Recension: Mogna män – En del dar har solsken

20 nov

MOGNA MÄN – EN DEL DAR HAR SOLSKEN
Antal låtar: 20
Total speltid: 61:00
Betyg: 5

När Bengt Hennings lade ner trodde nog många att Kjell Malmborgs långa dansbandskarriär nått vägs ände. Men så blev det inte. Abstinens blev nog lite för stor. 2016 hoppade han och Roland Ask av bandet. Något år sedan slog de sina påsar ihop med Kenneth Färnlund och skapade bandet Mogna män. Bandet spelar mestadels på trivseldanser och motionsdanser för mogen ungdom. Kjell och Kenneth har tidigare spelat tillsammans i Tommy Elfs och Chiquita brass. Nu är det alltså trion Mogna män med utgångsort Alingsås som gäller.

Bandet har nyss släppt sin debut-cd. En generös platta som innehåller inte mindre än 20 spår. Snacka om valuta till skivköparen. Detta är en skivan som spelar hur bandet låter live. På skivan blandar man friskt gammalt och nytt. ”Håll mig av” Rose-Marie Stråhle inleder plattan och följs upp av ”Du är det finaste jag vet” av Nick Borgen. Det är en bredd och variation på platan vilket jag gillar. Här finner du spår som
”Livet har varit gott mot mig” av Peter Grundström, ”En clown i mina kläder” av Dan Hylander som vi nog känner igen med Totta Näslund, ”En del dar har solsken en del bara regn” av Mats Rådberg, ”Älska glömma och förlåta” av Göran Lindberg, ”Dont be cruel” av Elvis, ”Jag trodde änglarna fanns” av William Kristoffersen, ”Have i told you lately That i love you” av Scott Wiseman och ”Tänd ett ljus i fönstret” av Steinar Storm Kristiansen och Ingela ”Pling” Forsman för att nämna några.

Man har på plattan tagit med några instrumentala låtar som även det ger variation. Vad sägs om ”Ginny come lately” av Gary Geld, ”Young ones” av Cliff Richard och ”I varje andetag” av Bert Månson. Här får grabbarna visa upp vilka duktiga instrumentalister det är i bandet. Rolands saxspel går inte av för hackor precis.

Jag tycker dock man skulle ha varit lite mer djärva i låtvalet och tagit med någon egen låt med. Jag vet ju sen tiden i Bengt Hennings bland annat att Kjell Malmborg gör en del egen musik. Men det kanske kommer till någon annan platta. Det låter helt mycket bra om Mogna Män. Roland Ask har gjort ett mycket bra studiojobb.

Sammanfattningsvis en riktig bra platta från Mogna Män. Dansanta spår som inspirerar till att bjuda upp där hemma. Trevlig sång av bandet samtliga medlemmar. Mogendans när det är som allra bäst. Bra jobbat grabbar.

Följande spår finns med på skivan:
1. Håll mig hårt
2. Du e’ det finaste jag vet
3. Livet det har varit gott mot mej
4. Marie Marie
5. En del har solsken
6. Don’t be cruel
7. En clown i mina kläder
8. Hem igen
9. Santa Maria
10. Monsieur Pierre
11. I varje andetag
12. Kom med mig
13. Ginny come lately
14. Jag trodde änglarna fanns
15. Have I told you lately
16. The young ones
17. Tänd ett ljus i fönstret
18. Möt mig i Stockholm
19. Älska glömma & förlåta
20. Jackson


Publicerad: 2020-11-20 00:29:25