Recension: Blixterz – We´re gonna love tonight

19 nov


BLIXTERZ – WE RE´GONNA LOVE TONIIGHT
Antal spår: 10
Total tid: 31:57
Betyg: 5

Det är alltid kul med band som går sina egna vägar musikaliskt. Blixterz är ett exempel på detta. Bandet är ett rock’n’roll/dansband från Hedesunda med omnejd. Musiken beskrivs ofta som dansvänlig med ett stor tuch av 50-tals sound. Bandet bildades 2010 av ett kompisgäng där den äldsta medlemmen var då endast 15 år. Efter ett antal singlar är bandet u aktuella med ett helt album ”We’re Gonna Rock Tonight”. Ett album som det svänger enormt om. Man blir glad när man lyssnar på deras musik. Svängiga låtar blandat friskt med lugnare alster. När man hör dem spela förs tankarna till The Playtones och The Refreshments. Och jag tycker inte det är helt undan att kunna placeras på samma hylla. Blixerz låter väldigt äkta och det hörs att det gillar det som de framför. Man kan ju inte ljuga för sin publik. Man måste älska det man gör. Och det hörs att Blixterz gör.

Plattan öppnas med ”I Let My Guitar Play That Rock’n’roll” av trion Henrik Sethsson, Mikael Wigström och Thomas Berglund. Det står även bakom spår två. ”Myu Girl” och spår sju ”My Beautiful South”. Plattan är producerad av Henrik Sethsson som gjort en förstklassigt jobb som alltid.

”Im Ready” av Al Lewis, Fats Domino, Sylvester Bradford, ”Steel Mill Elvis” av Simon Sundbom och ”Back to Memphis” av Chuck Berry är härliga spår som det svänger riktigt gott om. Jag har aldrig upplevt detta band live men förstår att det svänger nog lika mycket liver som i studio. Detta är en platta som funkar minst lika bra på raggarträffen som hemma i stereon när det skall dansas. Det hörs på musiken att grabbarna gillar det som de framför.

Några klassiker har även kommit med på skivan ”Hälften så kär” av Curley Williams och Sven Olof Sandberg som Östen Warnebring gjorde känd och låten ”Brevet” som först blev inspelad 1963 av Jahn Claessons kvartett och Teddy Butch. Både Jahn och Teddy var hemmahörande i Gävle vilket ger Blixterz en anknytning då den var väldigt populär på sin tid bland folk i trakten. Och naturligvis har grabbarna satt sin egen prägel på dessa spår.

Jag tycker detta är bra. Mycket bra milt sagt. Det finns ingenting att anmärka på. Snyggt omslag dessutom med foton av Henrik Wallner och design av Joakim Ekelund. och Grattis grabbar. Ni visar vart skåpet skall stå när det gäller ”dansbands rock´n roll” 2020


Publicerad: 2020-11-19 00:49:32