Tillsammans på ett annat sätt

29 okt

Den 31 oktober kl 19.00 är det dags för grande finale av ”Tillsammans – på ett annat sätt”. Det blir en livestream med samtliga band från Öja krog under ledning av Thomas Deutgen.
Periles, Sannex, Casanovas, Callinaz och Donnez är banden som kommer medverka. Observera att det p,g,a restriktionerna enbart blir en livestream. Alltså ingen publik på plats.


Publicerad: 2020-10-29 19:38:25

Haaks blivit Sveriges största Livestream

28 okt

När coronan slog till började Haaks med att livestreama. Tillsammans med ett proffsiga medarbetare har Haaks blivit Sveriges största Livestream!

Alla livestreams hittar ni på Haaks Youtubekanal.

Haaks levererar en helhetslösning i toppklass. Haaks passar perfekt för vilken företagsfest som helst. Små eller stora sällskap har ingen betydelse.
Med rutin från över 4000 spelningar och hundratals låtar anpassar sig Haaks i alla sammanhang. Dock är ju svårt så här i coronatider att hålla fester.


Publicerad: 2020-10-28 14:53:50

Nya singelsläpp

25 okt

Nya singelsläpp.

NY singel med Tommy Karlsson
Tommy Karlsson som var medlem i Wizex har släppt en singel i väntan på nytt saxalbum.
Låten är ”Mjölnarens Iréne”

Ny singel med Towe Widerberg
Towe Widerberg har släppt en singel, ”Du är älskad”.
Musik och text Thomas Enroth

Ny singel med Hans Martin
Hans Martin har släppt en ny singel, ”Utan vett och etikett”.
Producent Tom Käldström

Ny singel med Excess
Excess har släppt en ny singel, ”Vad gör du inatt”.
Musik och text Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Micke Lövdalen och Linda Sonnvik

Ny singel med Flamingokvintetten
Flamingo har släppt en singel, en nyinspelning av ”Mitt liv har fått en helt annan mening”.
Den spelades in redan 1973 på albumet ”Flamingokvintetten 4”.
Originalet är ”Next door to an angel” med Neil Sedaka, svensk text Hans Sidén.

Ny singel med Dansbandskungen
Dansbandskungen har släppt en ny singel, ”Jag dansar linedance”.

Ny singel med Frippe
Frippe Myhrer har släppt en ny singel, ”Flickan i min dröm”.

Ny singel med Gunilla Ståhlberg
Gunilla Ståhlberg, sångerska i Coloradoz från Uppsala, har släppt en ny singel, ”Redo för festen”.
Musik och text Gunilla Ståhlberg
Producent Tommy Aperia

Ny singel med Björn Björklund Band
Björn Björklund Band har släppt en singel, ”Reiser videre”.

Ny singel med Bagage
Bagage har släppt en singel, ”Ett liv”.

Ny singel med Frida Wiljansros
Frida Wiljansros har släppt en singel, ”Där jag lägger min hatt”.
Musik och text Henrik Sethsson och Mikael Wigström
Producent Henrik Sethsson

Ny singel med Oddez
Odddez har släppt en singel, ”Min ängel”.


Publicerad: 2020-10-25 15:41:59

Stor satsning på kultisstream

23 okt

Nu blir det kultis i rutan. Med början den 22 november och därefter varje kväll så kommer fem orkestrar spela upp till dans på Facebook.

Med kultis menas att det blir 1 gammaldans, 1 bugg/fox. De medverkande banden är Diggarna, Charlies, C-laget, Rent Drag och Dur-X

Filmandet sköts av duktiga Hans Persson på Ateljé Braun.

Samtliga band som sänder kommer att ha ett swishnummer i bild och att ett eventuellt överskott kommer att skänkas till barncancerfonden.

Mer info kommer.


Publicerad: 2020-10-23 00:14:42

Dansbandskungen dansar linedance

22 okt

Vid midnatt släpper DANSBANDSKUNGEN sin helt nya singel ”Jag dansar Linedance”. Samtidigt som den släpps på Spotify så släpper Kungen även en video på låten där han bland annat visar upp sina skills i Linedance. Bör ej missas.


Publicerad: 2020-10-22 05:48:52

Senaste nytt med Per Winberg

20 okt

Vill du hålla dig uppdaterad om ny dansbandsmusik. Då skall du absolut slå på datorn, surfplattan eller mobilen fredagar med start 11.00
Då spelar Per Winberg från Atenzia heta dansabndsnyheter.
Så kolla in Atenzias Facebooksida eller kolla in programmet på www.youtube.com/atenziarecords


Publicerad: 2020-10-20 23:53:15

Casanovas släpper nytt

20 okt

Det är nu två år sedan Casanovas släppte sitt senaste succéalbum så det är verkligen på tiden att det kommer ett nytt album! Men bandet har sannerligen inte legat på latsidan under denna tid utan släppt mängder av låtar digitalt varav mängder av dom blivit stora hits på Spotify.

Det här albumet innehåller 15 låtar och det är redan en hitkavalkad av radiohits, miljonstreamande spotifyhits, livefavoriter och dessutom låtar som fortfarande inte sett dagens ljus.

Plattan är inspelad under ett års tid. Några av låtarna är inspelade i en studio i Budapest tillsammans med producenten Karl-Ola Kjellholm. En vecka där bandet jobbade stenhårt och vissa låtar är inspelade i Sverige. Dessutom innehåller albumet låtar skrivna av ett gäng meriterade låtskrivare förutom Henrik Sethsson själv. Namn som David Lindgren Zacharias (Darin, Jübel mf.l) Björn Olsson (Soundtrack Of Our Lives, Håkan Hellström, Lena Ph, Mando Diao m.fl) och Peter Kvint (Darin, Peter Jöback, Carola, Jill Johnson, Uno Svenningson, Magnus Uggla m.fl) har alla bidragit med starka låtar till plattan.

Totalt sett så är detta utan tvekan Casanovas starkaste album hittills. 15 låtar. Inga fillers. Allt med ett sväng och produktion som de är själva om på den moderna dansbandsscenen!

Källa: Ginza.se


Publicerad:

P4 Dans med Janne Önnerud

19 okt

Han har turnerat land och rike runt både som solist och i olika
bandkonstellationer. Turerna på svensktoppen har varit många, även i rollen som programledare. Legenden Janne Önnerud har många minnen att botanisera bland, när han är programvärd för P4 Dans.

Redan när han fortfarande bodde hemma som ung tonåring blev han flickidol i The Hounds. Han har haft hitlåtar på Tio-i-topp och Svensktoppen; han har varit med i melodifestivalen och inte minst har han stått på scener i folkparker, på krogar och i danspalats runt om i hela Sverige. Sedan 30 år tillbaks i tiden är det Dalarö han kallar hemma.

I P4 Dans får vi följa med Janne Önnerud till hemmets ljusa inglasade terass där han sitter och minns – allt från när han umgicks med killarna i Rolling Stones i en sporthall i Skåne till en fågelattack i ett dike utanför Porjus. Välkommen till terassen!

Källa: P4 Dans Sveriges Radio


Publicerad: 2020-10-19 23:38:51

Ida Sundelius leder P4 Dans

13 okt

Nu på söndag den 18 oktober är det dags för P4 dans igen. Och man trummar vidare med olika profiler som programvärdar. Denna gång är det Ida Sundelius sim var sångerska Foxie som sköter om programmet. Sänds i P4 kl 19.30


Publicerad: 2020-10-13 23:30:50

Smakprov på den svenska dansbandshistorien

12 okt

På onsdag är det premuör för ”Den svenska dansbandshistorien” Men sedan nu kan du kika in och se ett smakprov på länken nedan.
https://bit.ly/2SQqEwY


Publicerad: 2020-10-12 14:33:23

Den svenska dansabandshistorien

11 okt

Varför skrivs dansbandsnamn så ofta med Z, varför förbjöds plötsligt jeans i folkparkerna och vad är historien bakom dansbandens galna glitter-kostymer?

Dags att sluta undra. I Den svenska dansbandshistorien i SVT får tittarna följa berättelsen om en lika älskad som föraktad musikstil, i en serie som myllrar av historier från genrens barndom och fram till idag. Serien tecknar samtidigt en bild av det Sverige som dansbanden uppstod i, och om svenskarnas starka relation till musiken och dansen.

Det blir sex program om ett stycke blågul musikhistoria, till största del berättad av dansbands-giganterna själva – Christer Sjögren, Bert Karlsson, Charlotte Perrelli, Mona G och Stefan Borsch för att nämna några. Här trängs kuriosa med samtids-kunskap om hur oljekris och arbetslöshet påverkade dansbands-Sverige. Här ryms också historierna om vad som hände när raggarna och proggen gjorde sina intåg och om hur discomusiken tog över dansgolven och gav dansbandens storhetstid sin nådastöt.


Publicerad: 2020-10-11 23:10:57

Nya singelsläpp

10 okt

Ny singel med Krister Wrambjer och Lasse Sigfridsson
Krister Wrambjer och Lasse Sigfridsson har släppt en ny singel, ”Nu står vi här igen”.
Musik och text Krister Wrambjer

Ny singel med Xplays
Xplays har släppt en singel, består av ”I belong to you” och ”I swear” .
Låtarna är hämtade från bandets live-cd som de släppte tidgare i höstas

Ny singel med Barbados
Barbados har släppt en ny singel, ”Bästa vänner”
Text och musik av Mathias Lager och Peter Samuelsson

Ny singel med Foxie
Foxie har släppt en singel, ”En underbar dag”.
Text och musik av Claes Andreasson och Micke Erlandsson

Ny singel med Perikles
Perikles har släppt en singel med två spår. ”Tåget söderut” skriven av Bosse Nilsson och Lars Lundgren. Spår två är ”Är det nåt fel på mig” av Henrik Sethsson, Lars Blomkvist och Thomas Deutgen


Publicerad: 2020-10-10 16:24:05

Erica Sjöström medverkar i Bingolotto på sjuan

8 okt


Foto: Pressbild

På söndag gästas Bingolorro av sångerskan Erica Sjöström som tidigare sjöng i det populära dansbandet Drifters. Erica har etablerat sig som en av landets främsta inom sin genre och sedan en tid tillbaka kör hon en solokarriär.

Erica har en lång erfarenhet som artist och har gjort det mesta i artistväg. Wallmans Salonger, Hamburger Börs och Cirkus var stadiga scener för henne i början av karriären. När Erica för 21 år sedan hakade på gänget i dansbandet Drifters, tog karriären full fart. Efter det har det blivit tusentals gig både solo och med Drifters och oräkneliga framträdanden i Sveriges ledande underhållningsprogram, bla Fångarna på Fortet, Bingolotto, Så Ska Det Låta och nu senast Lets Dance. Drifters och Erica kammade hem 5 Guldklavar, grammis nomineringar och sålt guld.

Drifters släppte även 2 album på tyska och gjorde en rad framträdanden i stora tv shower runt om i Tyskland under namnet Midsommar.

Hon är utbildad på musikhögskolan i Piteå och jobbar som sång pedagog och körledare på Andreas Carlssons musik gymnasiet Academy Of Music And Businnes i Vara. Erica driver också sin egen SångClinic Studio Voice i Lidköping.

Erfaren i musikbranchen men första gången hon står på egna ben och som solist.

Den 11 oktober, kl. 18.00 i Sjuan, bjuder hon på skönsång i BingoLotto!

Källa: Bingolotto


Publicerad: 2020-10-08 16:24:31

Turné med Stefan Nykvist

7 okt

Stefan Nykvist känd från Larz Kristerz ger sig ut på en liten turné.

Björneborg, Vretstorp och Malung får besök av Stefan och Chris Bergström nu i oktober. Endast förköp och begränsat antal platser enligt rådande rekomendationer även denna gång blir det.

22/10 Björneborg – Folkets Hus. Biljett: 070-362 09 60 / bjorneborg.fhp@telia.com
23/10 Vretstorp – Folkets Hus. Biljett: 0582-660360 / vretstorpsparken@yahoo.se
24/10 Malung – Orrskogen. Biljett: 0280-10368 (Petterssons Foto)
Hoppas vi ses på någon av dessa platser!


Publicerad: 2020-10-07 16:49:44

Livestream med Lasse Sigfridsson

6 okt

Idag den 6 oktober kl 19.30 kommer Lasse Sigfridsson att ha en livestream på sin facebooksida. Det rekommenderas att ni tittar live för att få med er ljudet i sändningen.
Facebook brukar på vissa sändningar ta bort ljudet i efterhand p.g,a upphovsrättsliga skäl.

Livestream Lasse Sigfridsson »


Publicerad: 2020-10-06 16:38:13

Fredrik Grönwall programleder P4 Dans

4 okt

Heter man Grönvall i efternamn och spelar i ett dansband i Skåne är det lätt hänt att associera till bandet Grönwalls.
På söndag den 10 oktober är det nämligen Fredrik Grönwalls tur att programeda P4 dans.

Han är kapellmästare i Voize

Programmet sänds kl 20.03 – 21.40

Källa: P4 Dans


Publicerad: 2020-10-04 22:37:19

Dansband som lagt ner

3 okt

Det är många som i år tagit sig en funderare på om de skall fortsätta som band. Flera band har tagit en så kallad timeout på obestämd tid medans andra valt att lägga ner verksamheten het. Covid-19 har så klart varit en bidragande orsak och hjälp liksom till i besluten. Jag minns att den sista danskvällen jag var på innan pandemin bröt ut på riktigt var Tommys i Forshaga Folkets Hus. Man får hoppas att detta inte var den sista danskvällen någonsin.

Följande band har lagt er eller tagit en timeout.
– Ajax
– Drifters
– Mats Bergmans
– Guns Rosor (Timeout)
– Expanders (Timeout)
– Humbles (Timeout)
– Skåningarna (Timeout)


Publicerad: 2020-10-03 12:28:23

Grattis Towe Widerberg 70 år

2 okt

Idag lyfter jag på hatten för Towe Widerberg som i dag fyller 70 år. Han har varit medlem i band som Tage Öst & Fyrklang, Dancemän, Streaplers, Janssons orkester samt haft egen orkester.

Kända låtar med Towe är bland annat ”Om änglar finns”, ”Varje morgon är en gåva”, ”Älskar älskar inte”, ”Hela hela dig” och ”Stanna kvar” och den senaste ”Livet går vidare”.


Publicerad: 2020-10-02 12:02:29

Oktoberfest med Donnez

1 okt

Jag vill bara tipsa er om att den 15 oktober kl 19.00 kommer Donnez att ha en livestream med tema ”Oktoberfest”.
Allt följs som vanligt via Donnez facebooksida


Publicerad: 2020-10-01 23:26:46