Ny singel med Alvenfors

29 aug


Alvenfors orkester från Gullspång har släppt en ny singel, ”Om jag vet vad kärlek är”.
För musik och text svarar Mats Larsson och Åsa Karlström
Producent är Anders Wigelius som tidigar epslat ihop med Jocke Ekelund i Kindbergs.


Publicerad: 2020-08-29 15:50:39

Lasse Stefanz med ny singel

28 aug

Lasse Stefanz har släppt en helt ny singel, ”Utan att förstå”. Musik och text är som vanligt deras hovleverantörer av msuik Kent Fingal och Haidi Krohn


Publicerad: 2020-08-28 16:03:27

Peter Larsson medverkar i Fångarna på fortet

27 aug

I morgon den 28 augusti medverkar Peter Larsson i ”Fångarna på fortet”.
Peter är välkänd och mycket populär sångare i Larz Kristerz.
Programmet sänds på TV4 kl 20.00


Publicerad: 2020-08-27 15:47:49

Lindén och Röös underhöll i Granbergsdal

23 aug

Granbergsdals Hytta var aktiv 1642-1925. Ett fint utflyktsmål 1 mil norr om Karlskoga. Här kan du vandra i Naturparken, strosa omkring på sinnerstenhögarna eller sitta under lummiga lönnar och dricka eftermiddagskaffe.
Man kan också på egen hand gå runt i hyttan och bilda sig en uppfattning om hur tackjärnstillverkningen gick till. Kaffestugan erbjuder gofika under hela sommaren. Hyttboa är sprängfylld med hantverk och annat fint för besökare att upptäcka. Loppisen är påfylld och de har konstnärer som fyller deras utställning med vackra konstverk av olika slag. I den vackra trädgården har de under sommaren uppträdanden av olika artister som underhåller.

Denna söndagen var det duon Lindén & Röös från Kristinehamn som underhöll. Duon består av Leif Lindén och Bo-Göran Röös. Båda har under flera år spelat i diverse dansband. Bland andra; Leif Lindéns, Ji Coos, och Dalmasarna. De spelar på allt från danskvällar till lättsam underhållningsmusik. Denna eftermiddag bjöd de på en blandad repertoar av dansband, visor och svensktopp. Det blev en mycket trivsam eftermiddag med facit i hand.


Publicerad: 2020-08-23 18:22:00

En vacker kväll i Karlstad

22 aug

Här bjuder jag er på en fotoorgie i bilder från centrala Karlstad. Dessa bilder tog vi efter att vi varit och kikat på när IFK Ölme spelat fotboll i det Skåre.
Det blev lite mat på Restaurang Vedungen innan vi for in och parkerade bilen vid gamla badhuset i Karlstad. Sedan blev det besök på Gamla Kyrkogården där vi bland annat fann Sven Erik Magnussons grav.

Vi gick sedan förbi Karlstad Congress Culture Centre, Lars Lerins Sandgrund, Värmlands musséum och dess fina park. Sedan blev det en glass i solnedgången ett stenkast från Residenset i Karlstad. Tror parken heter Residentsparken rent av.

Sedan promenerade vi via kvarteret Almen och Ävenlgatan bort till centralstationen. Där promenerade vi genom en gångtunnel till stadsdelen Viken och sedan bort mot Stadsträdgården. Stadsträdgården kallas för ”stadens park” i Gustaf Frödings dikt om skalden Wennerbom. Här växer gamla träd av framförallt ek, poppel, alm, lind, lönn och bok, samt mängder med buskar och blommor som alla är märkta med namnskyltar.

Från stadsparken promenerade vi till Löfbergsskrapan och Inre hamn. Sedan blev en promenad tillbaka till bilen för vidare hemfärd. Det kändes lite i benen efter allt promenerande. Men vad det var skönt eftersom vädret verkligen var på vår sida.


Publicerad: 2020-08-22 18:19:00

En dagstur till Nils Ferlins Filipstad

21 aug

Vi i min familj hade länge pratat på att göra en dagstur upp till Filipstad och bland annat besöka museet Kvarnen. Sagt och gjort så bestämde vi en dag då vi skulle åka iväg. Tidigare när vi besökt Filipstad har vi inte riktigt haft tiden då det oftast varit en massa trevliga evenemang så som nationaldagsfirande, Filibjurvecka eller Oxhälja.

Men innan vi skulle besöka Filipstad gjorde vi en liten avstickare till Nykroppa som ligger innan Filipstad. Där skulle vi hälsa på goda vänner och ta en fika. Det var riktigt mysigt där vi satt ute i deras fina trädgård. Kul att se allt det fina de har i trädgården. Vi haer lärt känna dem genom IFK Ölme där de är flitiga besökare på matcherna.

När vi fikat klart tackade vi för oss och åkte vidare. Filipstad nästa. Nästa Filipstad. Vi började med ett loppisbesök. Det skulle snart stänga för lunch så vi gick vidare. Vid torget sitter Nils Ferlin och blickar ut över Skillerälven som flyter genom Filipstad. Denne poet som gjort Filipstad så vida känt runt om i Sverige ja hela världen till och med lovar jag påstå.

När vi började känna oss hungriga blev det ett besök på Restaurang Köket vid busstationen. Det blev lite fisk som var en av dagens rätter. Sedan gick till ett annat loppis som Röda Korset stod bakom. Fann bpgra dansbandskassetter. Efter detta började gå mot museet Kvarnen. Ett museum jag aldrig besökt fastän jag varit så många gånger i Filipstad.

På kvarnes hemsida kan man läsa följande ”Sedan invigningen år 2005 har tiotusentals besökare kunnat glädja sig åt Ferlinmuseet i Filipstad och att skalden verkligen nått in i folkets hjärtan är inte att ta miste på.
Museet invigdes år 2005 och här kan vi följa skalden från uppväxttiden i Filipstad med revyer och skådespeleriarbete, under bohemåren i Stockholm och Klara där han kom att utvecklas till en av våra absolut populäraste diktare och till de sista åren i Roslagen. Ferlinmuseet har kommit till stånd genom idogt arbete av medlemmar ur Kulturföreningen Kulörta Lyktor samt Ferlingruppen i Filipstad, som till sin hjälp för utformningen har haft Filipstadsbördiga Sara Brolin, utbildad i museedesign, samt Bengt-Olof Löf, Filipstad.”

Mycket bilderm, materiella ting och intressant läsning. NIlos Ferlin var en otroligt duktig författare som skrivit och skapat flera fina verk. Kikade på konstutställningen som också den var väldigt fin.

Vi tackade för oss och gick ner mot stan igen och tog lite bilder. Det var trist att se alla dessa tomma affärslokaler som finns i Filipstad. Här kan man snacka om butiksdöd. Man undrar lite vad det skall bli av centrum. Men får vara optimistisk och hoppas att det reder sig. En glass på Ferlins glassbar blev det innan vi lämnade Ferlinstaden för denna gång.


Publicerad: 2020-08-21 18:11:08

En fika vid Hults sommarhem

20 aug

Fika igen med broder. Känns det igen? I dag var även mamma med. Färden gick till Hult sommarhem några mil söder om Kristinehamn. Det är en kristen sommargård med mycket gott att välja på vid Vänerns vackra strand.
Här finns förutom ett café en sandstrand och lekplats samt ställplats.

Cafét har öppet dagligen från midsommar till mitten av augusti. Här kan du både fika, äta glass, bad och bara koppla av.

Här finns det även sommarloppis och Equmeniakyrkans aktiviteter som gudstjänster, ungdomsverksamhet och konserter. Dock har jag lite dålig koll men tror det är sparsmakat med evenemang pga covid-19.
Men du kan läsa mer om det på deras facebooksida

Men det blev en mycket trevlig eftermiddag. Regnet hängde lite i luften och solen lyste med sin frånvaro. Till slut tyckte mor att det lite blåsigt och i samma stund kom regnet. Så vi bestämde oss för att åka hem och se lite på fotboll.


Publicerad: 2020-08-20 18:17:43

En fika vid Lunedet

19 aug

Här följer några bilder från en eftermiddag vid Lunedet. Lunedet ligger några mil från Karlskoga. Här hittar du en vackert belägen camping med 60 st elplatser, badplatser, lekplatser, vandringsleder, utsiktspunkt, stugor varav 1 stuga är fullutrustad vackert belägen vid vattnet. Här finns också ett anrikt café och en restaurang, kanotuthyrning, båtuthyrning, cyckeluthyrning, minigolf och sommarkyrka, sluss, djurhage, handelsbod, smedja, kvarn, motionsspår, bastu mm.


Publicerad: 2020-08-19 18:22:52

En fin eftermiddag vid Gustavsvik

18 aug

Denna dag blev det en fin tur till Gustafsviks-herrgårdspark några kilometer från där jag bor. Förutom att Kristinehamns ridklubb har sin verksamhet här låg också där en stor herrgård som tyvärr brann ner i slutet av sextiotalet. Kvar finns nu bara två flyglar. För ett antal år sedan var Ernst här och spelade in sitt program Sommar med Ernst. Då renoverade han en av flyglarna. Sedan har man från kommunens sida renoverat den andra.

Vid Gustafsviks herrgårdspark hittar du under sommaren Gustafsviks Trädgårdscafé i den västra flygeln och inredningsbutiken Tant Anna i den östra flygeln. En nyhet för i år är även att en bigård etableras i parken med både en visningsbikupa samt två vanliga bikupor som producerar honung.

Vädret var väldigt fint. Ett perfekt fotoväder med andra ord. Först slog vi oss ner för att fika. Det smakade mycket gott. Skönt att sitta ute i naturen och dricka kaffe och äta smörgås. Man kan välja at ha med sig eget fika eller köpa fika i det mysiga cafét som finns i en av flyglarna. Jag och broder bara satt där och njöt innan vi gick runt och tog en massa bilder.

Sedan gick vi vidare till den gamla kyrkogården som ligger där ute. Där blev det fler fina bilder. I en lummig och väldigt fin grönska. Det finns mycket intressant historia på denna kyrkogård med alla gamla gravstenar.


Publicerad: 2020-08-18 18:12:39

Storfors ställer in

17 aug

De populära söndagsdanerna i Storfors är inställda. Det återstår att se om någon tar över danserna när allt väl är igång som vanligt igen. Jag vill tacka arrangörerna Sven och Kerstin i Korpen Karlskoga för alla dessa trevliga år och alla fina orkestrar som ni tagit dit.


Publicerad: 2020-08-17 23:54:11

Ännu en kväll med Bror Olags i gästhamnen

17 aug

Det blev en till tur till gästhamnen i Kristinehamn där Bror Olgas spelade. Även denna kväll var uppskattad. Mycket applåder under kvällen. Denna kväll var det även gästartister med. En dam som sjöng väldigt fint men som jag inte riktigt lade på minnet vem hon var. Sen var trummisen Arne Perssons son Tobbe Persson framme och sjöng. Överraskande. Mycket trivsamt alltsammans. Låter bilderna få fortsatta tala om hur trevlig kväll det var. Det är så fantastiskt att man i dessa tider kan ha sådana här musikaliska stunder och det funkar hur bra som helst. Som vanligt satt vi utspridda med distans till varandra. Tack Bror, Arne, Gunnar och Mats


Publicerad:

En räkmacka i Värmskog

16 aug

Bjuer er här på liten bilder från Värmskog och dess räkcafé som vi besökte för några veckor sedan. I västra Värmland ligger Värmskogs café vid Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand mitt i Värmskog. Ett café som är vida känt. Hit kommer folk från när och fjärran. cirka 80.000 besöker caféet varje sommar. Under sommaren gör de räksmörgåsar som är har blivit enormt populära. Vi bestämde oss för att göra en tripp dit för att köpa en räksmörgås. Då jag inte är så förtjust i för mycket räkor blev det till att hugga in på en köttbullsmacka. Men innan vi for dit skulle vi stanna till i Karlstad för lite saker jag var tvungen att inhandla som inte fanns här i stan.

Det var lång kö att komma in. Men vi väntade lugnt och alla höll avstånd så det fungerade perfekt. Väl inne fick jag se vad fint där var. Jag beställde en stor macka med massor med köttbullar på. Nu skulle det bli riktigt gott. Vädret visade sig från sin bästa sida. I Värmskog hade de även öppnat en outlet som säljer kläder och presentartiklar. Så det blev att kika lite på det.

När vi så var klara tog jag lite bilder innan vi rullade vidare. Mot Värmlands Nysäter där vi tankade och även besökte Folkparken. Besöket i Folkparken finns det ett separat inlägg om. Sedan blev det en fin tur till Borgvik där vi stannade för att ta en fika. Kaffe och glass ute i det fria precis vid vattnet är ljuvligt. Tack brorsan, mor och far för en trevlig dag.


Publicerad:

Bror Olgas underhöll i Kristinehamns gästhamn

15 aug

Denna fina onsdag var det underhållning i vår gästhamn i Kristinehamn. Vad härligt med livemusik i dessa tider. Bandet som spelade var Bror Olgas orkester. Ett resultat av förra vårens succé vid Klockargårdens handelsträdgård där man samlade en massa äldre band som återuppstod för en spelning.

Bror Olgas består av Bror Ingman som spelar bas och sjunger. Mats ”Olga” Olsson som trakterar klaviatur, dragspel och sång, Gunnar Wahlgren på gitarr och sist men inte minst Arne Persson – Trummor och sång. Idel gamla ”dansbandsrävar”.

De bjöd på en mycket varierad repertoar med både nya och äldre danspärlor. Man fick många minnen när man hörde vissa låtar som de framförde. Tog så¨klart lite bilder som ni kan se nedan. Det var en del som tittar hit för att höra lite musik. Vi satt utspridda och lyssnade. Och många satt vid sina husbilar och spisade god musik. Tack för en fin musikstund allesammans.


Publicerad: