Vilken kväll det blev med Donnez

22 jul
Donnez på Upperudslogen

Donnez på Upperudslogen

Så var det dags för ännu en trevlig danskväll på natursköna Upperudslogen med Perstorpsbandet Donnez. Detta trodde jag och broder skulle bli en sådana där makalös kväll som det skulle pratas länge om i lilla Molkom. Och visst blev det en kväll att minnas. Jag tror fortfarande om man åker upp till logen kan se spår av Donnez. Det blev publikrekord, två extranummer och ett sjuhelsikes drag på scenen med idel glada miner både på scenen och dansgolvet.

Upperudslogen

Upperudslogen

Min vi tar det som vanligt från början. Sedvanligt kryssade vi upp mot Molkom i en stekhet bil. Trots AC var det bastuvarmt så det räckte och blev över. Men man ska inte klaga. Man får vara glad och tacksam för att någon bestämde sig för att skänka lite högsommarvärme över metropolen Molkom. Det såg lite vanskligt ut på förmiddagen i Kristinehamn med lite småskurar, men det ordnade upp sig.

Full bana från start

Full bana från start

När vi anlände till logen var det redan massor med husbilar och husvagnar och en hel del bilar. Vart skulle detta sluta. Pratade med Nisse Andersson som stod och dirigerade in bilar och som även arrangör. Han hoppades på en riktigt trevlig kväll med mycket trevligt dansfolk.
Och han kunde som sagt inte ha mer rätt. Många nya ansikten blandades med kända på dansgolvet. Jag antar att det var en hel del folk på väg från Malung som var på väg hem som stannade till. Det var även en massa glada dansare från vårt grannland i väster. Dom önskade mer Donnez i Norge. Så där hör ni alla norska arrangörer. Boka in en kväll med Donnez.

Simon, Rickard och Micke showar

Simon, Rickard och Micke showar

Dessa grabbar med utgångsort Perstorp i Skåne har ju på kort tid blivit lite av en instution på något sätt i dansbandssverige med sina 170-180 jobb per på. Jag hittade en spelplan med Donnez från 2002 där dom hade ungefär 40 jobb per år varav mer än hälften var på privata danser. Så man kan lugnt säga att det har hänt en del med dom. Men det är oerhört mycket slit som ligger bakom. Att dom orkar hålla i gång så på scenen är för mig en olöst gåta. Men det märks att dom gillar det dom gör. Jag kan lugnt påstå att jag aldrig haft det tråkigt på en danskväll till Donnez. Så mycket positiv energi som dom släpper ut är det få band som gör.

Donne trivs att stå på scen

Donne trivs att stå på scen

Åter till danslogen där det är full fart. Den ena dansen avlöser den andra. Det går åt mycket vatten en kväll som denna. Det gäller att dricka mycket när det är så varmt som det är. Fler som jag snackar med är jättenöjda med kvällen. Några tycker att det är lite för mycket folk men tycker samtidigt det är kul för arrangören och Donnez. Alltsammans bidrar till att det blir härlig stämning. Grabbarna i Donnez är oerhört musikaliska. Verkligen en fröjd för örat att höra på dem. Ett extra plus för att dom har en äkta steelguitar och även munspel på scenen som används flitigt. Tiden går fort när man har roligt och vipps så har man kommit fram till kvällens paus.

Danspublik

Danspublik

I pausen väljer några par att dansa till pausmusiken medans andra går till sin husbil/husvagn/bil och fikar eller ställer sig i kön för att handla och spisa Annettes underbart goda fika. Hon bjuder på mackor, hembakt och en massa andra trevligheter. Är man orkester och besöker Upperudslogen behöver man inte vara orolig för att åka hem hungrig. Orkestrarna bjuds på kaffe och fika när dom kommer dit. Sedan blir det middag med efterrätt. I pausen blir det goda mackor med hembakat som efterrätt. Sist men inte minst blir det så klart korv med bröd efter spelningen. Det mina vänner kallar jag service till dansbanden. Vissa arrangörer borde lära sig av detta. Man kan ju säga att det ena ger det andra.

Joel bakom trummorna

Joel bakom trummorna

Jag har skrivit det många gånger förr men det finns kvällar och nätter man aldrig vill ska ta slut. Denna kväll var definitivt en sådan. Och jag var inte helt ensam om att tycka det samma. Det blev stående ovationer efter dansens slut så det var bara för grabbarna att kränga på sig instrumenten igen och spela både ett och två extranummer. Jösses vad skoj det var. Efter att vi tagit en korv så blev det att tacka av orkestern. Två medlemmar fick tackas lite extra för sina år i Donnez. Den ena skall bli pappa och den andra slutar av privata skäl. Men sluta helt med musiken är det ingen som gör. Musik blir det som tidigare fast kanske i lite mindre omfattning som nu. Så det ska bli spännande och se och höra Donnez under ”Stora Folkparksdansen” i Mariestad där dom kommer med två nya medlemmar. Vi hörs alla läsare. På återhörande.

Hela bandet Donnez in action

Hela bandet Donnez in action

Lite fika är aldrig fel

Lite fika är aldrig fel

Jag och Donnez

Jag och Donnez

Rickard och SImon

Rickard och SImon

Gjorde så klart reklam för Stora Folkparksdansen i Mariestad

Gjorde så klart reklam för Stora Folkparksdansen i Mariestad

Micke munspel

Micke munspel

Brorsan var där så klart

Brorsan var där så klart

Mycket folk på Upperudslogen

Mycket folk på Upperudslogen

Bakstammen på  Donnez buss

Bakstammen på Donnez buss

Jag vid entrén

Jag vid entrén

admin

Lite om MackanZ

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.