Jonnys från Virsbo – En possitiv upplevelse

25 jan

Virsbo är en tätort och herrgård i Surahammars kommun i Ramnäs socken. Orten ligger vid Strömsholms kanal och Kolbäcksåns fall, mellan Åmänningen i norr och Virsbosjön i söder. Från orten kommer Jonnys orkester. Bandet består av Jonny Söderberg: Klaviatur, dragspel, sax, sång, Rauno Asplund: Gitarr, bas, sång samt Bengt-Åke Ström: Sax, dragspel, gitarr, sång. Detta är en orkester som jag bara hört gott om innan men aldrig upplevt live förrns nu.

Fin väg där vi rullade fram och till Storfors vi kom där stod en hel del bilar redan trevligt tänkte jag. Sven och Kerstin satt sin vana trogen och hälsade alla dansgäster välkomna och tog emot entrén. Så dök grabbarna i Jonnys orkester upp de var tre till antalet. Väldigt trevliga vi hälsade dom välkomna till Storfors. Så slog klockan fem och danspubliken strömmade in i lokalen.

Arrangörerna Sven och Kerstin har öst lovord över orkestern och jag är benägen att hålla med. Jag blev absolut inte besviken på dem. Mycket fin spelat och med en tilltalande repertoar gör att jag kommer åka ut fler gånger till denna orkester när det passar sig.

Det märktes att det var rutinerade musiker på scenen. Inga nybörjare här inte. Gammaldansen med äkta dragspel klarade de av med bravur. Repan bestod av låtar av Sven Ingvars, Fernandoz, Frank Sinatra, Elvis, Vikingarna, Micke Ahlgrens och Sven Ingvars för att nämna några.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors Kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Jag vill slutligen tacka Jonnys för en trivsam första men absolut inte sista danskväll med er. Tack även till arrangörerna Sven och Kerstin som hade den goda smaken att boka in dem.


Publicerad: 2020-01-25 11:44:26

Uppdaterad portfolio

24 jan

Har idag uppdaterat min portfolio med lite diverse jobb åt bland andra Holidays, Humbles och Thoniez


Publicerad: 2020-01-24 12:12:24

Wahlströms drog fullt hus i Kristinehamn

20 jan

Så varårets första danskväll för min del över. Dans i trettonhelgen är en mångårig tradition här i Kristinehamn. Till skillnad från förr så arrangeras det bara en danskväll per år på KCC. Det märktes att många väntat på denna kväll.

Kön ringlade sig lång utanför entrén precis som förr året. Många var det som ville in och dansa till Wahlströms från Vadstena som var kvällens dansband på scenen. Det var glatt både ute och inne. Stämningen var hög när bandet startade upp första dansen. Fullt dansgolv från start bådade gott.

Wahlströms är ett band som spelat här i Kristinehamn flera gånger. Vi trivs väldigt bra här och det är en härlig danspublik säger bandet. De startade sin bana som tonåringar 1985 och spelade fram till 2011 då man valde att lägga ner bandet. Sista spelningen gjordes på Brunnsparken i Örebro. Men 2016 gjorde man en bejublad comeback till danspublikens stora glädje.

Wahlströms drar en mycket blandad publik som dansar både bugg och foxtrot. Danspubliken som här är och dansar kommer inte enbart från Värmland. Vissa har åkt långt för dansa. Och det kan jag förstå när det är Wahlströms på scenen.

I pausen serveras det fika en våning upp för de som förköpt detta. När man löser sin entré kan man köpa en fikabiljett. På så sätt behöver man inte köa för att köpa fika i restaurangen. Då lämnar man bara sin biljett och tar sin kaffe/te och macka. Supersmidigt tycker dansarna. På många andra dansställen får man i bland stå och köa hela pausen vilket inte är kul.

Bandet spelade flera av mina favoritlåtar med dem. Det tackar jag speciellt för.

Närmare 400 personer hade löst entré. En siffra som man får vara nöjd med. Det känns som att det bara blir fler och fler för varje år som går. När bandets sista toner ebbat ut visade publiken inga tecken på att vilja gå hem. Stående ovationer resulterade i inte mindre än två extranummer. Helt klart så visade man att det fungerar att arrangera danskvällar i Kristinehamn.Sammanfattningsvis en mycket trevlig danskväll


Publicerad:

Donnez med ny singel

18 jan

Donnez är aktuella med nya singeln ”En tiger i sängen”. Låten kan avlyssnas på spotify.


Publicerad: 2020-01-18 12:03:23

Skåningarna med ny singel

16 jan

Skåningarna på gång med ett nytt album under 2020. Nu är bandet aktuella med en helt ny tvåspårssingel. Den består av ”En hyresrätt i Alingsås” av Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord. Pår två är och ”San Antonio” av Stefan Brunzell och Ulf Georgsson.


Publicerad: 2020-01-16 22:53:45