Värmländska dansband

dansbvarm_arenstrom
Arenström & Wahlgren är en dansbandsduo med Kristinehamn som utgångsort. Bandet spelar dansant blues och jazz med inslag av en del gamla danshits från 50 och 60-talet. Spelställena är allt från privat fester och kalas till offentliga spelningar i folkparker, på pubar och stadsfestivaler.dansbvarm_baytunes
Baytunes Dansband från Sunne som spelar go härlig dansmusik. Man spelar enligt vad man kan läsa på deras hemsida det mesta för de flesta. Under 2010 spelade man in sitt första cd-album. Speltillfällena är fester och kalas, danskvällar och dansgalor samt motions och trivseldanser. Under våren 2011 spelade man på en dansgala tillsammans med legendarerna i Streaplers.


dansbvarm_bjorneriks
Björns och Eriks Duo Duon består av Erik Lihm och Björn Björklund. rik hade under några år egen orkester uner namnet Erik Lihms orkester. Björn är känd från bland annat Danslaget, Jicoos och nuvarande bandet Holidays. Bandet har en mycket bred musikalitet med dessa två genom musikaliska medlemmar. Speltillfällena är motions och trivseldanser, folkets hus och parker samt andra tillställningar.Björn Björklund Band är orkestern som såg dagens ljus 2018. Bandet spelar fräsch mogendans med inslag av gammaldans om så önskas. Som spelställen har man allt från folkparker, hembygdsgårdar, folkets hus och privata fester. Samtliga medlemmar har lång erfarenhet av dansbandslivet då de spelar i andra olika band.


dansbvarm_camell
Camell är en dansbandsduo från Värmland. Med i bandet är Kjell Johansson som spelat i Kjell Christers Orkester som upplöstes 1/6-07. Till sin hjälp har han dottern Camilla Johansson. Camilla har själv spelat in en cd som spelats flitigt i radion


dansbvarm_danzells
Danzells Danzells är i dagsläget en duo som utgår från Storfors som ligger norr om Kristinehamn Som spelställen har man allt från folkparker, hembygdsgårdar, privata fester och folkets hus. Man har som kvintett givit ut tre produktioner under namnet ”Värmländsk dansmusik”. Som duo har man släppt en full-cd med titeln ”Las Meloneras” som bland annat innehåller en dansat version av Värmlandsvisan. När Danzells var som mest populära hade man ungefär 80 jobb per år. Orkestern har sitt ursprung i bandet Willes


dansbvarm_ekbladz
Ekbladz kommer ifrån Holmedal som ligger mitt i mellan Årjäng och Töcksfors Bandet startades genom en cabaré som årskurs 9 arrangerade år 2006. Bandet har en otroligt blandad repertoar med allt från Sven Ingvars till dansant Blues/rockabilly. Nu är deras debut-cd släppt. Den innehåller 5 låtar och är inspelad här i Värmland. Bland låtarna märks ”Stand By Me”, ”Hey Bou” ”cant Help Falling in love” och ”Pärleporten”. 2010 söker man till dansbandskampen men når inte ända fram. Dock visas det en glimt av deras ansökningsvideo på bästa sändningstid i svt.Enduo är en dansant duo från Karlstad som spelar härlig dansmusik från 70 och 80-talet. Med dessa herrar på scenen blir det verkligen nostalgi.Erik Lihms duo består av Erik Lihm och Sölve Berglund. Två dansbandsrävar som verklingen kan sin sak där det gäller dansband. Man spelar på allt från privata fester, offentliga danser på folkets hus och parker, föreningsmöten, invigningar och mycket mer. Här blandar man gamla godingar i mycket dansant tempo.Fernandoz startades av fyra killar uppe i Värmländska Vitsand som ligger utan för Torsby. I början testade man olika namn men fastnade sedan för Fernandoz. I starten spelade man mogen dansmusik varvat med gammaldans. 1991 gick man över till att spela mer modern dansmusik, något som man sedan fick sluta med då publiken svek. 1992 spelade man in en första cd-singel. Under 1992 spelade man nästan bara i Norge. 1993 kom så genombrottet. Man vann dansbands-sm i Sunne. Sedan dess har det bara rullat på med bingolotto, ”I Afton dans”, svensktoppen, flera full-cd och ett antal singlar. I dag är Fernandoz ett utav Sveriges mest populäraste och önskade dansband. Sångaren Anders Niordlund har en varm och personlig röst som ger profil åt bandet.


dansbvarm_gamlapolare
Gamla Polare är som namnet antyder ett gäng som består av just gamla polare. Det är Ingvar Carlsson från Sven Ingvars med vänner som satt ihop ett band. Man spelar på allt från privata fester, offentliga danser på folkets hus och parker, föreningsmöten, invigningar och mycket mer. Här blandar man gamla godingar i mycket dansant tempo.


dansbvarm_gretas
Gretas är en pop/rock/dansband som spelar skön 60-tals musik. Dom uppträder på diverse folkets hus, folkparker och andra ställen. Nostalgigalor är något som bandet flitigt förekommer på gärna tillsammans med andra artister och band. I samband med er årsfest, jubileum, födelsedagar eller annat firande sköter Gretas musiken för kvällen. Gretas kan tillsammans med er sy ihop en kväll som passar er perfekt. Musiken som spelas blir givetvis från tiden när den var som bäst. Pop och rock från 50, 60 och 70-talet!
Ni får bl.a. höra Beatles, Elvis, Stones, Hep Stars, Tages, Cliff Richard och många andra. Har nu tur kan dom bjuda på några av sina egna hits som till exempel kultlåten ”Skoghall”Holidays är ett dansband som kommer ifrån Åmål och är väl egentligen inte ett renodlat Värmlandsband. Men har en del medlemmar som bor i Värmland. Bandet spelar mogen dansmusik för dansant publik. Spelställena är Folkets Hus, Folkparker och diverse dansrestauranger. Orkestern bildades 1999. Två av originalmedlemmarna Michael Andersson och Hans Melin är fortfarande kvar i bandet. De två andra medlemmarna Björn Björklund har varit med sedan augusti 2010 och trummisen Niclas Mörk sen våren 2015. Bandet har spelat in två full-cd som fått gott betyg i media.


dansbvarm_hotlanders
Hotlanders är inget renodlat klassiskt dansband, men spelar ändå dansant musik. Bandet repertoar består av musik från det goá 60-talet med många låtar från The Spotnicks och The Shadows. Hotlanders har även sin första skiva klar. Den kommer att användas i reklamsyfte för att sprida kännedom om bandet.


dansbvarm_ingmans
Ingmans är ett band som kommer från Bäckhammar söder om Kristinehamn. Duon består av far och dotter, Anita och Bror Ingman som tillsammans spelar lättsam dansmusik. Speltillfällena är mindre fester och kalas samt motions och trivseldanser. Bror är även medlem i bandet Kennings.


dansbvarm_jicoos
1957 startade Jens Carlsson Ji Kås Rockband, som genom diverse felstavningar i tidiga tidningsannonser kom att bli Ji Coo’s. I samband med första skivan på EMI/Odeon, ändrade producenten Ivan Nordström och Jens Carlsson namnet till ”Ji Coo and the Vikings” med tanke på Europalansering. Sedan blev bandet Vikingarna. Men namnet Ji Coo´s har alltid levt kvar. Numera är bandet en duo som spelar dansvänlig musik. Jens & Co spelar på folkets hus, folkparker och andra ställen. Förutom Jens ingår även sonen Bo-Göran Röös i bandet.


dansbvarm_kennings
Kennings är en duo som utgår från Kristinehamn. Man spelar mycket på motions och mogendanser och privata fester. Bandet består av Bror Ingman och Kenneth Andersson. Kennings spelar mogen dansmusik med inslag av gammaldans när så önskas. Dessa grabbar ingår även i Kristinehamns Dragspelsklubb.


dansbvarm_kjellbrooz
Kjell Brooz veteraner kallar dom sig nu när dom gör enstaka jobb här och där. Kjell Brooz är ett band från Karlskoga som spelat sen slutet av 60-talet. Nu på senare år har bandet startat upp igen och gör enstaka spelningar under namnet Kjell Brooz veteraner. Ett
flertal vinylskivor finns inspelade. Idag spelar man på mindre dansevenemang, motions och trivseldanser samt privata fester, möten och bröllop.

Lennart Erlandsson kommer ifrån Degerfors i Värmland. Han åker ensam ut som enmansorkester och spelar upp till dans och annan underhållning. Lennart har tidigare ingått i bandet Sandins som då hette Sandins med Lennart ErlandssonLennart Erlandssosn kommer ifrån Degerfors i Värmland. Gruppen som spelar upp till dans och annan underhållning består av Lennart Erlandsson och Bo Söderberg. Lennart har tidigare ingått i bandet Sandins som då hette Sandins med Lennart Erlandsson. Bo Söderberg har tidigare spelat i Sten & Stanley och Leif Hultgrens.

dansbvarm_lillingmars
Lill-Ingmars bildades 1964 av bröderna Ingmar, Arnie och Bonnie Nilsson och Dan Henningsson. Dom fick en stor hit med låten Molly. Bandets sångare Ingmar var endast 12 år när Molly spelades in. I samband med en Amerika-turné 1989 kallade de sig för ”Traveling Swedes” i USA. Lill-Ingmars spelar fortfarande, fast endast vid enstaka 60-talsgalor. Gruppens medlemmar har skrivit det mesta själva på alla skivor. Det har även på senare tid skrivits låtar till andra svenska dansband. Arnie och Dan har haft två hitlåtar på Svensktoppen, Sången till livet, 5:a med Christina Lindberg 1994, och hitlåten Ännu blommar kärleken, 1:a med Kindbergs 1999


dansbvarm_live
Live är ett band som startade vid årsskiftet 2010-2011. Bandet startades då Kent Lövings orkester upplöstes. Man kan säga att dansbandet Live är f.d. Kent Löfvings, fast med ny sångerska och utan Kent. Kent har dragit sig tillbaka av personliga skäl! Kent Löfving och Jan Persson startade Löfvings för mer än tjugo år sedan. Orkesterns hemvist är Lennartsfors i Årjängs kommun.Matz Rogers Matz Rogers är ett dansband som kommer ifrån Sunne i Fryksdalen som ca 7 mil norr om Karlstad. Precis som hos alla andra fryksdalingar, så ligger humorn oss varmt om hjärtat, och nära till hands. Bandet har givit ut några cd-skivor och maxiskivor. Full-cd:n ”Jag vill ge dig” har fått bra respons hos arrangörer och danspublik. Bandets medlemmar har lång erfarenhet av dansband. Flera medlemmar kommer från klassiska dansband som bland andra Tommy Bergs. Orkesterverksamheten startade ca: 1975 – 76, men delar av dagens besättning började spela redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik. I dag avverkar man cirka 60 jobb per år runt och spelade i Sverige, Norge och på dansbåtarna till Mariehamn.


dansbvarm_memories
Memories är ett dansband som utgå från Skoghall några mil utanför Karlstad. Bandet spelar fräsch mogen dansmusik. 1993 medverkade bandet på ett dansbandsforum i Björneborgs
Folkets Park söder om Kristinehamn.. Medverkan där resulterade i fler jobb. Året efter var man med och tävlade i svenska dansbandsmästerskapen i Sunne.


dansbvarm_mixtoons
Mix Toons är ett dansband som kommer ifrån Arvikatrakten. Speltillfällena är mindre fester och kalas samt motions och trivseldanser.


dansbvarm_nattsudd
Nattsudd är en duo från värmländska Karlskoga. Bandet spelar på hembygdsgårdar, folkparker och privata fetser och bröllop.


Nils Birgers Trio
Bandet Nils-Birgers utgå från Råda några mil utanför Hagfors i Värmland. Bandet spelar fräsch mogendans med inslag av gammaldans om så önskas. Som spelställen har man allt från folkparker, hembygdsgårdar, folkets hus och privata fester.

dansbvarm_nobells
No Bells är ett ”gammalt” dansband som spelat sen 70-talet. I dag är man en duo. Speltillfällena är mindre dansevenemang, fester och bröllop folkparker och bygdegårdar. Utgångsorten är Karlskoga.


dansbvarm_perryband
Perry band är ett band från Arvika bildat 2011. Samtliga medlemmar har stor rutin från andra band. Medlemmarna har tidigare spelat i Roger Lööfs, PerRhunes, Ji Coos och Johnny Sandins.. Den gemensamma nämnaren är countryn, men fyra medlemmar med så skiftande bakgrund gör att spellistan har utrymme för det mesta; allt från The Skyliners till Rolling Stones till svenska klassiska dansbandslåtar även om ungefär 90% av låtmaterialet är just country. Bandet spelar en hel del i Norge. Perry Band gillar Norge och Norge verkar gilla Perry Band. Den relationen bygger man gärna vidare på då bandets utgångsort ligger bara några rejäla stenkast från gränsen.Pia Pihlgrens är ett dansband som kommer från Åmotsfors i Västra värmland. Spelstilen är mogendans med en liten tuch av country. Bandet har spelat sen 90-talet. Under 2000 tog man en timeout men är nu återigen på dansbanorna. 1998 spelade man in ett cd-album ”Jag kan inte lova” som lovordardes av dansbandsrecensenter. Pia Pihlgrens har även medverkat i flera radio och tv-program”Reset är en ny dansduo med bakgrunder från Karlstad med två riktigt rutinerade musiker. Här finner du Tomas Vainio på keyboard som tidigare spelat i band som Extas och Horizont. Johan Kronesäter på sång och gitarr som tidigare spelat i Sixties och Backstage Reset spelar fräsh mogen eller modern dansmusik helt efter publiken och arrangörens önskan. Under 2019 släpper bandet sin debutskiva.Rox är ett dansband som kommer ifrån Kristinehamn. Man spelar på diverse fester, danskvällar och andra evenemang. I flera år har bandet blivit arrangerade som husband på ”Cykelns dag” i Kristinehamn. Man spelar fräsch mogendans med sväng. Medlemmarna har tidigare spelat i bland annat Gordons, Nova, Karlstad-Örjans, Splitz, Leif Hultgrens och Sten & Stanley.Sandins eller Johnny Sandins som dom hette från början startades 1985 och fick namnet 1988. 1992 spelade man in sin första full-cd ”Vindens melodi”. Sångare på skivan var Joel Emanuelsson senare blev bokare. Samma år var man med i Svt som gjorde ett program från Fryksdalsdansen. 1996 fick man en kvinnlig sångerska tillika saxofonist Liselotte Sivertsen som tidigare spelat med Manfreds från Dalarna. Bandet spelade samma år in en singel med titeln ”Då saknar jag dig mest” som svensktoppstestades. Tyvärr hade juryn del dåliga smaken att inte rösta in låten. 2001 gav bandet ut en live full-cd med dåvarande sångerskan Linn Svensson. 2003 fick bandet en ny sångerska i Katarina Fürst, och man satsade på att börja spela på heltid. 2006 gav bandet ut singeln ”Cadillac Dream” som bland annat toppade SR P4s kalaslista. När Kattis senare bestämmer sig för att sluta tar man in en manlig sångare Micke Dicksson. Efter några år bestämmer sig Micke för att sluta och bandet fortsätter med fyra medlemmar. Under 2010 firade bandet 25 år som dansband och släppte sin 4:e full-cd. Under 2013 fick bandet en ny frontfigur. En kvinnlig sådan i Kessy Iker som även är dotter till basisten Johnny Sandins.


dansbvarm_sten
Sten & Stanley behöver väl ingen närmare presentation. Bandet bildades i Karlskoga av brödratrion Stanley. Sedan dess har det gått uppåt för detta band som idag är ett av Sveriges största och populäraste dansband. I sin karriär har Sten & Stanley hunnit med en hel del, och att räkna upp alla glada spelminnen skulle ta alldeles för lång tid. Svensktoppsrekord, guldskivor, massor av radio och tv-framträdanden, publikrekord, stora dansgalor, ja listan kan göras hur lång som helst. Karlskogagrabbarna har skapat flera hits sås om ”Jag vill vara din Margareta”, ”Grindslanten” och ”Spar dina tårar”.


dansbvarm_stigarnes
Stig Arne & Bengt Buskas består av Stig Arne Söderberg och Bengt Buskas Som duo underhåller dom i kyrkor, vårdhem, folkparker, folkets hus och andra dansställen. Som musiker har dom en stor musikalisk bredd som spänner över många olika musikstilar, vilket gör att dom är anlitade på mer än dansställena.Svantes är en trio från Säffle som är flitigt anlitade på danser i mellansverige Spelplatserna är folkets hus och parker, hembygds och bygdegårdar, samt privata feste. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans. Man har lång och många års erfarenheter av musik vilket märks på danskvällarna. Man bjuder publiken på många instrumentala godingar under kvällen.


dansbvarm_temix
Temix är en dansbandsduo som har Kristinehamn som utgångsort. Som musikanter har man en stor musikalisk bredd. Jerker Skoting är även med i Kristinehamns Dragspelsklubb. Spelplatserna är folkets hus och parker, hembygds och bygdegårdar, samt privata fester och bröllop. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans.


dansbvarm_travelings
Traveling Swedes består av två gamla ”musikrävar”, som efter att ha lärt känna varandra på en musikresa till USA slagit ihop sig och bildat duon Traveling Swedes. Medlemmarna har stor erfarenhet av dansbandslivet då både spelat i kända band som Lill-Ingmars, Serberts med Joel och Johnny Sandins orkester. Repertoaren består ofta av Countryinspirerad musik. Man bjuder på mycket 60-talsmusik men också lite nytt. Många låtar är specialskrivna för duon. Speltillfällena är ofta på Cafékvällar, Counryfestivaler och Nostalgidanser.


dansbvarm_wem
Wem är en dansbandstrio med medlemmar som har många års samlad erfarenhet från dansbandsbranchen. ”Den lilla orkestern som låter stort” är möjligt tack vare att bandet använder sig av proffesionellt producerade bakgrunder. Bandets reportoar består mestadels av covers av dagens större dansband, blandade med en del kända 60-80 tals engelska ”poplåtar”. Man har även en och annan egenkomponerad låt med på repertoaren.


dansbvarm_westem
West Emters kommer som namnet antyder ifrån Västra Ämtevik som ligger någon/några mil utanför Sunne. Bandet spelar fräsch mogendans. West Emters har även spelat in en full-cd med en hel del låtar skrivna utav bandets keyboardist och sångare Mattias Bergh.Wickströmz som såg dagens ljus 2018. Bandet spelar fräsch mogendans med inslag av gammaldans om så önskas. Som spelställen har man allt från folkparker, hembygdsgårdar, folkets hus och privata fester. Samtliga medlemmar har lång erfarenhet av dansbandslivet då de spelar i andra olika band.

dansbvarm_yesterday
Yesterday är en allsidig orkester som spelar det mesta. Jazz, dansband, 60-tals musik m,m m,m Flera av bandets medlemmar har rötter i den populära orkestern Karlstad Örjans.
Yesterday har funnits sedan 1990 och har medverkat i Radio ett flertal gånger. Gruppen har också turnerat i Sverige, Norge, Danmark. Man har lband annat även spelat 2 veckor på Mallorca under millenium, jul och nyår men även på Teneriffa i 3 veckor.


dansbvarm_young66
Young66 Leif och Gunilla är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick. Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken. Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig. Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar. Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurans med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer bland andra Berth Thores och Splitz