En vacker kväll i Karlstad

22 aug

Här bjuder jag er på en fotoorgie i bilder från centrala Karlstad. Dessa bilder tog vi efter att vi varit och kikat på när IFK Ölme spelat fotboll i det Skåre.
Det blev lite mat på Restaurang Vedungen innan vi for in och parkerade bilen vid gamla badhuset i Karlstad. Sedan blev det besök på Gamla Kyrkogården där vi bland annat fann Sven Erik Magnussons grav.

Vi gick sedan förbi Karlstad Congress Culture Centre, Lars Lerins Sandgrund, Värmlands musséum och dess fina park. Sedan blev det en glass i solnedgången ett stenkast från Residenset i Karlstad. Tror parken heter Residentsparken rent av.

Sedan promenerade vi via kvarteret Almen och Ävenlgatan bort till centralstationen. Där promenerade vi genom en gångtunnel till stadsdelen Viken och sedan bort mot Stadsträdgården. Stadsträdgården kallas för ”stadens park” i Gustaf Frödings dikt om skalden Wennerbom. Här växer gamla träd av framförallt ek, poppel, alm, lind, lönn och bok, samt mängder med buskar och blommor som alla är märkta med namnskyltar.

Från stadsparken promenerade vi till Löfbergsskrapan och Inre hamn. Sedan blev en promenad tillbaka till bilen för vidare hemfärd. Det kändes lite i benen efter allt promenerande. Men vad det var skönt eftersom vädret verkligen var på vår sida.


Publicerad: 2020-08-22 18:19:00