Jonnys från Virsbo – En possitiv upplevelse

25 jan

Virsbo är en tätort och herrgård i Surahammars kommun i Ramnäs socken. Orten ligger vid Strömsholms kanal och Kolbäcksåns fall, mellan Åmänningen i norr och Virsbosjön i söder. Från orten kommer Jonnys orkester. Bandet består av Jonny Söderberg: Klaviatur, dragspel, sax, sång, Rauno Asplund: Gitarr, bas, sång samt Bengt-Åke Ström: Sax, dragspel, gitarr, sång. Detta är en orkester som jag bara hört gott om innan men aldrig upplevt live förrns nu.

Fin väg där vi rullade fram och till Storfors vi kom där stod en hel del bilar redan trevligt tänkte jag. Sven och Kerstin satt sin vana trogen och hälsade alla dansgäster välkomna och tog emot entrén. Så dök grabbarna i Jonnys orkester upp de var tre till antalet. Väldigt trevliga vi hälsade dom välkomna till Storfors. Så slog klockan fem och danspubliken strömmade in i lokalen.

Arrangörerna Sven och Kerstin har öst lovord över orkestern och jag är benägen att hålla med. Jag blev absolut inte besviken på dem. Mycket fin spelat och med en tilltalande repertoar gör att jag kommer åka ut fler gånger till denna orkester när det passar sig.

Det märktes att det var rutinerade musiker på scenen. Inga nybörjare här inte. Gammaldansen med äkta dragspel klarade de av med bravur. Repan bestod av låtar av Sven Ingvars, Fernandoz, Frank Sinatra, Elvis, Vikingarna, Micke Ahlgrens och Sven Ingvars för att nämna några.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors Kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Jag vill slutligen tacka Jonnys för en trivsam första men absolut inte sista danskväll med er. Tack även till arrangörerna Sven och Kerstin som hade den goda smaken att boka in dem.

admin