfors Kulturhus. På scenen stod Junix som kommer från Arbogatrakten numera. En orkester som jag upplevt flera gånger och har aldrig åkt hem besviken. Dessa grabbar kan verklige leverera. De spelar mestadels på trio men även som kvartett när arrangören så önskar.

Kvällen i Storfors blev jättetrevlig som alltid med idel glada dansare. Man kan säga att Junix verkligen är ett säkert kort. Vart de än drar fram kommer dansfolket i strida strömmar för att slå en sula på parketten. Arrangörerna Sven och Kerstin från Korpen Karlskoga var som vanligt mycket nöjda med danskvällen.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site. Sen försöker jag ofta få till lite gruppbilder på banden. Dessa brukar jag använda i en dansbandsalmanacka som jag brukar göra i slutet av året. Och då kan det ju vara bra att ha lite bilder att variera sig med.

Många härliga danslåtar bjöd Junix på. Var lite fräck och plåtade av deras repa för att ha för privat bruk. Jag ska nämligen sätta ihop en egen danskväll på en privat fest och då kan det vara bra med lite inspiration.

Slutligen vill jag tacka Bengan. Hasse och Gugge för en trivsam afton i Storfors. Ha en fortsatt fin spelhöst så ses vi framöver på någon passande dansbana.


Publicerad: