Ge inte upp hälsar Agneta och Peter

31 maj

I den tid där allt inte är som det ska så har Agneta Olzzon och Peter Grundström kända från Thor Görans kommit med en ny egen specialskriven duett. Låten ”Ge inte upp” är en stor varm kram till alla människor. Lyssna, lägg på dina Spotifylistor och dela gärna den med alla dina vänner. En riktigt bra låt och med ett budskap som berör i dessa tider. Bra jobbat Agneta och Peter.
https://orcd.co/qwyojrjagnetaopetergeinteupp


Publicerad: 2020-05-31 00:44:33

Får jag lov att presentera Refräng & Company

31 maj

När Sveriges radio den 12 december 1966 profilerade sina kanaler var det SR P3 som blev som blev melodiradion i Sverige. Syftet var då att servera lätt och underhållande musik av skiftande slag som skulle kännas uppiggande. Många av dåtidens schlagers spelades i denna kanal. Många av dessa låtar har idag nästa fallit i glömska. Men det finns de som värnar om dessa alster och håller dem levande. En av dessa är den musikaliska duon Refräng & company som jag fått upp ögonen för när jag kikade på youtube och fastnade direkt för deras repertoar.

Refräng & Co bildades i januari 2010 av Kent Jonasson och Gunilla Hansen i syfte att underhålla den ”vuxna” publiken och bevara den gamla ”melodiradions” bredd av musikutbud och kultur. Till en början var det mest uppträdanden för sittande publik men på senare tiden har det breddat det hela och spelar även upp till dans.


På sin repertoar blandar de schlagers, evergreens, rock and roll visor m.m. På skivfronten har de givit ut tre skivor varav den senaste släpptes under våren 2020. Musikaliskt låter det mycket bra om denna duon som gör alla arrangemang själva vilket ger en egen profil på alla dessa gamla godingar.

Gunilla har en mycket fin och behaglig röst att lyssna på. Och det hörs att de gillar det som de framför. Det låter spontant och ärligt. Och efter några låtar vill man bara ha mer och mer.

När man hör många av dessa evergreens så kan man nästan se en mysig dansbana i ett skogsparti med lite kulörta lyktor framför sig. Det är nostalgi på hög nivå. Jag ställer mig frågan varör inte fler värnar om denna låtskatt. Texter av dessa slag skrivs inte idag tyvärr.Det är pigga och glada låtar där många andas en stor portion optimism och positivism.

När bandet spelar upp är publiken verkligen med på noterna. Att publiken känner igen låtarna visar de genom att många gånger sjunga med och klappa händer i takt. Och en del kan till och med inte sitta still och passar på att ta sig en svängom även om det inte är en uttalad danskväll.

Här bjuder jag er på två olika klipp med lite smakprov

Köp deras skivor här!!!


Publicerad:

Ny livestream med Caspers

30 maj

Den 7 juni med start 17.00 spelar Caspers upp till en ny livestream. Mogen dansmusik i en härlig mix utlovas.


Publicerad: 2020-05-30 23:51:55

Tisdagsstream med Likes

30 maj

Den 2 juni KL 20.00 är det dags igen för Likes att tisdagsstrema igen. Allt kommer sändas via bandets facebooksida.


Publicerad:

Twix duo livesänder på nationaldagen

28 maj

Dansbandsduon Twix kommer köra en livestream från sitt vardagsrum. Detta sker kl 16.00 på självaste nationaldagen.


Publicerad: 2020-05-28 01:31:26

Årets sommarhit kommer från Grums och duon Jag & Farzan

27 maj


Foto: Privat/Thomas Berglund

Nu har det fötts ett nytt spännande musikprojekt vid namn ”Farzan&Jag”. På fredag släpper det sin första singel ”Barfotadans” som förväntas bli en ny sommarhit. Och vilka är då detta kanske ni undrar? Jo det är en härlig duo från Grums som består av Thomas Berglund och hans dotter Felicia.

Hur kom ni på idén till låten och projektet?
Thomas berättar att dottern ville så gärna sjunga en låt ihop med sin pappa. Så vi satt mest i studion och lekte lite. Sen märkte jag att låten kunde bli riktigt bra. Och då kontaktade jag Micke Løvdalen och Haidi Krohn för att få lite hjälp med att slutföra det hela. Haidi och Micke är liksom Thomas riktiga ”låtskrivarrävar” inom genren dansband. Men detta är ingen dansbandslåt. Men blir man glad av låter får man så klart dansa.
Thomas tycker själv att slutresultatet blev riktigt strålande. Vi har gjort låten även för att kunna få lite glädje inför sommaren, nu när allt är som det är med coronaviruset.

Hur kom ni på namnet ”Jag & Farzan”?
Namnet ”Jag & Farzan” var det min flickvän som kom på säger Thomas. Så hon har lite del i namnet också. Ett klockrent namn med andra ord. De har även startat en youtubekanal med samma namn.

Blir det fler låtar framöver?
Ja om denna låten blir bra mottagen så klart vi skulle kunna skriva en till. Vi hoppas låten kommer bli omtyckt av både små och stora.
Jag önskar Thomas och Felicia lycka till med projektet och hoppas att de får många streams.


Publicerad: 2020-05-27 23:27:45

Highlights livestreamar på onsdag

26 maj

Missa inte bandet Highlights livestream i morgon. De kommer att fylla kvällen med att spela era önskningar och deras egna favoriter. Badet hälsar att de dessutom klurar på att bjuda på en överraskning.


Publicerad: 2020-05-26 08:51:20

Livestream med Peter Jezewski från Drunken Horse Saloon i Länna.

26 maj

Nu är det dags för en livestream med Peter Jezewski live på facebook från Drunken Horse Saloon i Länna.

Christer Bergman på gitarr.
Karin Risberg har gästat honom flera ggr och kommer åter.
Cecilia Forsman och Ebba Henriksson har gästat.
Trummor Micke Blomqvist.

Peter med vänner är tacksamma för alla gåvor som ni swishar på nummer 123-341 07 35

De hoppas kunna glädja er med dessa sändningar kl 20:00 varje lördag så länge som viruset härjar. De hälsar att de tycker så klart det är jobbigt att inte vara ute på turné. Därför är det extra kul att göra folk glada med livesändningar.

De har på 1 vecka fått ca 50000 visningar och det är mycket glädjande.

Gå gärna in och gilla Peter Jezewski bebopaluba sidan och Drunken Horse Saloon sida så kan ni inte missa sändningarna som sänds från bägge dessa sidor.


Publicerad:

Martinez med hett buggmedley

25 maj


Hur kul är inte detta på en skala 1-10?
Den 5 juni släpper Atenzia ytterligare en singel inför kommande släppet av Martinez album. Singeln är ett 7 minuters Bugg-Medley som bandet kört live ute under många år och som de nu lirat in i studion. Jättekul tycker jag.


Publicerad: 2020-05-25 23:59:10

Livestream med DuoVi

25 maj

Nu på onsdag 27 maj är det dags för Duon DuoVi att göra en livestream. Den kommer att sändas via bandets facebooksida. Duo Vi står för modernt mogen dansmusik. Med makalös känsla för sväng levererar de Dina favoritlåtar oavbrutet. Med dem på scenen får du, förutom en variationsrik och svängig dansmusik, många glada skratt och ett proffsig framförande. Vill du önska låtar för du det via bandets facebooksida.

https://www.facebook.com/duovi1972


Publicerad:

Jul med familjen Sigfridssons

25 maj

Familjen Sigfridsson hoppas och planerar för att det ska bli Jul med Sigfridssons på Kristianstads teater även i år.
Biljetterna fredagen den 29 maj kl 10:00. Du köper dem hos nortic.se, Coop City Kristianstad eller Kristianstads teaterförening.
(Om konserten måste ställas in pga Covid-19 återbetalas biljetterna)


Publicerad:

PHs livestream tillsammans med UBSS

25 maj


Foto: ‎Roger Schwalbe, Schwalbeproduction

Den 30 maj är det dags för ännu en livestream med PHs. Denna gången har de mig sig dansare från UBSS.
UBSS står för Uppsala Bugg & Swing Society. Det är en av Sveriges största dansföreningar med ca 1200 medlemmar. Föreningen är ansluten till Svenska Danssportförbundet och har tävlande i alla åldrar, från lägsta klass upp till elit inklusive Svenska Mästare de senaste åtta åren. UBSS är också en förening för folket med buggkurser på alla nivåer. Drivkraften ligger i att alla Uppsalabor ska kunna lära sig bugga. Kurserna har i alla år varit välbesökta och populära. Inte minst beror den hög kvalitén på våra instruktörer som har lång danserfarenhet där många av dem själva är tävlingsdansare. Föreningen bildades 1981 och har en fantastisk historia bakom sig. Det har varit buggkurser, dansträningar, danskvällar och fester i 30 år.

Bilden ovan är tagen av ‎Roger Schwalbe‎ på Schwalbeproduction. Spana in hans sida för fler”grymma” bilder.
https://www.facebook.com/Schwalbeproduction-469272883186139/


Publicerad:

Blender har släppt singeln ”Vi ses på min balkong”

24 maj


Blender har haft flera livestreams från Lasses balkong. Och med Lasse syftar man på att man sänt live från trummisen Lasses balkong i Vadstena. Med sig vid varje stream har de haft Anna och Samuel Engh. Dessa är hovleverantörer av låtar till Blender. Och det är även Anna och Samuell som står bakom liten ”Vi ses på min balkong”. Låten finns att avlyssnas på Spotify.


Publicerad: 2020-05-24 23:43:59

Livestream med Orient

24 maj

Missa inte att dansbandet Orient gör en livestream nu på lördag med start 16.00


Publicerad:

Wickströmz med ny singel

23 maj

Wickströmz släpper sin 4:e singel 26/6 på Spotify. Låten heter Himlen har öppnat sig. För Text och musik svarar Mats Larsson och Peter Nord.

Jag har haft förmånen att få lyssnat in mig på låten och kan bara ge tummen upp. Tidigare singlar har hållit en oerhört hög kvalité och detta är inget undantag.
Ulf sjunger som vanligt tryggt och säkert.

Singeln är som vanligt inspelad i Värmlandska Stöpfors hos Tomas Edström.

Om ni undrar vem som gjort det tjusiga omslaget kan jag nämna att det är undertecknad. :)


Publicerad: 2020-05-23 23:59:16

Livestream med härliga Sweedz

23 maj

Missa inte när det härliga bandet Sweedz kör sin andra livestream. Önskemål om låtar tas emot via bandets facebooksida.


Publicerad:

Dansshopen rear ut

23 maj

I över 35 år har Dansshopen i Örebro haft nöjet att driva sin butik på Nygatan i Örebro (med start på Kungsgatan för er som minns), och levererat skor och kläder till såväl teatrar och musikalscener, som till dansare och gymnaster – Sverige över. Det har varit fantastiskt, och de vill verkligen fortsätta med det!
Så i ett sista försök, med innerligt hopp om att det finns en ljusning i höst, rear dansshopen nu ut hela sitt sortiment till 50%. Alltså halva priset på samtliga varor(!), så långt lagret räcker, både på webbshopen och i butiken. Använd rabattkoden ”rabatt50” i kassan så dras halva beloppet av.


Publicerad: