Recension: Donaldz – Spegelbild

14 nov

DONALDZ – SPEGELBILD
Antal låtar: 12
Total speltid: 36:55
Betyg: 4

Donaldz har sin rötter i dansbandet Robbans som då hade tungvikten på gammaldans. Nu ligger tungvikten på mer moderna tongångar som bugg och foxtrot.

Sommaren 2020 släppte bandet sin första full-cd med tolv spår på.
Plattan rivstartar med ”Vill du bli min” skriven av Gert Lengstrand som vi alla känner igen från Streaplers. Och det svänger gott även om Donaldz version. Låten följs upp av dansanta countrytoner i låten ”Who Left the Door to Heaven Open” av Betty Duke. På det stora hela tycker jag att Donaldz lyckats bra med sin debutplatta. De har visserligen gett ut en cd 2018 men detta är deras första fullproduktion.

Man har för att bryta av även tagit med två instrumentalare på plattam. ”I Remember You” av Victor Schertzinger ”Harbour Lights” av Jimmy Kenred som framförs på gitarr respektive saxofon. Mycket trivsamt om ni frågar mig.

”Sing me back home” av Merle Haggard, ”Spegelbild” av Roland Gustavsson och ”Kan någon älska så” Skriven av Ulf Georgsson är andra trevliga spår som jag gärna återvänder till. Inte allt men det mesta tycker jag håller hela vägen på plattan. Jag tycker dessutom det är modigt att släppa en full-cd i dessa tider. Som jag påtalat tidigare tycker jag de lyckats helt ok med sin deubut-cd. Så både bandet och Stefan Kardebratt från Flamingokvintetten som spakat det hela i studion kan bara nöjda.

Plattan avslutas med en dansbandsklassiker, Krama mig igen med Thorleif Torstensson från 1974. En oerhört stark låt som håller än idag.

Betyget landar på en 4:a


Publicerad: 2020-11-14 00:44:41