Tipsar om Danspassion

1 dec

Jag vill tipsa er om podcasten Danspassion. En podcast om passionen till dans och glädjen på och runt dansgolven. Vi intervjuar motionsdansare, tävlande, tränare och andra passionerade dansare.
Maria och Peter Siberg är paret som ligger bakom podden som jag varmt kan rekommendera. De har båda dansat till och från sedan tonåren, då främst bugg även om deras allra största danspassion är foxtrot med mycket fart och öppen fattning. Dans är deras stora passion och hobby. De gillar att prata med andra och varandra om dans och att höra andra prata om dans, därav växte idén att starta en podcast. Kanske finns det fler som gillar att lyssna på andra som pratar om dans ur många olika perspektiv? Under åren har de gått kurser, dansat socialt, dansat för motion, tävlingstränat, tävlat, tittat på dans på film och på dansikal. Så de vet absolut vad dans handlar om.

I senaste programmet får du möta min kära vän Mona Gustafson. De möter henne och Hans Persson hemma hos Hans i hans fina hus i Kinna. Hans Persson är en otroligt duktig fotograf som driver Ateljé Brain i Kinna. Mona och Hans firar 20-års jubileum i deras samarbete. De har tillsammans plåtat många omslag, affischer, idolkort. De har även filmat musikvideor. Dessutom har Mona skrivit låtar till många stora band inom genren och dessutom en låt till tv-programmet Efter Fem. Så besök gärna deras hemsida www.danspassion.se

Lennart Dahlberg har avlidit

1 dec

Jag har det tråkiga beskedet att Lennart Dahlberg, välkänd låtskrivare har avlidit. Han har skrivit väldigt många texter både original och översättningar. Han har även gjort egna skivor med egen musik.
Mest kända kanske är ”Ett litet ljus” (Kellys) samt den svenska texten till ”Det regnar och regnar” (Lasse Stefanz). Han blev 68 år.

Ett urval av Lennarts låtar:
Jag ber dig, förlåt mig – Lasse Stefanz
Det regnar och regnar – Lasse Stefanz
Få vila i din famn – Ninnas
Vem – Grönwalls
Här vill jag bo – Grönwalls
Ett litet ljus – Kellys
Kärlekens låga – Tonix
Blå blå ögon – Wahlströms
Små ord av kärlek – Vikingarna
Vårda ömt vår kärlek – Helene & Gänget

Arvingarna kommer medverka i Melodifestivalen 2021

1 dec

Arvingarna kommer medverka i Melodifestivalen 2021. Så här skriver den själva på sin facebooksida om sin medverkan.

Vi är superglada att äntligen få berätta att vi återvänder till Melodifestivalen 2021 med låten ”Tänker inte alls gå hem”. Vi hoppas alla ni fans är med oss på den här spännande resan, för visst behövs Melodifestivalen extra mycket i dessa tider? Låtskrivare är dream team Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Stefan Brunzell & Nanne Grönvall

Joel Andreasson, kapellmästare i Skåningarna leder P4 Dans

1 dec

På söndag den 6 december P4 Dans tillbaka igen. Programvärd är Joel Andreasson, kapellmästare i Skåningarna men som även spelat i band som Canyons och Donnez.
Klockan 19.30 i P4 eller när du vill via appen SR Play eller www.sverigesradio.se/p4dans

Foto: P4Dans