Nytt livealbum med Orient

20 apr


I dag har vi gjort ett nedslag i Sölvesborg där vi hittar dansbandet Orion. Ska man vara noga så kommer bandet från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som hör till Sölvesborgs kommun. Bandet startades 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Då spelades det på heltid, mycket på båtar och restauranger med blandad publik. Idag består bandet av två rutinerade musikanter som tidigare turnerat land och rike runt som både trubadurer, coverband och dansband.

Som duo har bandet spelat in tre full-cd varav den senaste är en liveproduktion innehållande tolv spår. Det är en blandning av låtar som är danspubliken gillar när de spelar upp till dans.
Lättdansad musik som man blir glad av. Shakin’ Stevens ”Oh Julie”, ”Kärlek i månljus och skugga” av Lasse Eriksson och Grethel Larnebrant, ”Rosalie” av Micke och Peder Sundahl, ”Silver” av Tommy Kaså och Marina Sundberg samt ”Himlens änglar gråter” av Stefan Brunzell och Thomas G:son är härliga danslåtar. Det låter varierat om deras liveinspelningar. De har även några härliga instrumentalare i form av ”Forever and ever” och ”Amaporla”. På det stora hela ett härligt album som jag varmt kan rekommendera om ni gillar dansant mogen dansmusik med gott sväng.

Så när allt med covid-19 kan jag varmt rekommendera ett besök på en dans med Orient. Bra lirar grabbar!

Följ bandet via deras facebooksida https://www.facebook.com/pg/Orientorkester


Publicerad: 2020-04-20 11:46:37