Holidays tog publiken med storm

31 maj
Bussen mot Björneborg
Bussen mot Björneborg

Att åka kollektivt till Degerfors en onsdag funkar alldeles utmärkt. Det har jag testat. Betyget blir 5 bussdäck av 5 möjliga.

Jobbade i onsdags till klockan tre då jag raskt tog mig hem med hjälp av cykel. Det är så skönt att cykla när vädret tillåter. Och dessutom så spar man busspengar :) Jag hade noga kollat i tidtabellen att det 16.15 skulle avgå en buss mot metropolen Björneborg för vidare färd mot Degerfors. Smart tänkte jag. Då skulle jag slippa åka till Karlskoga och där byta buss.

Björneborg
Björneborg

Så här ser metropolen Björnborg ut genom ett bussfönster. (bilden ovan) Jag kommer nog framöver tillägna Björnborg ett eget inlägg på bloggen.

Det dansas en hel del i Degerfors
Det dansas en hel del i Degerfors

Kvart i fem landade jag i Degerfors efter en trevlig och avkopplande busstur. Började med att fotografera lite. Tänkte samla på mig lite nya fina bilder från Degerfors. Blev lite diverse bilder av dom centrala delarna av metropolen. Vandrade in på ICA för att köpa en baguett och dricka men dom hade tokslut på färdiga mackor. Efter ett besök på stadens konditori så hamnade jag till slut på coop som räddade min dag.

Entrén till parken
Entrén till parken

Vandrade sedan upp mot Folkparken. Det blev en trevlig och lagom promenad i solskenet. Degerfors Folkets Park ligger väldigt naturskönt. En riktigt fin park som i år firar 100 år som folkpark. På nedre dansbanan är Holidays i full gång med att rigga upp sina prylar. Det blir lite hälsande och snack under uppackningen. Man blir lika överraskad (eller glada som dom själva sa) att dom kopplat rätt och att prylarna fungerar.

Uppackning och Robban i sin Micke Ahlgrens tröja
Uppackning och Robban i sin Micke Ahlgrens tröja

Sångaren Björn Björklund kom lite senare än de övriga i bandet. Han hade nämligen sig lite kompisar. Bland annat en tjej från Värmlands lokal-tv Kanal12 som skulle filma och intervjua bandet, och arrangören Manne. Förhoppningsvis kommer detta att sändas kommande vecka. Så ni som bor i Värmland får hålla ögon och öron öppna kommande veckor.

Även ”DansRobert” från Vålberg var med. Kul att träff han igen. Han är en riktig hejare på dans och vi träffas ofta i Molkom och Forshaga där han ofta är och dansar.

Soundcheck
Soundcheck

Klockan närmade sig 18.30 och vi promenerade upp till cafét för en snabbfika innan det var dags för bandet att bege sig ner och byta om. I logen hade man satt upp affischer med de band som skulle spela i parken under 2012. Riktigt kul att se en del affischer som man själv och min kompis Liselotte Sivertsen Carlsson varit orsak till. Vi kunde konstatera att det är inne med röda byxor i dansband. Casanovas, Bengt Hennings, Gideons, Claes Lövgrens och så klart Holidays är band som alla har eller har haft röda byxor. Men det är snyggt med rött.

Björn svänger till det med bälgaspelet
Björn svänger till det med bälgaspelet

Klockan närmar sig 19.00 och vi lämnar logen för att bege oss upp mot dansbanan. Det har samlats en del folk som vill vara med från start. Det var premiär för Holidays i denna parken. Pratade med en del av medlemmarna som inte kunde dra sig till minnes att dom spelat där förut. Björn var den som har rekordet inom bandet med att ha varit där med fyra olika band. Danslaget, Ji Coo´s, Roger Lööfs och Nordinz. Trumm-Håkan hade varit där några gånger tidigare med Roger Lööfs orkester.

Dans i Degerfors Folkets Park
Dans i Degerfors Folkets Park

Av hela mitt hjärta inleder danskvällen och snabbt fylls dansgolvet på nedre rotundan i parken. Det är inga många som kan sitta ner när Holidays spelar. Grabbarna i bandet får ett fantastiskt gensvar från publiken som applåderat flitigt mellan danserna. Idel lovord haglar över orkestern som med van hand växlar bugg, foxtrot med en och annan gammeldans. Flera av dom jag känner och som är där och dansar öser beröm över orkestern.

Mikael intervjuer Hans
Mikael intervjuer Hans

Klockan 20.30 är det dags för kvällens paus och vi drog ner till logen igen. Där fanns goda smörgåsar och kaffe till bandet. Själv smaskade jag i mig min baguette med rosbiff och potatissallad och en päronmer.
Det blev snack om allt mellan himmel och jord. Micke testade på jobbet som reporter och fixade det med glans. Mycket intressanta frågor han lät Jönsson svara på. Mycket bra insats även om han kanske passar bättre som sångare gitarrist och saxofonist.

Stor åldersspridning i Degerforsparken
Stor åldersspridning i Degerforsparken

Vädret denna afton kunde man inte klaga på. Högsommarvärme och strålande solsken. Precis som det skall vara på en utedans. Jag skrev tidigare om parkens 100 års jubileum. Detta kommer ske den 16 juni. Man kommer bjuda på bland annat barnteater, Sonoruskören, Kent Lundberg som sjunger Elvis och Degerfors Musikkår. Kvällen kommer avslutas med Non-Stopdans till Hiltons och Nordbergs mellan 21.00 – 01.00
Missa inte denna unika dag och kväll.

Bandet spelar på
Bandet spelar på

Klockan rusade på denna kväll och det var så dags för Holidays och tacka för sig och spela upp till kvällens sista dans. ”Vem får din såg” och ”Vem ska älska dig sen” tror jag fick avslutade denna förtjusande danskväll i Degerforsparken. Efter den obligatoriska varmkorven var det dags att ta farväl av bandet och bege sig hemåt mot Lusasken. Denna gång med hjälp av en personbil. Väl hemma kunde jag blicka tillbaka på en riktigt trevlig kväll med goda vänner och mycket bra dansbandsmusik.

Bjuder på lite fler bilder från Degerforsparken nedan

Dansare i Degerforsparken
Dansare i Degerforsparken
Håkan och Hans
Håkan och Hans
Hans och Micke
Hans och Micke
Hela bandet samlat
Hela bandet samlat
Publicerad: 2012-05-31 03:05:00

admin